«Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου - Παράδοση

Σάββατο 31 Ιουλίου 2010

Η Αγγλία καταργεί εντός 100 ημερών (ήδη πέρασαν οι 60!) τις ηλεκτρονικές «κάρτες πολίτη».

Με ημερομηνία 27 Μαίου 2010 αλίευσα με καθυστέρηση σήμερα (29/7/2010) την ακόλουθη είδηση από το bbc news: http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/politics/8707355.stm



To Yπουργείο
Εσωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου θα καταργήσει το σχέδιο για την
ηλεκτρονική Εθνική Αστυνομική Ταυτότητα (Κάρτα Πολίτη) εντός 100 ημερών
και όλες οι ταυτότητες που έχουν ήδη εκδοθεί θα ακυρωθούν, δήλωσε η
Γραμματεύς του Υπουργείου
Theresa May.



(Theresa May: "We didn't believe ID cards would work")






Σύμφωνα
με το δημοσίευμα πάντα, η νέα κυβέρνηση του Η.Β. θα περάσει πρώτα την
σχετική νομοθεσία για την κατάργηση του προγράμματος των νέων
ηλεκτρονικών ταυτοτήτων από την Βουλή και σκοπεύει να έχει επιτύχει την
κατάργησή τους μέχρι τον Αύγουστο. Προγραμματίζουν την ακύρωση της
λειτουργίας των ήδη κυκλοφορούντων νέων ταυτοτήτων μέχρι την 3η
Σεπτεμβρίου και, σύμφωνα με δηλώσεις υπουργών, θα καταστραφούν όλα τα
ψηφιακά αρχεία των ταυτοτήτων αυτών. Επίσης όσοι αγόρασαν τις νέες
ταυτότητες δεν θα αποζημιωθούν για τα χρήματα που κατέβαλαν για την
αγορά τους.
Η
κατάργηση έρχεται έπειτα από την αντίδραση των Βρεττανών πολιτών κατά
της άνευ προηγουμένου καταστρατήγησης των προσωπικών ελευθεριών μέσω
της νέας ηλεκτρονικής ταυτότητας, η οποία σημειωτέον είναι
το αντίστοιχο αυτής που έχει προγραμματίσει να μας επιβάλλει
υποχρεωτικά και η δική μας κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στην Ελλάδα:

Περιέχει πολλά βιομετρικά δεδομένα, φωτογραφία, δακτυλικά αποτυπώματα
και επιπλέον προσωπικά δεδομένα σε αόρατο ηλεκτρονικό τσιπ.
Nεώτερο δημοσίευμα της Guardian επίσης
επιβεβαιώνει την πρόθεση της κυβέρνησης συνασπισμού του Η.Β. για την
άμεση κατάργηση των ηλεκτρονικών βιομετρικών ταυτοτήτων: http://www.guardian.co.uk/commentisfree/libertycentral/2010/jun/09/id-cards-damian-green

ΕΙΝΑΙ
ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΠΙΕΣΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ
ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ «ΚΑΡΤΑΣ ΠΟΛΙΤΗ» ΟΠΩΣ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝ ΤΗΝ ΝΕΑ
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΧΟΥΝ
ΕΦΟΔΙΑΣΕΙ ΉΔΗ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ!


Πηγή : voulgari.blogspot.com
anavaseis.blogspot.com

ΠΩΣ ΓΡΑΦΟΥΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΟΙ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΜΑΣ

ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΕΙΤΟΝΩΝ

Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

Ομάδες Αλβανών μεταναστών στην Βέροια μαχαίρωσαν ανήλικους Έλληνες 14-16 χρονών

Στο νοσοκομείο της Βέροιας νοσηλεύονται πέντε νεαροί, από τους οποίους οι τέσσερις είναι Έλληνες ηλικίας 15 και 16 ετών, τους οποίους τραυμάτισαν με μαχαίρια Αλβανοί μετανάστες σε συμπλοκή στο χωριό Διαβατός Ημαθίας.
Το επεισόδιο ξεκίνησε όταν ξέσπασε έντονη λογομαχία, για ασήμαντο λόγο, ανάμεσα σε δύο παρέες Ελλήνων και Αλβανών. Σύμφωνα με τις καταθέσεις που έδωσαν στην Αστυνομία συγγενείς και συγχωριανοί των θυμάτων, στη συμπλοκή συμμετείχαν και ενήλικες Αλβανοί μετανάστες που προσπάθησαν να βοηθήσουν τους ανήλικους ομοεθνείς τους.
Δυο από τους τέσσερις Έλληνες ανήλικους νοσηλεύονται στην εντατική με σοβαρά τραύματα στην καρωτίδα και στην κοιλιακή χώρα. Στο ίδιο νοσοκομείο διακομίστηκε και ένας νεαρός Αλβανός ελαφρά τραυματισμένος.
Στην Ασφάλεια Βέροιας κρατείται ένας Αλβανός με την κατηγορία ότι συμμετείχε στην αιματηρή επίθεση εναντίον των ανηλίκων.

Σημερινή 29/7

Απ' ευθείας ανάθεση στον Κόκκαλη

Ο σύγχρονος Σωκράτης (Κόκκαλης) δεν «πίνει» κώνειο από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. Αντίθετα, εισπράττει εκατομμύρια ευρώ και μάλιστα με σκανδαλώδεις απ' ευθείας αναθέσεις... τεχνικής υποστήριξης των συστημάτων που η εταιρεία του Intralot πούλησε -πανάκριβα- στον ΟΠΑΠ

Χθες, το Δ.Σ. του ΟΠΑΠ αποφάσισε τους όρους της νέας ανάθεσης στην Intralot σε συνεδρίαση που έγινε εκτάκτως, ενώ η νέα σύμβαση θα υπογραφεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Η Intralot, που πάσχιζε για σύμβαση 2 συν 1 χρόνων, τελικά θα συνάψει με τον καλύτερο πελάτη της συμφωνία για 1 συν 1 χρόνο, ενώ οσονούπω από τον ΟΠΑΠ θα ξανασερβίρουν τη μόνιμη επωδό πως ο Οργανισμός θα ξανακάνει διαγωνισμό για να βρει τεχνολογικό εταίρο... με όρους διαφάνειας.
Λεόντειο ποσοστό
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η διετής σύμβαση θα κοστίσει στον ΟΠΑΠ 200 εκατ. ευρώ (με τον ΦΠΑ), καθώς μ' αυτήν κοστολογούνται πλουσιοπάροχα οι υπηρεσίες τεχνικής υποστήριξης για το Στοίχημα (57 εκατ. ευρώ το χρόνο χωρίς τον ΦΠΑ), ενώ με λεόντειο ποσοστό (8%) επί των ετήσιων εσόδων των 9.800 τερματικών αυτόματης χρήσης (ΤΑΧ) θα αποζημιώνεται η Intralot για τη συντήρηση και υποστήριξή τους. Το μετριοπαθέστερο, ίσως και δυσμενές, σενάριο εκτιμά πως τα τερματικά αυτά

Μαθητές διαδήλωσαν στα σκαλιά του Βρετανικού Μουσείου για τα κλεμένα γλυπτά


Πρωτοβουλία μαθητών από τη Σύρο, εμπνευσμένοι από την προσπάθεια «Bring them back» διαδηλώνουν στα σκαλιά του Βρετανικού Μουσείο για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα

Καθιστική διαμαρτυρία στην είσοδο του Βρετανικού Μουσείου πραγματοποίησαν δεκάδες Έλληνες μαθητές από τη Σύρο. Οι έφηβοι σήκωσαν στα χέρια τους το μήνυμα της επιστροφής των Γλυπτών στον Παρθενώνα και ανάρτησαν κάτω από τους πίνακες ένα ...αυτοσχέδιο ομαδικό πανό με τη διεύθυνση του http://www.bringthemback.org/ !
H πρωτότυπη ιδέα των μαθητών που πραγματοποίησαν εκπαιδευτική εκδρομή στη βρετανική πρωτεύουσα με το Κέντρο Ξένων Γλωσσών «Εκπαιδευτική Δυναμική» προστίθεται στο μεγάλο διαδραστικό ταξίδι του "Bring them Back" με τα μέλη του. Πέρα από τις ψήφους στη διεθνή ιστοσελίδα της εκστρατείας μάλιστα, μέρα με τη μέρα η καμπάνια κάνει την εμφάνισή της σε ολοένα και περισσότερες διευθύνσεις του διεθνούς ιστότοπου, ενώ το βίντεο στο youtube με τον κύριο Ελγινιάδη και τα περίφημα κατορθώματά του αποτελεί πηγή έμπνευσης για περαιτέρω δράσεις και πρωτοβουλίες σε περισσότερους από 519.398 επισκέπτες.
Τη σημερινή προσπάθεια των Συριανών μαθητών απαθανάτισαν με το φωτογραφικό τους φακό

Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

Πρωτοφανείς δηλώσεις από τον Κάμερον για την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ

Ο Βρετανός πρωθυπουργός κατά την πρώτη του επίσκεψη στη Τουρκία χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα κατά των πολέμιων της ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ και εξέφρασε το θυμό του για τις καθυστερήσεις των ενταξιακών διαπραγματεύσεων. Προχωρώντας ένα βήμα περαιτέρω, υποσχέθηκε ότι θα δώσει «μάχη» για την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
 
Ο κ. Κάμερον, ο οποίος βρίσκεται από χθες στη γείτονα, δήλωσε ότι η Τουρκία μπορεί να γίνει μια μεγάλη ευρωπαϊκή δύναμη η οποία θα συνδράμει στο να δημιουργηθούν σχέσεις με τη Μέση Ανατολή.
Επίσης συνέκρινε την εχθρότητα ορισμένων κρατών μελών της Ε.Ε. με την ενδεχόμενη ένταξη της Τουρκίας σε αυτήν, με τον τρόπο που αντιμετωπίζονταν το Ηνωμένο Βασίλειο από τον Σάρλ Ντε Γκολ τη δεκαετία του 1960, τη χρονική περίοδο δηλαδή που προσπαθούσε να εισέλθει στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Τα παραπάνω διετύπωσε στα πλαίσια ομιλίας του στο τουρκικό κοινοβούλιο ο κ. Κάμερον ενώ επισήμανε ότι θέλει να στρώσει το δρόμο για την ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε. προσθέτοντας ότι H Τουρκία είναι ζωτικής σημασίας για την οικονομία μας, ζωτικής σημασίας για την ασφάλειά μας και ζωτικής σημασίας για την διπλωματία μας.
Όταν αναλογίζομαι τι έχει κάνει η Τουρκία ως μέλος του ΝΑΤΟ για την ασφάλεια της Ευρώπης, όπως

90η επέτειος μνήμης και τιμής στον Ίωνα Δραγούμη

Στην σημερινή εποχή κατά την οποία η επιβουλή κατά των εθνικών μας δικαίων είναι πλέον ολοφάνερη και τα πολιτικά και κοινωνικά προβλήματά των Ελλήνων διαρκώς μεγαλώνουν, μορφές τολμηρές και αγωνιστικές όπως αυτή του Ίωνος Δραγούμη είναι πράγματι διαχρονικές και επίκαιρες.
Σε εποχές που όλοι αισθάνονται την ανάγκη της εθνικής ομοψυχίας και την πάταξη των κομματικών φανατισμών, πανελλήνια μηνύματα, όπως αυτά που απέδωσε η φλογερή γραφίδα του Ίωνος Δραγούμη, από τα μέρη εκείνα όπου ο Ελληνισμός έδινε μάχη για την επιβίωσή του ή την ιστορική του δικαίωση (Αλεξανδρούπολη, Μοναστήρι, Πύργο, Φιλιππούπολη, Αδριανούπολη) είναι αληθινά πολύτιμα.
Συμπληρώνονται 90 χρόνια από την θλιβερή ημέρα της δολοφονίας του Ίωνος Δραγούμη την ημέρα που ο τραγικός κυκλώνας του Διχασμού παρέσυρε και έσβησε μια πραγματική πανεθνική

Το νέο θαύμα του pasokιστάν. Κατάφερε να γεννούνται κατευθείαν ενήλικα παιδιά

Από το ιστολόγιο Φιλοτιμία μαθαίνουμε ότι η λαοπρόβλητη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ εκτός από όλα τα άλλα σημαντικά έργα της, έχει να επιδείξει και την υπερνίκηση των φυσικών νόμων. Δεν πρόκειται για επικοινωνιακό τέχνασμα της Ιπποκράτους. Δεν πρόκειται περί κατασκευής των Μ.Μ.Ε. προκειμένου να εγκωμιάσουν την κυβέρνηση. Η επιστήμη βρίσκεται σε απόγνωση, οι βιολόγοι αυτοκτονούν ομαδικώς, οι γενετιστές παρακολουθούν ενεοί, η Εκκλησία αναπέμπει δεήσεις.
Αιτία όλων αυτών των εξελίξεων ένα επίσημο έγγραφο του υπουργείου εσωτερικών που φέρει την υπογραφή του Γενικού Γραμματέα κ. Α. Τάκη. Τι αποκαλύπτει όμως το έγγραφο αυτό;
Υπάρχουν γυναίκες (μόνον αλλοδαπές) οι οποίες ΓΕΝΝΟΥΝ ΑΝΗΛΙΚΑ ἤ ΕΝΗΛΙΚΑ ΠΑΙΔΙΑ !!!!
Δηλαδή υπάρχουν παιδιά που έρχονται στον μάταιο αυτό κόσμο έχοντας ηλικία 5 ετών, 14 ετών ακόμη και 21 ετών !!!!
Το πώς συμβαίνει αυτό το θαύμα δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό. Πληροφορίες από έγκυρες πηγές αναφέρουν πως οι γονείς που αποκτούν ενήλικα τέκνα, υποβάλλονται σε προγεννητική θεραπεία με ειδικό φάρμακο που φέρει την κωδική ονομασία ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ.
Στην φωτογραφία παραθέτουμε σε αποκλειστικότητα το σχετικό έγγραφο. Ως σχόλιο μπορούμε να διατυπώσουμε δύο ευχές : Σώσον Κύριε τον λαόν Σου ἤ/και ο Θεός να βάλλει το χέρι Του.

oπωπητήρ JR

Α. Λοβέρδος : «Το έθνος είμαι εγώ!» Υπέρτατο Σύνταγμα της Ελλάδας το μνημόνιο του ΔΝΤ!

Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ

Υπάρχουν δύο θέματα με την απόφαση της κυβέρνησης να απαγορεύσει κάθε αύξηση αποδοχών φέτος και να ακυρώσει όλες τις αποφάσεις του Οργανισμού Μεσολάβησης και Διαιτησίας αναδρομικά (!) που χορηγούν οποιαδήποτε αύξηση, έστω και συμβολικού χαρακτήρα της τάξης του 0,5% ή 1% ή 1,5%. Το πρώτο και σοβαρότερο θέμα είναι φυσικά η ουσία αυτής της απόφασης, η οποία, όπως είναι αυτονόητο, προκάλεσε οργισμένες αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης και των συνδικάτων. Το δεύτερο όμως είναι οι απόψεις που μέσα στο κοινοβούλιο εξέφρασε ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος και οι οποίες δεν είναι δυνατόν να παραμείνουν ασχολίαστες, καθώς υποδηλώνουν μια πολύ επικίνδυνη εκτροπή πολιτικής σκέψης που αγνοούμε αν εκπορεύεται μόνο από τον υπουργό Εργασίας προσωπικά ή αν εκφράζει ολόκληρη την κυβέρνηση, τουλάχιστον στην παρούσα φάση.

