«Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου - Παράδοση

Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

Γεώργιος Α. Παπανδρέου. Τι έλεγε ένα χρόνο πριν για το ΔΝΤ (βιντεο)

Πόσο ψεύτικος μπορεί να γίνει κανείς για να αποσπάσει την ψήφο ενός λαού και μετά να τον «τιμωρήσει» κάνοντάς του ακριβώς αυτά που πολύ όμορφα έλεγε στις ομιλίες του λίγους μήνες πριν ότι είναι θανάσιμα για έναν λαό.
Αυτόν τον θάνατο είχε προμελετήσει ο «μεταμφιεσμένος Έλληνας με καρδιά Αμερικανού», για τον ελληνικό λαό.

Ας το βλέπουν όλοι όσοι τριγυρνούν σαν ύαινες γύρω από το κουφάρι του λαβωμένου Έλληνα και της Ελληνίδας για να μην έχουν καμιά απολύτως δικαιολογία.

Συνέντευξη του Γιώργου Παπανδρέου στο TVXS-3 στις 3 Ιουνίου 2009

Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

Και όμως…. 73.600.000€ σε ένα χρόνο για την υποδοχή λαθρομεταναστών


Στην σημερινή ανακοίνωση του υπουργείου προστασίας των λαθρομεταναστών, πληροφορηθήκαμε ότι για το έτος 2011 θα διατεθούν τουλάχιστον 73.600.000€ για την οργάνωση της υποδοχής των λαθρομεταναστών.

Μάθαμε επίσης ότι μετά την ίδρυση του υπουργείου προστασίας του πολίτη-λαθρομετανάστη, την παραχώρηση της Ελληνικής ιθαγένειας, και γενικώτερα την θέσπιση διαφόρων προνομίων και ευεργετημάτων που απολαμβάνουν στην χώρα μας οι αλλοδαποί έναντι των Ελλήνων πολιτών, οι «αφίξεις» παρουσίασαν αισθητή αύξηση. Όπως λοιπόν μας ενημερώνει το υπουργείο του επιτυχημένου υπουργού κ. Χρυσοχοΐδη : «Σύμφωνα με την Ανάλυση Κινδύνου του Frontex για το 2009, στην Ελλάδα εντοπίζεται το 75% των παράνομων εισόδων στην ΕΕ, ενώ για το πρώτο

Τρίτη 24 Αυγούστου 2010

Ο άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός ως πνευματικός πατέρας της επαναστάσεως



Κωνσταντῖνος Χολέβας

Οἱ πνευματικές προϋποθέσεις τῆς Ἐπαναστάσεως τοῦ 1821 εἶναι τά ἑλληνορθόδοξα ἰδανικά πού ἦσαν ριζωμένα στήν ψυχή τῶν ὑποδούλων ἐπί 400 καί 500 χρόνια Τουρκοκρατίας. Ὁρισμένοι ἱστορικοί, ἀκόμη καί συγγραφεῖς σχολικῶν ἐγχειριδίων, ὑπερτονίζουν τόν ρόλο τοῦ εὐρωπαϊκοῦ Διαφωτισμοῦ στήν καλλιέργεια τῶν φιλελευθέρων ἰδεῶν στόν χῶρο τοῦ Ἑλληνισμοῦ. Δέν ὑποτιμῶ τήν ἐπίδραση τῶν δυτικῶν ἰδεολογικῶν ρευμάτων, ἡ μελέτη τῶν πηγῶν, ὅμως, διδάσκει ὅτι αὐτή ἡ ἐπιρροή ἦταν περιορισμένη χρονικά καί γεωγραφικά. Ἡ Ὀρθοδοξία, ἡ αἴσθηση τῆς συνέχειας τοῦ Ἑλληνισμοῦ, ἡ γλῶσσα, τό ἀντιστασιακό πνεῦμα τοῦ Ἕλληνα, ἡ Μεγάλη Ἰδέα καί ἡ νοσταλγία γιά τήν Βυζαντινή Αὐτοκρατορία (Ρωμανία) , αὐτά ἦσαν τά πνευματικά θεμέλια τοῦ 1821. Ἄλλωστε οἱ ὑπόδουλοι Ρωμηοί δέν περίμεναν τήν Γαλλική Ἐπανάσταση (1789) γιά νά ἀποφασίσουν νά ξεσηκωθοῦν. Ἤδη λίγα μόλις χρόνια μετά τήν Ἅλωση τῆς Πόλης ἔχουμε τά πρῶτα ἐπαναστατικά κινήματα στήν Πελοπόννησο, στήν Χειμάρρα καί ἀλλοῦ. Συνολικά 80 -100 ἑλλληνικά κινήματα κατά τῶν Ὀθωμανῶν καταγράφουν οἱ ἱστορικοί ἀπό τό 1453 μέχρι τό 1821. Στά περισσότερα ἡγοῦντο Ὀρθόδοξοι κληρικοί. Τά ματωμένα ράσα ἦταν πανταχοῦ παρόντα καί στά κρυφά ἤ φανερά σχολειά ὁ παπᾶς καί ὁ καλόγερος μετέδιδαν τήν ἀγάπη γιά τόν Χριστό καί τήν πατρίδα.