«Δεν μπορεί να γίνεται μια εθνική προσπάθεια και κάποιοι να μη στοιχίζονται. Δεν μπορεί κάποιοι να κοροϊδεύουν τους υπόλοιπους» δήλωσε ο Α. Λοβέρδος, αναφερόμενος σε όσες αποφάσεις του
ΟΜΕΔ χορηγούσαν αυξήσεις, χαρακτηρίζοντας «υπονόμευση» και «εμπαιγμό» το φαινόμενο.
Εν πρώτοις ανακύπτει το θέμα της υποτιθέμενης «εθνικής προσπάθειας», το οποίο σκοπίμως επιδιώκει να βαφτίσει την καθαρά κυβερνητική πολιτική του μνημονίου με το ΔΝΤ και την ΕΕ, η οποία έχει αποκλειστικά και μόνο τη στήριξη των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και του ΛΑΟΣ συν της Ντόρας Μπακογιάννη, ως δήθεν «εθνική» προσπάθεια.
Από πού κι ως πού αναγορεύεται σε «εθνική» πολιτική μια καθαρά κυβερνητική πολιτική, με την οποία διαφωνεί η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού και άνω του 40% των βουλευτών;
Επιχειρώντας να εισαγάγει την εξωφρενική για την εποχή μας αρχή... «το έθνος είμαι εγώ!», ο

Τρίτη 27 Ιουλίου 2010

Στο φως 92.000 απόρρητα έγγραφα για Αφγανιστάν

Έκθετη η διοίκηση Μπους από τις αποκαλύψεις για μη καταγεγραμμένους θανάτους αμάχων. Πώς οι Ταλιμπάν αναγεννήθηκαν από τις στάχτες τους.

Πάγωσε το Πεντάγωνο... η μεγαλύτερη διαρροή απόρρητων εγγράφων στην ιστορία του αμερικανικού στρατού, η οποία «εκθέτει» την προηγούμενη διοίκηση του Λευκού Οίκου. Τα 92.000 έγγραφα που δόθηκαν στη δημοσιότητα από τη γνωστή για τις διαρροές της ιστοσελίδα Wikileaks -και που αναδημοσιεύτηκαν στους Νιου Γιορκ Τάιμς, στην Γκάρντιαν και στο Ντερ Σπίγκελ- περιγράφουν λεπτομερώς τον πόλεμο στο Αφγανιστάν, εξηγώντας τον τρόπο με τον οποίον οι Ταλιμπάν κατάφεραν να ξαναγεννηθούν από τις στάχτες τους και να επανακτήσουν τον έλεγχο σε μεγάλα τμήματα της χώρας. Εν μέσω σφοδρών αντιδράσεων από τις κυβερνήσεις των ΗΠΑ, της Βρετανίας και του Πακιστάν, που προειδοποιούν ότι τέτοιου τύπου διαρροές θέτουν σε άμεσο κίνδυνο ζωές, αλλά και την ίδια την εθνική ασφάλεια, αναλυτές τόνιζαν χθες πως μεταξύ άλλων το «Ημερολόγιο του Αφγανικού Πολέμου» παρέχει μια «αποκαρδιωτική εικόνα» της αφγανικής αστυνομίας και των στρατιωτών, για την εκπαίδευση των οποίων το Πεντάγωνο δαπανά δισεκατομμύρια δολάρια. Ανάμεσα σε όσα αποκαλύπτονται στα έγγραφα -μέρος των οποίων σύμφωνα με την Ουάσιγκτον περιέχουν ανακρίβειες- περιγράφονται μη καταγεγραμμένες περιπτώσεις θανάτων Αφγανών αμάχων, η ύπαρξη ειδικής δύναμης που καταδιώκει για να σκοτώσει χωρίς δίκη ή να αιχμαλωτίσει τους επικεφαλής των Ταλιμπάν και φερόμενοι δεσμοί ιρανικών και πακιστανικών μυστικών υπηρεσιών με τους Αφγανούς αντάρτες.


Οπως επισημαίνεται από τα ΜΜΕ, τα έγγραφα δείχνουν πως «μετά τη δαπάνη 300 δισ. δολαρίων από τις ΗΠΑ, οι Ταλιμπάν είναι τώρα ισχυρότεροι από οποιαδήποτε άλλη εποχή μετά το 2001». Ωστόσο, όπως επισημαίνει η ιστοσελίδα, «καλύπτεται η περίοδος από τον Ιανουάριο του 2004 έως τον Δεκέμβριο του 2009, προτού δηλαδή ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ανακοινώσει τη νέα στρατηγική του στο Αφγανιστάν και αρχίσει η αποστολή ενισχύσεων». Επίσης τονίζεται πως πρόκειται για έγγραφα τα

Αντί να κλείσουν το "παραμάγαζο" της "Ε" το ενισχύουν με 25.000.000 ευρώ.!

Η Μεγάλη "κυρία" Τεγοπούλου της "Ε", αντί να βίσκεται έγκλειστη σε κάποια πτέρυγα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού και με "ριγέ" φουστάνι, παίρνει δώρο από την ..."κυβέρνηση" του Pasok, το ...ευτελές ποσό των 25.000.000 ευρώ.!
Μήπως και γι' αυτό ευθύνεται η Τρόικα, ή η ανθελληνική ..."κυβέρνηση" που παίρνει 100 ευρώ από 25.000 συνταξιούχους και τα δίνει ως δώρο στην εκλεκτή "εκδότρια".

Μα επιτέλους, δεν υπάρχει όριο στην καθημερινή κοροϊδία πρός τους πολίτες απο την Γιάπικη Κυβέρνηση Jeffrey Chad-Mineiko-Papandreou και Soros
 
 
Επιβάλλουν με το έτσι γουστάρω στο λαό να κάνει το σκατό του παξιμάδι, αντί να βοηθάνε τους άπορους και τους γερόντους, τους αρπάζουν απ' τα τρύπια πορτοφολάκια τους, ακόμα και την τελευταία δεκάρα τους, αυτές τις δεκάρες που είχαν για το ψωμί και τα φάρμακά τους, και μετατρέπουν τα ..."υπερήφανα γηρατειά" του αείμνηστου τζόβενου Ανδρέα σε κακόμοιρους ζητιάνους.
Και γιατί όλα αυτά;

Για να δώσουν 25.000.000 ευρώ στην Κυρία Μάνια Τεγοπούλου της "Ε" (δεξιά φωτο).
Την θυμάστε αυτή την Κυρία;

6 Σεπτεμβρίου 1955 - Ο Διωγμός των Ελλήνων της Πόλης με μαρτυρίες. (Δεν ξεχνώ)

6η-7η Σεπτεμβρίου 1955,η εφιαλτική εκείνη νύχτα που σημάδεψε την συρρίκνωση του Ελληνισμού της Κωνσταντινούπολης. Τα γεγονότα της μας οδηγούν στο μεγάλο εθνικό θέμα της Κύπρου.


Τον Απρίλιο του 1955 ο Ελληνισμός της Κύπρου έχει κηρύξει ένοπλο αγώνα κατά της Βρετανίας για την ανεξαρτησία του. Η βρετανική διπλωματία για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντά της, καθοδηγεί την Τουρκία εξάπτοντας τον τουρκικό φανατισμό, σαν αντίβαρο στον δίκαιο αγώνα του κυπριακού λαού. Ένα θέμα ανύπαρκτο, μερικά χρόνια πριν για την τουρκική διπλωματία, γίνεται ξαφνικά κυρίαρχο θέμα και αρχίζει να απασχολεί τις λαϊκές μάζες. Η Τουρκία πλημμυρίζει από παραρτήματα της οργάνωσης. «Η Κύπρος είναι τουρκική» με αρχηγό τον Χικμέτ Μπιλ δικηγόρο – αρθρογράφο της εφημερίδας «Χουριέτ».

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ

Η γνωστή παραπληροφόρηση για την Ελλάδα και το Οικουμενικό Πατριαρχείο, ξεπερνούσε κάθε λογική. Εντός του Αυγούστου του 1955 η Βρετανία συγκαλεί στο Λονδίνο τριμερή διάσκεψη με συμμετοχή της Ελλάδας και της Τουρκίας για το κυπριακό. Η Ελλάδα ζει άλλο ένα δράμα. Ο πρωθυπουργός Αλέξανδρος Παπάγος έχει καταρρεύσει από σοβαρή ασθένεια, οι δύο αντιπρόεδροι της κυβέρνησης Παναγιώτης Κανελόπουλος και Στέφανος Στεφανόπουλος δεν έχουν την δυνατότητα πρωτοβουλιών. Ο τότε υπουργός Εξωτερικών της Μ. Βρετανίας Χάρολντ Μακ Μίλαν συμβουλεύει τον Τούρκο συνάδελφό του Φατίν Ρουστού Ζορλού, η χώρα του να προχωρήσει σε «εντονότερη δράση» για να αποδειχθεί διεθνώς η αποφασιστικότητά της να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της. Το

Η τελευταία ανάρτηση του troktikou - Καληνύχτα Ελλάδα

Καληνύχτα Ελλάδα, ο τόπος που γέννησε την Δημοκρατία κατάντησε να σκοτώνει την ελευθερία της έκφρασης.


Καλό ταξίδι Σωκράτη και να μας προσέχεις απο εκεί πάνω.



Ελληνικό ιστολόγιο:

Τελικά τα κατάφεραν με επαγγελματίες δολοφόνους να φέρουν το πρώτο αιματοβαμμένο πλήγμα στο σώμα της ελεύθερης και ανεξάρτητης ενημέρωσης, και να σιγήσουν το μεγαλύτερο ιστολόγιο, το οποίο όπως μαθαίνουμε ήδη είχε πάρει άδεια για έκδοση εφημερίδας με φτηνή τιμή πώλησης! (0,70€)
Είχε προηγηθεί εδώ και μήνες η αναίτια φυλάκιση του Δημήτρη Παπαγεωργίου που χωρίς αιτία κρατείται φυλακισμένος ακόμη και σήμερα.

Αν παρατηρήσετε με ηρεμία θα δείτε ότι συνεχίζουν με σταθερά βήματα, εναντίον όλων των ελεύθερων φωνών που υπάρχουν μόνο στα ιστολόγια (blogs). Διαβάστε προηγούμενες αναρτήσεις και θα το δείτε.
Οι εντολοδόχοι της «Νέας Εποχής», της «Νέας Τάξης» προσπαθούν με κάθε μέσο να πάρουν τον έλεγχο (που σε μεγάλο βαθμό έχασαν), πάνω στον ελληνικό λαό.
Προσπαθούν να τον ξαναποδηγετήσουν, να τον ισοπεδώσουν, να του ξαναμάθουν ότι το «μαύρο είναι το άσπρο για εσένα και το αντίστροφο»
Σε εμάς όλους μένει να δώσουμε ένα νέο αγώνα για την ανεξαρτησία αυτού του τόπου και του έθνους, με κάθε τίμημα ακόμα και αν το τίμημα αυτό είναι η ζωή μας, ή η ζωή των παιδιών μας.
Το να συνεχίσουμε να ζούμε με σκυφτό το κεφάλι δεν είναι αντάξιο όλων αυτών που έχυσαν το αίμα τους μέχρι σήμερα για το ελληνικό έθνος.

Μην τους επιτρέψετε τουλάχιστον στο θέμα της ενημέρωσης να σας υποδουλώσουν. Βοηθήστε όλοι έτσι ώστε η άνανδρη δολοφονία της ελεύθερης ενημέρωσης να γυρίσει εναντίον τους.

Πολιτικό ειδύλλιο Παπανδρέου - Nετανιάχου

Η επίσκεψη Παπανδρέου σηματοδοτεί έναν ριζικό αναπροσανατολισμό της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής στη Mέση Aνατολή. Η κυβέρνηση φαίνεται ότι θέλει να βγάλει πλέον και τυπικά την Eλλάδα από το φιλοαραβικό στρατόπεδο και να διατηρεί καλές σχέσεις τόσο με το Iσραήλ όσο και με επιλεγμένες αραβικές χώρες από εδώ και πέρα.

TOY ΓIΩPΓOY ΔEΛAΣTIK

Xρειάστηκε να περάσει μισός αιώνας, σχεδόν, από την ίδρυση του αιμοσταγούς κράτους του Iσραήλ για να το επισκεφθεί Eλληνας πρωθυπουργός. Tελικά, το 1992, ο Kωνσταντίνος Mητσοτάκης έκανε αυτό που δεν είχαν τολμήσει ούτε καν οι δικτάτορες της χούντας των συνταγματαρχών. Πέρασαν άλλα τριάντα χρόνια και ο Γιώργος Παπανδρέου αποφάσισε να βαδίσει στα πολιτικά χνάρια του K. Mητσοτάκη, επισκεπτόμενος το Iσραήλ ως πρώτος πρωθυπουργός, μετά την επίσημη αναγνώρισή του από την Eλλάδα, το 1993.

Eκπλήσσει η αδημονία του πρωθυπουργού. Δεν έχει στεγνώσει ακόμη το αίμα των θυμάτων της πειρατικής επιδρομής του Iσραήλ σε διεθνή ύδατα, εναντίον των πλοίων που μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια στους Παλαιστίνιους. Iσχυρή είναι ακόμη η παγκόσμια καταδίκη του Tελ Aβίβ για την αποτρόπαια πράξη του και η διεθνής απομόνωση της ακροδεξιάς κυβέρνησής του, εξαιτίας του εγκλήματος που διέπραξε.Δεκάδες Eλληνες πολίτες συγκαταλέγονταν μεταξύ των θυμάτων της ισραηλινής πειρατείας, 70 ολόκληρα μίλια από τις ισραηλινές ακτές, οι οποίοι απήχθηκαν από τις

Ο πόλεμος των ΜΜΕ κατά των blogs άρχισε και επισήμως


Από χθες, Κυριακή 25.7.2010, σύσσωμα τα ΜΜΕ της χώρας, μέσω των υπαλλήλων τους (βλ. δημοσιογράφοι) κήρυξαν τον πόλεμο κατά των ελληνικών ιστολογίων. Η αγωνία τους, που είχε αρχίσει να καταγράφεται μέσα από σποραδικά κείμενα (ένα χρόνο περίπου πριν), φαίνεται πως μετατράπηκε σε κάτι πολύ πιό ουσιώδες. Τα ΜΜΕ διάγουν έναν πόλεμο επιβίωσης εναντίον πολιτών που διατηρούν ιστολόγια (blogs) και που καταθέτουν μία διαφορετική οπτική γωνία για τα τεκταινόμενα, αλλά και που πολλές φορές εμφανίζουν όλα όσα είχαν συνηθίσει να αποκρύπτουν τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ και οι μετέχοντες σε αυτά δημοσιογράφοι (φυσικά, δεν είναι όλα τα ΜΜΕ και όλοι οι δημοσιογράφοι διαπλεκόμενοι, αλλά αυτό αποτελεί ένα κλαδικό τους ζήτημα το οποίο όφειλαν να το "ξεκαθαρίσουν" πριν οδηγηθούν στην απαξίωση από την πλευρά των πολιτών).
Τα συμφέροντα των εκδοτών είναι δεδομένο πως χτυπιούνται, αφού οι έλληνες πολίτες δεν αγοράζουν τις εφημερίδες τους ούτε και αν τους προσφέρουν διακοπές στη Χαβάη... Φυσικά, οι πολίτες αντιλήφθηκαν και τον ρόλο των τηλεοπτικών προπαγανδιστικών μηχανισμών που είχαν στηθεί και που λειτουργούσαν και συνεχίζουν να λειτουργούν με μοναδικό σκοπό την παραπληροφόρηση.