Ὁ Ἅγιος Κοσμᾶς ὁ Αἰτωλός δέν πῆρε στά χέρια του τουφέκι, ἀλλά μέ τήν πνευματική καί ἠθική ἀναγέννηση τῶν ὑποδούλων προετοίμασε τό ἔδαφος γιά τήν μεγάλη Ἑλληνική Ἐπανάσταση. Ἡ συμβολή του στήν ἐθνική ἀφύπνιση ἦλθε σέ μία πολύ δύσκολη ἐποχή, ὄταν τό Γένος κινδύνευε νά

Παρασκευή 20 Αυγούστου 2010

Zητούν πρόσθετα μέτρα από το 2011. Πιέζει για νέες περικοπές η Κομισιόν

Πρόσθετα μέτρα λιτότητας θα πρέπει να λάβει η Ελλάδα, ώστε να αντισταθμίσει την υστέρηση των εσόδων και να πετύχει τη μείωση του ελλείμματος στο 8% του ΑΕΠ, τονίζει η Κομισιόν. Συνολικά οι κρατικές δαπάνες θα πρέπει να μειωθούν επιπλέον 4 δισ. ευρώ.

«Τα δημοσιονομικά μέτρα που έλαβε η Ελλάδα μοιάζουν προς το παρόν επαρκή ώστε να ικανοποιηθούν οι στόχοι για το δημοσιονομικό έλλειμμα του 2010, υπό την προϋπόθεση ότι ο έλεγχος των δαπανών παραμείνει πολύ αυστηρός, οδηγώντας σε συνολικές κρατικές δαπάνες 4 δισ. ευρώ κάτω από τα σχέδια. Με τον τρόπο αυτό αναμένεται νααντισταθμιστεί η υστέρηση των εσόδων και οι ατασθαλίες στις δαπάνες άλλων κρατικών τομέων», είπε σήμερα η Κομισιόν.

Ωστόσο, η Κομισιόν επισήμανε ότι καθώς εντείνεται η ύφεση το δεύτερο εξάμηνο του έτους, η αναμενόμενη ανάκαμψη ίσως να μην αρκεί για να ικανοποιηθούν οι στόχοι που τέθηκαν τον Μάιο για

Τετάρτη 18 Αυγούστου 2010

Στόχος της Τουρκίας η Ρόδος!

Τα Δωδεκάνησα και ειδικά η Ρόδος (!) αποτελούν τον επόμενο στόχο της Τουρκίας, υποστηρίζει με
άρθρο του ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αναγέννησης κ. Στέλιος Παπαθεμελής!

Την άποψη αυτή, που θα πρέπει όντως να προβληματίσει τους αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες, ο κ. Παπαθεμελής, τη διατυπώνει με αφορμή την πρόσφατη συνάντηση στη Ρόδο, του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών κ. Δ. Δρούτσα, με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών κ. Νταβούτογλου.

Στο άρθρο του ο κ. Παπαθεμελής αναφέρει αποσπάσματα από άρθρα και βιβλία του κ. Νταβούτογλου.

Ειδικότερα, γράφει τα εξής:
“Αν η εξωτερική πολιτική ήταν savoir-vivre, η πλησμονή χαράς που διαδήλωναν προχθές δημόσια οι δύο υπουργοί που υποδέχθηκαν τον κ. Νταβούτογλου στη Ρόδο θα αποτελούσε το άριστο της διπλωματικής τέχνης. Δυστυχώς οι διακρατικές σχέσεις δεν είναι δημόσιες σχέσεις.

Στην περίπτωση μάλιστα της Τουρκίας γίνονται από ωμοφαγικές έως κανιβαλικές.
Ρόδος – Δωδεκάνησα είναι επόμενοι στόχοι του τουρκικού επεκτατισμού. Εξυπακούεται ότι ο

Δευτέρα 16 Αυγούστου 2010

Ο άνθρωπος με το ξύλινο πρόσωπο σε συνέντευξη στην εφημερίδα Christian Science Monitor

Ο Γιώργος Παπανδρέου ή GAP (όπως ο ίδιος αυτοχαρακτηριζόταν), σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Christian Science Monitor 
δήλωσε καθαρά ότι «περιμένει» έναν «τέταρτο δρόμο» διεθνισμού και παγκοσμιοποίησης. Όπως μας έχει συνηθίσει οι λέξεις : «Ελλάδα, εθνική κυριαρχία, παράδοση, ορθοδοξία», και άλλες «κακές» έννοιες  εκλείπουν πλήρως από το λεξιλόγιό του.
Αξίζει να σκεφτούμε ότι η εφημερίδα που έδωσε την συνέντευξη ονομάζεται «Christian Science» δηλαδή Χριστιανική Επιστήμη.