Οι σχέσεις των ΜΜΕ με επιχειρηματίες, με πολιτικούς (και ποιός ξέρει τι άλλο...) θεωρούνται

Video απο την σύγκρουση των Κούρδων στη Cukurca

Kούρδοι Μαχητές του PKK επέδραμαν στο στρατιωτικό φυλάκιο στο χωριό Hantepe στην νοτιοανατολική Τουρκία κοντά στα ιρακινά σύνορα και κοντά στην πόλη της Cukurca στην επαρχία Χακάρι.το Κουρδικό Πρακτορείο ειδήσεων FIRATNEWS.COM μετέδωσε ότι κατά την σύγκρουση 32 τουρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν και 17 τραυματίστηκαν.






infognomonpolitics.blogspot.com

κ. Πρόεδρε εσείς μπορείτε να δώσετε την λύση

Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός

Άκουσα χθες με προσοχή στην λεγόμενη δεξίωση για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας (για μένα στα χαρτιά και όχι στις πράξεις) τον ίδιο τον Πρόεδρο να διαπιστώνει ότι το κράτος είναι ο μεγάλος Παραβάτης!
Δηλαδή ομολογεί ότι είναι ο ανώτατος άρχων ενός παραβατικού συστήματος και δεν κάνει την μεγάλη κίνηση για να ταράξει τα νερά και να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να χτιστεί κάτι νέο.
Ναι κύριε Παπούλια αν θέλατε να είστε πραγματικά χρήσιμος και να μείνετε στην ιστορία αυτού του τόπου για πάντα έπρεπε να έχετε παραιτηθεί καταγγέλλοντας την κοροϊδία τα ψέματα και τις υποσχέσεις που μας αράδιασε ο σημερινός πρωθυπουργός για να αρπάξει την ψήφο των απελπισμένων Ελλήνων. Μια παραίτηση που θα μπορούσε να έχει γίνει και επί Πρωθυπουργίας Καραμανλή τότε που βοούσε η Ελλάδα από τα σκάνδαλα του Βατοπαιδίου της Siemens και την μπόχα με την ιστορία του Ζαχόπουλου!

Όταν λοιπόν ο ίδιος ο πρόεδρος μένει σιωπηλός και αδρανής στα μεγάλα και στα σημαντικά και

Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010

Νέα δικτυακή επίθεση στο σάιτ του Ρεσάλτο

Επαναλαμβανόμενες νυχτερινές επιθέσεις έριξαν ξανά το site www.resaltomag.gr.

Όταν καταπιανόμαστε με τις τρομοκρατικές κατασκευές των μυστικών υπηρεσιών και τις πράξεις τους μας ρίχνουν το σάιτ.

Πριν από λίγες ημέρες με τη βόμβα στο στο γραφείο Χρυσοχοΐδη.
Τώρα με τη δολοφονία της «Σέχτας»!!!

Ελπίζουμε να καταφέρουμε να το βάλουμε ξανά σε λειτουργία ΣΥΝΤΟΜΑ

resaltomag.blogspot.com

Μάτωσαν την καρδιά της Σερβίας. Νόμιμη η απόσχιση του Κοσόβου

Η μονομερής απόφαση για ανεξαρτητοποίηση του Κοσσυφοπεδίου από τη Σερβία, το 2008, δεν παραβίασε το διεθνές δίκαιο, απεφάνθη σήμερα το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, σε μία μη δεσμευτική απόφαση (γνωμοδότηση) που ωστόσο «νομιμοποιεί» περαιτέρω συρρίκνωση της Σερβίας στον ευρωπαϊκό χάρτη.

Το Διεθνές Δικαστήριο απέρριψε έτσι την προσφυγή με την οποία η Σερβία υποστήριζε ότι η απόσχιση/ανεξαρτητοποίηση του Κοσσυφοπεδίου συνιστούσε παραβίαση της εδαφικής της ακεραιότητας.

Κατά την αιτιολόγηση της απόφασης, ο πρόεδρος του Διεθνούς Δικαστηρίου Χισάσι Οουάντα, ανέφερε ότι στο διεθνές δίκαιο δεν υπάρχουν κείμενες απαγορεύσεις εναντίον της μονομερούς ανεξαρτητοποίησης του Κοσόβου : «Κατά συνέπεια, κρίνει ότι η ανακήρυξη της ανεξαρτησίας του την 17η Φεβρουαρίου του 2008 δεν συνιστούσε παραβίαση εν γένει του διεθνούς δικαίου».

Υπέρ της απόφασης ψήφισαν δέκα δικαστές, έναντι τεσσάρων που μειοψήφισαν.

Η απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου βρίσκει σε πλήρη ετοιμότητα τις υπό νατοϊκή επίβλεψη δυνάμεις του ΟΗΕ που βρίσκονται στην περιοχή. Σχεδόν προειδοποιητικά ο επικεφαλής τους, έσπευσε

Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

To indymedia, το pasokιστάν και η τρομοκρατία


Στη γνωστή παρακρατική ιστοσελίδα athens.indymedia.org που «φιλοξενείται» στο διακομιστή (server) του ΕΜΠ, συνεχίζονται τα εμετικά σχόλια κατά του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια, ο οποίος έπεσε νεκρός προχθές στην Ηλιούπολη από τις σφαίρες των αριστεριστών τρομοκρατών της «Σέχτας Επαναστατών». Φαίνεται τελικά ότι σε αυτό τον τόπο τίποτα δεν αλλάζει.
«Το δίλημμα είναι ένα: ρουφιάνος ή δωσίλογος;», έγραφαν στη γνωστή αριστεριστική διάλεκτό τους, οι θιασώτες της σύγχρονης ΟΠΛΑ για τον συνάδελφο. Επίσης, στις διάφορες αναρτήσεις μετά το συμβάν, διαβάζουμε απίστευτα πράγματα: «το συγκεκριμένο γεγονός, η εκτέλεση του Σωκράτη Γκιόλια, έχει μέχρι στιγμής παίξει το ρόλο που οφείλει: να διατηρήσει το φόβο και την καχυποψία σε μια κοινωνία που με το ζόρι κρατιέται στα πόδια της. Και αυτό δεν οφείλεται στην πράξη της εκτέλεσης καθεαυτή, αλλά στο επικοινωνιακό της μέρος». Φυσικά, δεν έκρυβαν το μίσος τους για τον δημοσιογράφο: «Το δίλημμα είναι ένα: ρουφιάνος ή δωσίλογος;» Σε γραφείο Τύπου των δολοφόνων έχει εξελιχθεί το indymedia!

Και αυτοί ακόμα είναι στο διαδίκτυο, μέσα μάλιστα από server που έχει στηθεί και λειτουργεί,

Ο πρωθυπουργός της Ορθόδοξης Ελλάδος δείχνει ξεκάθαρα το πρόσωπό του, ή μάλλον το «σκουφάκι» του και την πίστη του.

Οἱ εἰκόνες (ΠΟΥ ΚΑΝΕΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΑΙΤ ΔΕΝ ΤΟΛΜΗΣΕ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙ,ΤΙΣ ΒΡΗΚΑΜΕ ΑΠΟ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΕΒΡΑΙΚΑ) μιλοῦν ἀπό μόνες τους.

ΝΤΡΕΠΟΜΑΣΤΕ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ γι'αὐτά τά χάλια πού ἀντικρύζουμε.

Όχι, δέν διαφωνοῦμε στήν κατάθεση στεφάνου στό συγκεκριμένο μνημεῖο: Τό λέμε,γιά νά προλάβουμε τά παπαγαλάκια πού θά τρέξουν νά μιλήσουν γιά "ἀντισημιτισμό", ἐνῶ στήν ἀντίστοιχη περίπτωση πού ἕνας ξένος ἡγέτης ὑποχρεοῦτο νά φορέσει...φουστανέλλα γιά νά καταθέσει στεφάνι πχ. στόν Ἄγνωστο Στρατιώτη, θά ἦταν οἱ πρῶτοι πού θά ἔκαναν λόγο γιά "γραφικότητες" καί "ἐθνικιστικά κατάλοιπα".

ΚΑΜΑΡΩΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ τόν Γιωργάκη,ὁ ὁποῖος ἔκανε καί δηλώσεις:

Ὁ Ἕλληνας πρωθυπουργός ἀποδίδοντας τιμές, κατέθεσε στεφάνι καί ἄναψε τή φλόγα στό Μαυσωλεῖο καί ξεναγήθηκε στούς χώρους τοῦ μουσείου.

Ὅπως δήλωσε στά μέσα ἐνημέρωσης, ἡ σημερινή του ἐπίσκεψη στόν ἐν λόγω χῶρο, ἔχει τό χαρακτήρα τῆς ἀπόδοσης τιμῆς στά... θύματα μίας μελανής σελίδας τῆς παγκόσμιας ἱστορίας καί τῆς ἀπόδοσης τιμῆς στήν προσφορά τῆς ἑλληνικῆς ἑβραϊκῆς κοινότητας καί γιά τά ὅσα ὑπέφεραν.