Στο τέλος της συνέντευξη του «μαλώνει» την Ευρώπη, ως  «ξενοφοβική», επειδή προφανώς οι ευρωπαϊκές κοινωνίες είδαν το ασύμβατο της εισβολής των μεταναστευτικών ορδών, και την εγκληματικότητα, την ανεργία, το χάος που επικρατεί αμέσως μετά.

Σαν παγκόσμιος προστάτης λοιπόν όλων αυτών των ορδών που σαν δούρειοι ίπποι διαλύουν τα

Η Ιερά Σταυροπηγιακή Μονή Παναγίας Σουμελά και η εορτή της Παναγίας στα Φάρασα της Καππαδοκίας.

Της Ανθίππη Φιαμού
(Από την εφημερίδα «Ποντιακή Γνώμη)

Με αφορμή την πανηγυρική λειτουργία που έλαβε χώρα στις 15 Αυγούστου 2010 στο χώρο της Ιεράς Σταυροπηγιακής Μονής Παναγίας Σουμελά, στη Ματσούκα του Πόντου, κάνουμε ένα αφιέρωμα στο ιστορικό της μονής, που επί 1600 χρόνια αποτέλεσε φάρο και σύμβολο του Ελληνισμού του Πόντου και της Ανατολής.






Η ίδρυση της Μονής

Κατά την παράδοση, πρώτος ο Απόστολος και Ευαγγελιστής Λουκάς, με την ευλογία της ίδιας της Θεοτόκου και πάνω σε τρία ξύλα που του έφερε ο άγγελος Κυρίου, ζωγράφισε την αγία Της μορφή. Οι τρεις αυτές εικόνες, τις οποίες ευλόγησε η παναγία μας, διασώζονται μέχρι τις μέρες μας (!) και η τύχη τους μετά την κοίμηση του Αποστόλου Λουκά πλαισιώνεται από χίλιους θρύλους και ιστορίες. Είναι μεγάλη τιμή για τον Ελληνισμό και οι τρεις τους να βρίσκονται στον ευρύτερο ελληνικό χώρο. Η μία στο Μοναστήρι του Μεγάλου Σπηλαίου των Καλαβρύτων, που ιδρύθηκε το 362 μ.Χ. ύστερα από τη θαυμαστή εμφάνιση της στον τόπο εκείνο, η δεύτερη στη Μονή Κύκκου της Κύπρου, ενώ η τρίτη στην. Μ. Παναγία Σουμελά του Βερμίου. Ως «Κυρά των Ποντίων» χαρακτηρίζουν την τελευταία και η

Ο τορπιλισμός της Έλλης Ι (Καταδρομικό)

Το ΒΠ Κ/Δ ΕΛΛΗ στη διάρκεια του μεσοπολέμου.

15 Αυγούστο 1940. Πρωϊ γύρω στις 8.30′ το καταδρομικό του πολεμικού ναυτικού μας “Ελλη”, βρισκόταν αγκυροβολημένο σημαιοστολισμένο 800 περίπου μέτρα από το λιμάνι της Τήνου, όπου είχε πάει για ν’ αποδώσει τιμές στην μεγάλη θρησκευτική γιορτή της Παναγίας. Ενώ χιλιάδες πιστοί περίμεναν την περιφορά της εικόνας της Παναγίας, ένας δειλός κι άναδρος τορπιλλιστής, έρριξε τρεις τορπίλες! Η μία έπληξε το καταδρομικό “Ελλη”! Οι άλλες δύο έφθασαν μέχρι το λιμάνι για να πλήξουν αθώους προσκυνητές!







Η Έλλη (ΒΠ Κ/Δ ΕΛΛΗ) ήταν Ελληνικό “Εύδρομο” κατά την ορολογία του μεσοπολέμου ή “ελαφρύ καταδρομικό” κατά την ορολογία του Β’ Παγκοσμίου πολέμου που έφερε το όνομα εκ της ναυμαχίας

Κυριακή 15 Αυγούστου 2010

Τὰ φίδια τῆς Κεφαλλονιᾶς Ἐμφανίσεις καὶ θαύματα τῆς Παναγίας



(ἔκδοση τῆς Ἱερᾶς Μονῆς Παρακλήτου)


Στὴ νότια Κεφαλονιά, κοντὰ στὸ χωριὸ Μαρκόπουλο, συναντᾶμε τὴν ἐκκλησία τῆς Κοιμήσεως. Ἐκεῖ κάθε Δεκαπενταύγουστο συμβαίνει κάτι περίεργο καὶ θαυμαστό. Ἀπὸ τὴν ἑορτὴ τῆς Μεταμορφώσεως ἐμφανίζονται μέσα κι ἔξω ἀπὸ τὸν ναὸ φίδια. Εἶναι τὰ λεγόμενα «φίδια τῆς Παναγίας».

Ὅσο περνοῦν οἱ μέρες πληθαίνουν κι αὐτά, καὶ τὴν παραμονὴ τῆς Κοιμήσεως αὐξάνονται ὑπερβολικά. Βλέπεις Μαρκοπουλιῶτες νὰ γυρίζουν στὴ ρεματιά, στὴν ὄχθη τῆς ὁποίας εἶναι χτισμένη ἡ ἐκκλησία, γιὰ νὰ μαζέψουν φίδια νὰ τὰ φέρουν στὴν Παναγία. Ἀπὸ ποὺ βγαίνουν, ἀλλὰ καὶ ποὺ κρύβονται μετὰ τὴν ἑορτή, κανεὶς δὲν γνωρίζει. Παραμένει ἕνα μυστήριο.

Τὴν ὥρα τοῦ ἑσπερινοῦ κυκλοφοροῦν ἐλεύθερα ἀνάμεσα στοὺς πιστούς, στὰ προσκυνητάρια καὶ στὰ στασίδια, χωρὶς νὰ φοβοῦνται κανένα.

- Θ᾿ ἀνεβαίνουν στὸν κόρφο σας, λένε οἱ χωρικοὶ γιὰ νὰ προετοιμάσουν τοὺς ξένους, καὶ μὲ τὴ χάρη τσῆ Παναγίας δὲν θὰ σᾶς πειράζουνε. Θὰ τὰ βαστᾶτε στὸ χέρι σας καὶ θὰ σᾶς γλύφουνε σὰ γατσούλια.

Τὸ γεγονὸς αὐτὸ τονίζει τὸ ἀκόλουθο τοπικὸ δίστιχο: «Τὰ φίδια ἀπ᾿ τὸ Μαρκόπουλο καλαίνω νὰ μὲ
φᾶνε, μὰ κεῖνα εἶναι τσὴ Παναγιᾶς καὶ μὲ χαϊδολογᾶνε».

Λόγος στην Κοίμηση της Θεοτόκου Αγίου Λουκά Αρχιεπισκόπου Κριμαίας

Τον καθένα από μας τον βασανίζει το ερώτημα: τι θα γίνει με μας και τι μας περιμένει μετά το θάνατο; Μία σαφή απάντηση σ' αυτό το ερώτημα μόνοι μας δεν μπορούμε να την βρούμε. Αλλά η Αγία Γραφή και πρώτα απ' όλα ο λόγος του Κυρίου μας Ιησού Χριστού μας αποκαλύπτουν αυτό το μυστικό. Μας το αποκαλύπτουν επίσης το απολυτίκιο και το κοντάκιο της μεγάλης αυτής γιορτής της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου και οι εκκλησιαστικοί ύμνοι που ψάλλονται σ' αυτή τη γιορτή.

Θέλω όλοι σας να καταλάβετε, γιατί ο θάνατος της Υπεραγίας Θεοτόκου και Παρθένου Μαρίας λέγεται Κοίμησή της. Ο μέγας απόστολος Ιωάννης ο Θεολόγος στο 20ο κεφάλαιο της Αποκαλύψεως μιλάει για τον πρώτο και το δεύτερο θάνατο. Ο πρώτος μόνο θάνατος, ο οποίος είναι αναπόφευκτος για όλους τους ανθρώπους, περιμένει και τους αγίους και τους δικαίους. Αλλά ο δεύτερος, ο φοβερός και αιώνιος θάνατος, περιμένει τους μεγάλους και αμετανόητους αμαρτωλούς, οι οποίοι αρνήθηκαν την αγάπη και την δικαιοσύνη του Θεού και είναι καταδικασμένοι να βρίσκονται αιωνίως σε κοινωνία με το διάβολο και τους αγγέλους του.

Στο Ευαγγέλιο του ίδιου μεγάλου αποστόλου και ευαγγελιστού Ιωάννου του Θεολόγου διαβάζουμε τα λόγια του Χριστού, τα οποία είναι πολύ στενά συνδεδεμένα με όσα γράφει η Αποκάλυψη: «αμήν αμήν

Τετάρτη 11 Αυγούστου 2010

Η χώρα μου είναι άτυχη που έχει για γείτονα την Ελλάδα”, δήλωσε ο Υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ

Συντάκτης: Νίκος Μάρτης, Πρώην Υπουργός

Δευτέρα, 09 Αυγούστου


Ο Υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ κ. Μιλοσόσκι, σε συνέντευξη Τύπου, με αφορμή ότι κατά το Συμβούλιο Σταθερότητας και Σύνδεσης, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Βελγική Προεδρία διαπίστωσαν έλλειψη προόδου στην προώθηση των μεταρρυθμίσεων στη ΠΓΔΜ (στη δημόσια διοίκηση, στην ανεξαρτησία της δικαιοσύνης, στην καταπολέμηση της διαφθοράς και στα ανθρώπινα δικαιώματα) δήλωσε μάλλον εκνευρισμένος, αρχικά ότι η χώρα του είναι άτυχη που έχει γείτονα την Ελλάδα, ενώ αργότερα ζήτησε προγραμματισμό επαφών από τις δύο πλευρές, προκειμένου να βρεθεί λύση κοινά αποδεκτή της ονομασίας (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 28 Ιουλίου 2010 στη στήλη ΣΥΝΤΟΜΑ).Η Ελλάδα δεν εμπόδισε τη ΠΓΔΜ να κάνει τις μεταρρυθμίσεις της, αλλά η Ελλάδα δεν είναι δυνατόν να δεχθεί κλοπή του ονόματος της Μακεδονίας, της ιστορίας και της πολιτιστικής της κληρονομιάς της, πράγμα που και διαπρεπείς Σκοπιανοί, γνωρίζοντες και σεβόμενοι την ιστορική αλήθεια, ομολογούν.
Αδιανόητη είναι η συμβιβαστική λύση για το θέμα της ονομασίας που θα έχει τη λέξη «Μακεδονία». Το αδιανόητο επιβεβαιώνεται και από το γεγονός που αναφέρεται στο βιβλίο «Η επτάχρονη συμβίωση» του ε.τ. Πρέσβυ κ. Ευάγγελου Κωφού και του Καθηγητή Βλασίδη. Στη σελίδα 300, υποσημείωση 201 αναφέρεται ότι ο πρώην Δήμαρχος των Σκοπίων, ο Υπουργός Παιδείας Αλιζάνης της ΠΓΔΜ (κακώς ανεγράφη ο Υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ) και ο Αρχισυντάκτης εφημερίδας των Σκοπίων δήλωσαν ότι: «Κάνουμε αγώνα να πείσουμε τα παιδιά μας, ότι δεν έχουν καμία σχέση με τους αρχαίους Μακεδόνες, αλλά δεν μας πιστεύουν διότι αυτά διδάχτηκαν»
Ως γνωστόν σχολικά βιβλία της FYROM περιέχουν δύο χάρτες α) Χάρτη της Μακεδονίας με υπότιτλο ότι «Δεν υπήρξε παρουσία Ελλήνων στη Μακεδονία», πράγμα που διαψεύδεται από τον Απόστολο Παύλο ο οποίος συνάντησε στη Θεσσαλονίκη και Βέροια Έλληνες και πλήθος Ελληνίδων που επίστευσαν και β) Χάρτη με σύνορα της Ελλάδας τον Όλυμπο, που διαψεύδεται από το γεγονός ότι το Άγιο Όρος, ο υπερχιλιετής φάρος του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας, ανήκει στην Ελλάδα. Με τους εν λόγω χάρτες και την επί δεκαετηρίδες προπαγάνδα ενός Μονοκομματικού καθεστώτος (του Κομμουνιστικού,) παραπλανήθηκαν γενεές Σκοπιανών ότι είναι Μακεδόνες και απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Ο πρώτος Πρόεδρος της Δημοκρατίας των Σκοπίων κ. Κίρο Γκλιγκόρωφ πέραν του ότι πολλές φορές

Ο Καρατζαφέρης «καίει» την Χαρά Νικοπούλου

  • Με μία μόνο κίνηση το ΛΑΟΣ κατέστρεψε τον εκπαιδευτικό αγώνα της Χαράς Νικοπούλου
  • Ο Καρατζαφέρης πρότεινε την Χαρά Νικοπούλου ως υποψήφια περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης
  • Διαψεύδει η Χαρά Νικοπούλου οποιαδήποτε γνώση και συμμετοχή της στις δηλώσεις του ΛΑΟΣ

Το ΛΑΟΣ επιβράβευσε τους πράκτορες της Άγκυρας και τα μίσθαρνα όργανα του Τουρκικού Προξενείου της Κομοτηνής. Δυστυχώς, σύμφωνα με πληροφορίες μας, η πρόταση που κατέθεσε δια του εκπροσώπου του και σύμφωνα με δηλώσεις του κυρίου Αϊβαλιώτη:
«Έχουμε πει ότι είμαστε υπέρ των αρίστων επιλογών και όχι των κομματικών επιλογών. Ο κ. Σαμαράς, αλλού ακολουθεί την πρότασή μας και αλλού όχι. Για την περιοχή της Θράκης, προτείναμε την υποψηφιότητα της ηρωΐκής δασκάλας Χαράς Νικοπούλου…»
Η συγκεκριμένη πολιτική ενέργεια του κυρίου Καρατζαφέρη και των συμβούλων του στο ΛΑΟΣ, δυστυχώς καταστρέφει τον παιδαγωγικό αγώνα που έδωσε στο Δέρειο της Θράκης η Χαρά Νικοπούλου. Δυστυχώς, ταυτόχρονα δικαιώνει τις κατηγορίες των ανθρώπων της Άγκυρας, αλλά και της κυρίας Δραγώνα, που αναφερόταν στο πρόσωπο της Χαράς Νικοπούλου ως «προπαγανδίστρια», «ασκούσα πολιτική επιρροή» και άλλων θλιβερών τινών. Δυστυχώς, «μονοκοντυλιά» και τελείως αδικαιολόγητα (εκτός και αν οι κύριοι του ΛΑΟΣ θεωρούν πως το οποιοδήποτε μικρό ή μεγάλο έργο ενός ανθρώπου είναι δυνατόν να παραχαράσσεται και να καταστρέφεται μέσω της πολιτικής εκμετάλλευσης…) η ηγεσία του ΛΑΟΣ συντάσσεται (θέλω να πιστεύω χωρίς την θέλησή της) με εκείνους που κατηγορούσαν την Χαρά πως ασκούσε πολιτική και δεν ασχολούνταν με την