Ἀναφερόμενος στά συναισθήματα καί τήν ἐμπειρία τῆς ἐπίσκεψης ὁ κ. Παπανδρέου εἶπε ὅτι εἶναι

Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

Σκοπιανή σημαία στον Λευκό Πύργο με ευθύνη της Google!

Ελληνικό ιστολόγιο: Διαβάζοντας την συγκεκριμένη ανάρτηση θεωρούσαμε ότι κάποιο λάθος έγινε και δεν είναι ακριβώς έτσι η εικόνα που βλέπουμε.

Δυστυχώς επαληθεύσαμε την δημοσίευση με τον χειρότερο τρόπο. Ο εθνικός ξεπεσμός μας δεν έχει όρια.
Αν δεν κάνουμε κάτι σύντομα προβλέπω τα ελληνικά νησιά να βρεθούν με τουρκικές σημαίες!



Η σημαία των Σκοπίων κυματίζει υψωμένη αυτή την ώρα δίπλα από τον Λευκό Πύργο στη Θεσσαλονίκη.Μπροστά στα έκπληκτα μάτια εκατομμυρίων Ελλήνων και εκατοντάδων εκατομμυρίων ακόμα φίλων τoυ ιντερνετ απ' όλο τον κόσμο, μέσα από την παγκοσμίως γνωστή εφαρμογή Google Maps.

Αναζητώντας τον Λευκό Πύργο στους δορυφορικούς χάρτες (πχ. White Tower, Thessaloniki, Greece) που δίνει στην δημοσιότητα η Google έκπληκτος κανείς μπορεί να δει ότι ο Λευκός Πύργος έχει παραχωρηθεί στο κρατίδιο των Σκοπίων.

Ακόμα μια από τις γνωστές μεθόδους της προπαγάνδας των Σκοπίων, ή πρόκειται για πράξη κάποιου
ανιστόρητου δημιουργού περιεχομένου της Google;
Αν ισχύει το δεύτερο προφανώς και οι Σκοπιανοί έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά κι έχουν περάσει τα

Τρίτη 20 Ιουλίου 2010

Κύπρος 1974. Πολεμικές μνήμες. (Δεν ξεχνώ)

Αιωνία η μνήμη τούτης της γενεάς των μνημοσύνων λόγο νεκρών ηγετών….
 ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ-Η ΑΝΑΤΟΜΙΑ ΜΙΑΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ

Του ΄Ομηρου Φωτιάδη από το Geopolitics-gr

Σάββατο πρωί, της 20ης Ιουλίου 1974…την αποφράδα ημέρα της μαρτυρικής μας Κύπρου…το ξημέρωμα βρήκε τους Έλληνες Στρατιώτες της ΕΛ.ΔΥ.Κ., της 107 ΕΣΟ που μόλις την προηγούμενη ημέρα είχαν αφιχθεί από την Ελλάδα, να προετοιμάζονται για το πρωινό εγερτήριό τους…Ήταν 05.30΄ το πρωί, όταν από την οροσειρά του Πενταδάκτυλού φάνηκαν δύο Τούρκικα μαχητικά αεροσκάφη F 104, σε ιδιαίτερα χαμηλή πτήση, να κατευθύνονται με ταχύτητα προς το στρατόπεδο της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου. Σπάζοντας το φράγμα του ήχου και αγγίζοντας κυριολεκτικά τις κορυφές των δένδρων του στρατοπέδου, εξαπέλυσαν το φονικό τους φορτίο. Δύο ρουκέτες. Η πρώτη καρφώθηκε στο κέντρο του στρατοπέδου με εκκωφαντικό θόρυβο
και η δεύτερη περνώντας ξυστά πάνω από το Διοικητήριο καρφώθηκε στο διπλανό τόλ σε απόσταση 20 μέτρων, όπου στεγάζονταν το Ταχυδρομείο της Μονάδος. Εκατοντάδες γράμματα γέμισαν, λαμαρίνες, ξύλα, πέτρες και κομμάτια από μπετόν εκτινάχθηκαν σε μια ευρεία περίμετρο, αφήνοντας αποσβολωμένο, τον νέο Ταχυδρόμο της ΕΛ.ΔΥ.Κ.
Στρατιώτη Μαντζουριά Παναγιώτη από την Καρδίτσα, λίγα μέτρα μακρύτερα….
Ευτυχώς για τους Ελληνες Στρατιώτες ο Διοικητής της ΚΥΠ στην Κύπρο Αντισυνταγματάρχης Γεώργιος Κούρτης, είχε την πρόνοια να επισκεφθεί κατά της 04.00΄ και να ενημερώσει την ΕΛ.ΔΥ.Κ. για επικείμενη Τουρκική επίθεση και η μονάδα ήδη είχε διασπαρθεί εντός του στρατοπέδου, σε διάφορους οχυρωμένους χώρους.
Η πρώτη του ημέρα στην Κύπρο ξεκίνησε με την «καλημέρα» των Τούρκικων ρουκετών.
Την ίδια ώρα όλα τα στρατόπεδα της Λευκωσίας δέχονταν εκατοντάδες βόμβες από τα Τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη, τα οποία μετέτρεψαν το όμορφο πρωινό σε πραγματική κόλαση για τους Ελλαδίτες και Ελληνοκυπρίους στρατιώτες .
Ένα δεύτερο κύμα Τουρκικών μαχητικών ευθύς αμέσως, άφησε το καταστροφικό του
φορτίο, στον πρωταρχικό και κύριο στόχο των Τούρκων. Την ΕΛ.ΔΥ.Κ.!
Οι πρώτες βόμβες χιλίων λιβρών, έπεσαν δίπλα στο τόλ του Λόχου Βαρέων Όπλων τραυματίζοντας

Δολοφόνησαν τον Σωκράτη Γκιόλια

>Σίγουρα αλλοδαποί τουλάχιστον δύο από τους δράστες. Αναζητούνται και όσοι βγήκαν με “άδειες” από φυλακές για το Σαββατοκύριακο, στο μοντέλο εκτελέσεων τύπου Βλαστού και Αλλοδαπών στον Βύρωνα. Για την “υποστήριξη” της επίθεσης και όχι το εκτελεστικό μέρος, που μάλλον ήταν εισαγόμενοι εκτελεστές.


13 σφαίρες ο ακριβής αριθμός που δέχτηκε., από όπλο τύπου “Ούζι” (2 Glock όπως έγινε γνωστό αργότερα, που είχαν χρησιμοποιηθεί σε επιθέσεις της “Σέχτας” των γερμανοτσολιάδων). Μόνο μία φορά έχει χρησιμοποιηθεί Ούζι σε τρομοκρατική επίθεση. Πανομοιότυπη επίθεση με αυτή που έγινε στην Βούλα.
Όλα συγκλίνουν σε συμβόλαιο θανάτου με αλλοδαπούς δράστες που έρχονται και φεύγουν (γι’ αυτό δεν είχαν και κουκούλες οι δύο).
Honda Civic το αυτοκίνητο των δραστών, κλεμμένο πριν δύο ημέρες από τον Άλιμο, το οποίο βρέθηκε καμμένο δύο ώρες μετά την ενέργεια. Συνοδευόταν και από μοτοσικλέτα.
Στο σπίτι του στην Ηλιούπολη στις 5.26 δύο (για πέντε λένε οι τελευταίες πληροφορίες) δράστες του έστησαν καρτέρι και τον δολοφόνησαν.Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες κάποιος του χτύπησε το κουδούνι γύρω στις 05:25 το πρωί και του είπε ότι του κλέβουν το αυτοκίνητο. Τότε αυτός κατέβηκε και βγαίνοντας από την πολυκατοικία των γάζωσαν με όπλο αφήνοντας τον νεκρό. 20 σφαίρες δέχτηκε το παλικάρι.
Σύμφωνα με κάποιους μάρτυρες είδαν δύο ή τρία άτομα να φεύγουν τρέχοντας από τη σκηνή και να μπαίνουν σε ένα αυτοκίνητο.
Λίγο μετά αργότερα (07:10) το πρωί η αστυνομία βρήκε ένα ΙΧ καμένο μερικά χιλιόμετρα μακριά από την Ηλιούπολη.( http://taxalia.blogspot.com/#ixzz0u6Jiz7T1)
Μπορεί ο Σωκράτης να είχε γίνει “μέρος του συστήματος”, δεν έπαυε όμως να ήταν μία ωρολογιακή βόμβα στην εξουσία των βαρώνων, στην παντοδυναμία των ΜΜ”Ε”.
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΟΤΙ ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ Ο ΓΚΙΟΛΙΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΠΟΙΟ ΤΣΙΡΑΚΙ ΤΩΝ ΒΑΡΩΝΩΝ.
Δεν είναι τυχαίο ότι ο Σωκράτης ήταν ο ΜΟΝΟΣ που είχε εκφράσει αντίθετη άποψη στις:
-Υποθέσεις Ντόπινγκ Ελλήνων αθλητών που ήταν ο μόνος που υπεράσπισε τους αθλητές μπροστά στη λαίλαπα των συκοφαντών.
-Υπόθεση Βατοπαιδίου. Ο μόνος που μιλούσε ενάντια στην σκευωρία.
-Υποθέσεις “τρομοκρατικών επιθέσεων”. Ενώ όλα τα κανάλια έγλυφαν, ο Σωκράτης τα έχωνε

Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010

Προσπαθούν να σβήσουν από τα ελληνόπουλα την εθνική προδοσία του Σημίτη στα Ίμια μέσω του βιβλίου ιστορίας της Γ΄ Γυμνασίου

«ΞΕΣΠΑΣΕ ΚΡΙΣΗ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΒΡΑΧΟΝΗΣΙΔΑΣ YΜΙΑ...»

(Διεκδικούσαμε δηλαδή τα Ύμια, δεν ήταν κομμάτι της εθνικής μας κυριαρχίας, γράφουν οι συγγραφείς Ευαγγελία Λούβη και Δημήτρης Ξιφαράς.)

Ο... συνωστισμός στη Σμύρνη, της κυρίας Ρεπούση, στο περιβόητο βιβλίο της Ιστορίας της ΣΤ΄ τάξης Δημοτικού, που αναγκάστηκε η κυβέρνηση Καραμανλή, μετά τον γενικό ξεσηκωμό, να το αποσύρει (και ο αθηναϊκός λαός την κυρία Γιαννάκου), φαντάζει πταίσμα μπροστά στο εθνικό
έγκλημα που διαπράττουν οι συγγραφείς αλλά και οι αξιολογητές του βιβλίου της Γ΄ Γυμνασίου «Νεώτερη και Σύγχρονη Ιστορία», όπου εκεί μαθαίνουν τα παιδιά μας κι εμείς ότι τα Ύμια δεν ανήκουν στην Ελλάδα, αλλά τα... διεκδικούμε μαζί με την Τουρκία!

Συγκεκριμένα, στη σελ. 163 για την τουρκική πολεμική επιχείρηση κατάληψης της ελληνικής βραχονησίδας τον Γενάρη του 1996, γράφονται επί λέξει τα εξής:

«Την ίδια εποχή, με αφορμή τη διεκδίκηση της βραχονησίδας Ύμια, στα Δωδεκάνησα, ξέσπασε κρίση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις που αποκλιμακώθηκε με αμοιβαίες υποχωρήσεις (1996)»!...»»»

Διεκδικούσαμε δηλαδή τα Ίμια, δεν ήταν κομμάτι της εθνικής μας κυριαρχίας, γράφουν οι συγγραφείς Ευαγγελία Λούβη και Δημήτρης Ξιφαράς. Καλά, πού ζουν; Δεν ήξεραν ότι τα Ίμια βρίσκονται εντός της ελληνικής επικράτειας;

Αυτήν την Ιστορία μαθαίνουν στα παιδιά μας; Ότι το 1996 πήγε η Ελλάδα να... διεκδικήσει τα Ύμια

Παρασκευή 16 Ιουλίου 2010

Μαζί του και στον Πόρο ο Εβραιομασόνος σύμβουλος του ΓΑΠ

Ιδού ο εβραιομασόνος σύμβουλος του Γ.Παπανδρέου, μαζί του στον Πόρο

Πριν λίγες ημέρες είχαμε πει ότι ο Γιώργος Παπανδρέου έχει πάρει δίπλα του έναν εβραιομασώνο σύμβουλο τον LEIF PAGROTSKY μέλος τού τάγματος των σιωνιστών Independent Order of B'nai B'rith!

Ιδού λοιπόν και η φωτογραφία από το "συνέδριο της Σύμης" που γίνεται στον Πόρο και είναι εκεί προσκεκλημένα τα επιλεγμένα άτομα της Ευρωπαικής εξουσίας.

Καλή προκοπή!
 
elliniki-stratigiki

 Εθνικά θέματα

Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010

Βόμβα της Έλλης Στάη για τον μελλοντικό χάρτη της Ελλάδας!

  • "Να κατανοήσουμε πως θα αλλάξει ο χάρτης της Ελλάδας η οποία θα μικρύνει"… μας διεμήνυσε η κυρία Στάη από την ραδιοφωνική εκπομπή της

Τα μεγάλα κρύβονται σε μικρές λέξεις ή οι μεγάλες αλήθειες λέγονται ψιθυριστά. Κάπως έτσι θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η τοποθέτηση της γνωστής Έλλης Στάη, η οποία από την ραδιοφωνική της εκπομπή, στο ραδιόφωνο του Flash, το μεσημέρι της Τετάρτης 14.7.2010, «έβγαλε λαυράκια».
Το πρώτο, αλλά όχι ιδιαιτέρως σημαντικό «λαυράκι» της κυρίας Στάη, ήταν από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, τον κύριο Πεταλωτή, ο οποίος «αναγκάστηκε» να ομολογήσει πως «κάποια στιγμή γίνονται ανασχηματισμοί και πιθανότατα τον επόμενο Νοέμβριο θα γίνει ανασχηματισμός της παρούσας κυβέρνησης». Ομολογώ, πως η «είδηση» ουσιαστικά αποτελεί ένα καλό τρόπο εκτόνωσης

Τράπεζες:"Η Ισχύς εν τη ενώσει" -Άλλο ένα σφίξιμο στη θηλειά που μας έχουν περάσει στο λαιμό

Εμείς διαλυμένοι και ανίσχυροι  και οι Τράπεζες ενωμένες και ισχυρές.

Οι καρκινικές μεταλλάξεις της σοσιαλδημοκρατίας , δια του οικονομικού τους εκπροσώπου  κ. Παπακωνσταντίνου  προέτρεψαν τους τραπεζίτες να ενωθούν ώστε  να γίνουν ακόμα πιο ισχυροί.
« Είναι επείγον πια να γίνουν στρατηγικές κινήσεις από όλες τις τράπεζες. Χρειαζόμαστε λιγότερες και πιο ισχυρές τράπεζες » έλεγε  με έμφαση  χθές στην επιτροπή οικονομικών υποθέσων της βουλής ο  "Τροϊκανός" υπουργός  οικονομικών.
Έλεος πιά!
Μέχρι ποίου σημείου θα φτάσει αυτή η προκλητική αναισχυντία;
Δεν φτάνει που παρέδωσαν τη χώρα  σε ξένη κυριαρχία και υποθήκευσαν  το μέλλον  μας για χάρη της συνέχειας της τραπεζικής ασυδοσίας,έρχονται  σήμερα  να μας ανακοινώσουν   τον τρόπο που οι "συμμορίες" των τραπεζιτών (δηλαδή εκείνων που   τζόγαραν με κρατικές εγγυήσεις στο χαμό μας), θα ενωθούν  φτιάχνοντας ένα ισχυρο "καρτέλ".

Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010

Στήν χθεσινή ομιλία του π. Σαράντη Σαράντου ξεκίνησε η συλλογή υπογραφών της «Πρωτοβουλίας Αντιρρησιών Ορθόδοξης Συνείδησης»

Χθές (12/7/2010) στον Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Μαρούσι, πραγματοποιήθηκε  ομιλία του Π. Σαράντη  Σαράντου  της οποίας κεντρικό θέμα  ήταν η στάση των Ορθοδόξων Χριστιανών  εμπρός στην επερχόμενη "Νεο-εποχίτικη" επιβολή της "Κάρτας  του Πολίτη".