Πέμπτη 5 Αυγούστου 2010

Aίτηση Ακυρώσεως και Αίτηση Αναστολής κατά μαζικής απόδοσης ιθαγένειας και ψήφου αλλοδαπών στις δημοτικές εκλογές

Με αίσθημα ευθύνης προς το Σύνταγμα και τους Νόμους, που ορκίστηκα να υπηρετώ ως Δικηγόρος, κατέθεσα την υπ' αριθμόν 6342/05.08.2010 Αίτηση Ακυρώσεως & την υπ' αριθμόν 1225/05.08.2010 Αίτηση Αναστολής ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) κατά των αντισυνταγματικών πράξεων του Υπουργού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης με τις οποίες απονέμεται μαζικά η Ελληνική Ιθαγένεια & το δικαίωμα του εκλέγειν & του εκλέγεσθαι σε αλλοδαπούς.

Τις παραθέτω αυτούσιες στην κρίση του Ελληνικού λαού:


ΑΙΤΗΣΗ ΑΚΥΡΩΣΕΩΣ

Προς το Συμβούλιο της Επικρατείας

ΚΑΤΑ

Υπουργού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (ΥΠ.ΕΣ.Α.Η.Δ.), που εδρεύει στην Αθήνα


ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΗ

1) Της Υπουργικής Απόφασης (Υ.Α.) με Αριθμ. Φ. 130181/23198/10 Καθορισμός δικαιολογητικών που πρέπει να συνοδεύουν τη δήλωση και αίτηση εγγραφής στο Δημοτολόγιο, λόγω γέννησης ή φοίτησης σε σχολείο στην Ελλάδα, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 1Α του Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας που υπέγραψε στις 20.04.2010 ο καθ’ ύλην Υπουργός, δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ Β’ 562 στις

Τετάρτη 4 Αυγούστου 2010

Το hollywood μετά τις Θερμοπύλες... πάει Μαραθώνα!

Από τον Leonidas όχι στον Miltiades, αλλά στον Themistocles πάει το Hollywood αφού η επιτυχία της ταινίας  “300” έκανε τους παραγωγούς να τρίβουν τα χέρια τους και προκειμένου να βγάλουν και πάλι πολλά... πολλά χρήματα δεν διστάζουν να μπερδέψουν λιγάκι την ιστορία και να δημιουργήσουν μια νέα ταινία με τον τίτλο “Xerxes” (Ξέρξης) και κύριο πρωταγωνιστή τον ... Θεμιστοκλή!
Μπερδευτήκατε;
Όχι, άδικα. Όπως εξηγούν ο σκηνοθέτης Ζακ Σνάιντερ και ο καρτουνίστας Φρανκ Μίλερ, οι δημιουργοί της ταινίας “300” αυτή τη φορά θέλουν να αναφερθούν ξανά στους περσικούς πολέμους αλλά από μια άλλη οπτική γωνία.
Ουσιαστικά θα δημιουργήσουν μια ταινία με κεντρικό πρόσωπο τον Πέρση Βασιλιά αλλά μέσα από τα μάτια των Αθηναίων.
Για να έχουν και μια... συνέχεια οι θεατές σε σχέση με τους “300” όλα θα ξεκινήσουν... δέκα χρόνια πριν με τη μάχη του Μαραθώνα! Ο Λεωνίδας, αλλά και ο Εφιάλτης θα κάνουν ένα πέρασμα από το... πανί.
Στόχος μας, λένε οι δημιουργοί, είναι να δείξουμε την προσπάθεια του Ξέρξη να φτάσει στη

Τρίτη 3 Αυγούστου 2010

Από τον Σοχό η πρώτη προσφυγή στο ΣτΕ κατά του "Καλλικράτη"

Με την κατάθεση προσφυγής στο Συμβούλιο της Επικρατείας και μετέπειτα στα ευρωπαϊκά δικαστήρια κορυφώνονται οι αντιδράσεις του δήμου Σοχού ενάντια στον “Καλλικράτη”.

Της Βαρβάρας Ζούκα

Η προσφυγή από την πλευρά του ορεινού δήμου του νομού Θεσσαλονίκης αποτελεί και την πρώτη που κατατίθεται πανελλαδικά, με αίτημα ο νόμος για τη διοικητική μεταρρύθμιση να κριθεί αντισυνταγματικός.
Με την προσφυγή που κατατέθηκε ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας ο δήμος Σοχού και δεκαοκτώ κάτοικοι της περιοχής ζητούν ο νόμος 3852/2010, ο οποίος καθιερώνει τον “Καλλικράτη”, να κηρυχθεί αντισυνταγματικός, αλλά και αντίθετος στη Συνθήκη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.
Σύμφωνα με το σκεπτικό που διατυπώνεται, ο επίμαχος νόμος είναι αντίθετος στα άρθρα 26, 95 και 102 του Συντάγματος. Όπως επισημαίνεται, οι καταργήσεις και οι συνενώσεις των δήμων ανά τη χώρα έγιναν με τον ίδιο νόμο, χωρίς να προβλέπεται η έκδοση προεδρικών διαταγμάτων ή υπουργικών αποφάσεων, με αποτέλεσμα στην ουσία οι θιγόμενοι ΟΤΑ να μην έχουν τη δυνατότητα να προσφύγουν στη δικαιοσύνη. Κι αυτό διότι στο Συμβούλιο της Επικρατείας δεν μπορεί να προσβληθεί ευθέως ο νόμος, παρά μόνον αποφάσεις που εκδίδονται σε εκτέλεση αυτού.
“Ο δήμος Σοχού συγκέντρωνε όλες τις προϋποθέσεις που είχαν τεθεί στο πλαίσιο του ‘Καλλικράτη’, ώστε να κηρυχθεί ορεινός. Αντί αυτού, όμως, με κριτήρια κάθε άλλο παρά διαφανή επελέγη τελικά να ενταχθεί στον δήμο Λαγκαδά μαζί με τον Λαχανά, την  Άσσηρο, τα Καλλίνδοια, την Κορώνεια και τον Βερτίσκο”, επισημαίνει ο δήμαρχος Σοχού Θεοφάνης Παπάς, σημειώνοντας ότι “ενάντια σε αυτή την κατάφωρα άδικη απόφαση θα ασκηθούν προσφυγές όχι μόνον στο Συμβούλιο της Επικρατείας, αλλά και στα ευρωπαϊκά δικαστήρια”. Σε ένδειξη διαμαρτυρίας ο κ. Παπάς ανακοίνωσε πως δεν πρόκειται

Βρετανία. Σάλος για "κλωνοποιημένο γάλα"

Στο μικροσκόπιο των Αρχών η ομολογία κτηνοτρόφου. Ισχυρίστηκε ότι χρησιμοποίησε γάλα αγελάδας, η οποία είχε γεννηθεί από κλωνοποιημένο γονέα. Τα προϊόντα του βγήκαν στα ράφια των σούπερ μάρκετ χωρίς έγκριση των αρμόδιων υπηρεσιών.

Ενα νέο διατροφικό σκάνδαλο είναι έτοιμο να ξεσπάσει στη Βρετανία προκαλώντας σάλο στη χώρα και φέρνοντας εκ νέου στην επιφάνεια τον δημόσιο διάλογο για τα προϊόντα κλωνοποιημένων ζώων. 

Στη Βρετανία το γάλα από κλωνοποιημένα ζώα μπορεί να διατεθεί προς κατανάλωση, αλλά μόνο κατόπιν έγκρισης από την Υπηρεσία Προδιαγραφών Τροφίμων (FSA)
Η Υπηρεσία Προδιαγραφών Τροφίμων (Food Standards Agency, FSA), το βρετανικό σώμα που είναι υπεύθυνο για τα επονομαζόμενα "νέα τρόφιμα" πρόκειται να διερευνήσει τον ισχυρισμό ενός Βρετανού κτηνοτρόφου ότι πωλείται κλωνοποιημένο γάλα στα βρετανικά σούπερ μάρκετ.
Σε συνέντευξη στην "Inte-rnational Herald Tribune", ο ανώνυμος κτηνοτρόφος ομολόγησε ότι χρησιμοποίησε γάλα από αγελάδα η οποία είχε γεννηθεί από κλωνοποιημένο γονέα. Το γάλα που παράγεται από κλωνοποιημένα ζώα μπορεί να διατεθεί προς κατανάλωση, ωστόσο, σύμφωνα με τους κανονισμούς της FSA, θα πρέπει πρώτα να έχει λάβει έγκριση.
Η Υπηρεσία Προδιαγραφών Τροφίμων ανακοίνωσε ότι δεν έχει εγκρίνει το συγκεκριμένο γάλα κατατάσσοντάς το στην κατηγορία των "νέων τροφίμων" (label foods) και ότι θα διερευνήσει την

Δευτέρα 2 Αυγούστου 2010

Τα «Πλαστικά Κρήτης» επενδύουν στο Πίρι Ρέις

270710-plastikakritisΕλληνικές επενδύσεις στην Τουρκία και δημιουργία θέσεων εργασίας στη... γείτονα, την ώρα που οι Έλληνες εργαζόμενοι δοκιμάζονται από την ανεργία και η οικονομία μας λυγίζει!
Στη δημιουργία δεύτερου (!) εργοστασίου στην Τουρκία και συγκεκριμένα στο Γκαζιαντέπ, θα προχωρήσει η εταιρεία Senkroma (ειδικεύεται στην παραγωγή συμπυκνωμάτων χρωμάτων για συνθετικά νήματα), θυγατρική της εταιρείας Πλαστικά Κρήτης.
Το εργοστάσιο αυτό θα λειτουργήσει στις αρχές του 2011 και θα εξυπηρετεί τη βιομηχανία συνθετικών νημάτων της Τουρκίας, της Συρίας και του Ιράν. Σημειωτέον ότι η εταιρεία διατηρεί ήδη ένα εργοστάσιο στην Κωνσταντινούπολη και χρησιμοποιεί ημιεπεξεργασμένη πρώτη ύλη που παράγεται στο εργοστάσιο της βιομηχανίας Πλαστικά Κρήτης, στο Ηράκλειο.

Κάποτε, στο (πολύ) βάθος της ιστορίας, θα μπορούσαμε να πούμε, το κεφάλαιο στη χώρα μας λειτουργούσε εθνικά, τονώνοντας σε κάθε ευκαιρία την οικονομία της χώρας. Εδώ και πολύ καιρό

Ελεύθερος ο Δημήτρης Παπαγεωργίου

Παρά την αρνητική εισήγηση του εισαγγελέως, το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών αποφάσισε την με περιοριστικούς όρους αποφυλάκιση του Δημήτρη Παπαγεωργίου.
Έξι μήνες μετά την άδικη και καθαρά πολιτική προφυλάκισή του, στις 23 Ιανουαρίου, ο αρχισυντάκτης του «ΕΚ» αφήνεται ελεύθερος με χρηματική εγγύηση και απαγόρευση εξόδου από την χώρα.

Προφανώς, για κάποιους εξακολουθεί να θεωρείται «επικίνδυνος», πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα σταματήσουν να επιδιώκουν την φυσική, οικονομική και ηθική εξόντωση του Δημήτρη Παπαγεωργίου και κάθε άλλου ενεργού πατριώτη.

Είναι ωστόσο βέβαιο ότι η δίκη που θα πραγματοποιηθεί την επόμενη χρονιά θα καταδείξει την σκευωρία που διαπράχθηκε εις βάρος του αρχισυντάκτη μας αλλά και τους πραγματικά επικίνδυνους για την ελληνική κοινωνία.

koukfamily.blogspot.com

Μπεσλάν: Σχολείο στη μνήμη του ηρωικού Έλληνα δασκάλου Γιάννη Κανίδη


Έξι χρόνια μετά το λουτρό αίματος που προκάλεσαν Τσετσένοι τρομοκράτες σε σχολικό συγκρότημα της πόλης Μπεσλάν –όπου σκοτώθηκαν περισσότερα από 350 άτομα, μεταξύ των οποίων και 155 μικρά παιδιά–, ένα νεόδμητο σχολείο στην πόλη αυτή της Βόρειας Οσετίας θα θυμίζει σε όλους την ηρωική πράξη του 74χρονου ομογενή δάσκαλου γυμναστικής, Γιάννη Κανίδη, που εκτελέστηκε από τους τρομοκράτες.


Ο πολυαγαπημένος σε όλους Έλληνας δάσκαλος –ο μεγαλύτερος σε ηλικία όμηρος των τρομοκρατών– σκοτώθηκε στις 4 Σεπτεμβρίου του 2004 υπερασπιζόμενος τα παιδιά που λάτρευε. Ο Γιάννης Κανίδης άφησε την τελευταία του πνοή στο σχολείο, όπου γενιές και γενιές μεγάλωσαν στα χέρια του. Το νήμα της ζωής του έκοψαν οι σφαίρες των τρομοκρατών στο γυμναστήριο του σχολείου, όταν ο ίδιος προσπάθησε να τους εμποδίσει να πυροδοτήσουν τα εκρηκτικά για να ανατινάξουν το σχολικό συγκρότημα.

Φέτος στις 6 Σεπτεμβρίου θα γίνουν στο Μπεσλάν τα εγκαίνια ενός σύγχρονου σχολείου – οικοτροφείου, αθλητικής κατεύθυνσης, που θα φέρει το όνομα του Γιάννη Κανίδη, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της περιφέρειας