Πλήθος πιστών παρακολούθησε με ενδιαφέρον τα όσα είπαν  ο π. Σαράντης και οι συν αυτώ  π. Αθανάσιος Μηνάς  και  π. Γεώργιος Διαμαντό­πουλος.
Ο π. Σαράντης  έδωσε μεγάλη  βαρύτητα  στην πνευματική προετοιμα­σία των πιστών  με καθημερινή θερμή προσευχή και κομποσκοίνι, ώστε, όπως  χαρακτηριστικά  τόνισε,  ελκύοντας  δι΄αυτής την  Θεία Χάρη, να αποκτήσουμε   το απαραίτητο  Ομολογιακό φρόνημα και την Ορθόδοξη διάκριση, αντιμετωπίζοντας  έτσι με ψυχική υγεία και θάρρος αυτά που έρχονται.

Αναφέρθηκε στον Απόστολο Παύλο και στις δοκιμασίες που υπέστη για χάρη του Σωτήρος μας Ιησού Χριστού,  τονίζοντας  ότι  αν μιμηθούμε τον Άγιο Απόστολο, τότε θα καταλήξουμε  να βιώσουμε την συνεχή  παρουσία και βοήθεια του  Κυρίου μας  χωρίς να  σκεφτόμαστε απολύτως τίποτε άλλο.
Στη συνέχεια  αναφέρθηκε  στο γεγονός  της συλλογής  3.000.000 υπογραφών, δια των οποίων  ο πιστός λαός ζητούσε τότε απο την πολιτεία  την διεξαγωγή δημοψηφίσματος, με θέμα την προαιρετική  αναγραφή του θρησκεύματος στις ταυτότητες. Το  ότι αυτό το "όπλο" δεν χρησιμοποιήθηκε  μετέπειτα απο την Ιεραρχία  της Εκκλησίας   δεν αναιρεί  την αξία  αυτής  της 

Τρίτη 13 Ιουλίου 2010

«Χρυσός» Ελληνας φοιτητής στο Μουντιάλ Μαθηματικών

Ο Γ. Σακελλάρης κέρδισε την υψηλότερη διάκριση παγκοσμίως για φοιτητές Μαθηματικών, αντιμετωπίζοντας 480 αριστούχους από όλον τον κόσμο.


Κονταροχτυπήθηκε με αριστούχους φοιτητές Μαθηματικών, που σπουδάζουν στα μεγαλύτερα και καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου -ανάμεσα σ' αυτά και το Χάρβαρντ- και βγήκε νικητής.

Ο λόγος για έναν τριτοετή Βολιώτη φοιτητή του Τμήματος Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αθηνών, τον Γιώργο Σακελλάρη, ο οποίος είχε να συναγωνιστεί 480 αριστούχους υποψηφίους των μεγαλύτερων πανεπιστημίων του κόσμου και κέρδισε το χρυσό μετάλλιο σε παγκόσμιο πανεπιστημιακό μαθηματικό διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε το διάστημα 25-30 Ιουλίου 2009 στη Βουδαπέστη.
Ο 20χρονος Γιώργος Σακελλάρης από τον Βόλο απέσπασε την υψηλότερη διάκριση σε ακαδημαϊκό πλαίσιο μεταξύ φοιτητών, στον χώρο των Μαθηματικών και γι' αυτή την επιτυχία του βραβεύεται σήμερα σε ειδική εκδήλωση στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Αν όμως η μια μεγάλη του αγάπη είναι τα Μαθηματικά, η άλλη είναι η μουσική, αφού αποφοίτησε από Μουσικό Σχολείο Βόλου. Παίζει πιάνο και κιθάρα, έχει πτυχίο στην αρμονία, δίπλωμα βυζαντινής μουσικής και σε μαθητικούς πανθεσσαλικούς αγώνες κατέκτησε -τι άλλο- το πρώτο βραβείο στην

Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία και άλλοι μύθοι…

ΣΩΤΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ 

Καθώς μειώνονται οι επιδόσεις των υποψηφίων στις εξετάσεις για τα ΑΕΙ -πτωτική τάση στις βάσεις, λιγότεροι αριστούχοι- επιβεβαιώνεται η γενική εντύπωση, η φρικτή υποψία: από τότε που εξαλείφθηκε (σχεδόν) ο αναλφαβητισμός της «παλιάς» Ελλάδας -γυναίκες, κάτοικοι απομονωμένων περιοχών, φτωχοί αγρότες- δημιουργήθηκαν αμαθείς μάζες, ενημερωμένες σχετικά με τηλεοπτικά κουτσομπολιά και τις καινούργιες μάρκες κινητών τηλεφώνων, αλλά χωρίς καμιά δημοκρατική παιδεία, χωρίς καμιά εγκύκλια και επιστημονική κατάρτιση.

Το σχολείο που αντικατέστησε τους μαθητικούς εθνικιστικούς και εκκλησιαστικούς θεσμούς είναι ένα δημαγωγικό σύστημα που διευκολύνει, φαινομενικά, τη μαθητική ζωή, απαξιώνοντας κάθε φιλοδοξία, εκμηδενίζοντας τους στόχους της δημόσιας (και υποχρεωτικής) παιδείας: το αποτέλεσμα καθρεφτίζεται στα ΑΕΙ που, ήδη από το 1974, βρίσκονται υπό διάλυση, χωρίς προοπτική ανασυγκρότησης, πολύ λιγότερο αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού. Πολλοί διδάσκοντες θα σπεύσουν να διαψεύσουν αυτή την παρατήρηση, όχι μόνον επειδή πράγματι υπάρχουν εξαιρέσεις, αλλά κυρίως διότι οι καθηγητές είναι ένοχοι: τα πανεπιστήμια έχασαν κάθε κύρος επειδή, μεταξύ άλλων, έχασαν κάθε κύρος οι δάσκαλοι.

Η έκπτωση του επιπέδου των υποψηφίων των ΑΕΙ συντελεί στην έκπτωση στο εσωτερικό των πανεπιστημίων και ανατροφοδοτείται από αυτή: πρόκειται για έκπτωση επιστημονική και έκπτωση ήθους, για έλλειμμα γνώσης και πολιτικής αγωγής. Εδώ και 36 χρόνια τα ΑΕΙ αποτελούν λέσχες άγονων, διαπεραστικών και επαναληπτικών ψευτοπολιτικών συζητήσεων,·δεν είναι εκπαιδευτικά ιδρύματα όπου μεταδίδεται γνώση αιχμής και ανταλλάσσονται επιστημονικές ιδέες.
Μετά το 1974 η δημοκρατία ταυτίστηκε (εξαιτίας του προαναφερθέντος κενού της δημοκρατικής

Αποχωρεί η Εθνική Τράπεζα από την Τουρκία - Πουλάει την Finansbank - Αδιέξοδη και ζημιογόνα η αγορά

Σχολιασμός Ελληνικού ιστολογίου

Ουδείς κοινός θνητός γνωρίζει το μέγεθος της βρωμιάς που αναδύει η εξαγορά της τουρκικής Finansbahk από την Εθνική Τράπεζα Ελλάδος, σε μια δυσχερέστατη για την τουρκική οικονομία εποχή εν μέσω κατάρρευσης, όταν γέμισαν με φρέσκο ελληνικό ρευστό την τουρκία και την βοήθησαν να ορθοποδήσει, σήμερα δεν μπορεί «τα κέρδη της» η Εθνική Τράπεζα να τα μεταφέρει στην Ελλάδα και να βοηθήσει στο θέμα ρευστότητας μέσω κερδών. 

 Τώρα λοιπόν αποφάσισαν να πουλήσουν την Finansnank - ως «αδιέξοδη και ζημιογόνα η αγορά»



Ένα ταξίδι, μια μυστική συνάντηση, μία εξίσου μυστική διαβούλευση, αλλά σε όλα αυτά το αποτέλεσμα μετράει: Η Εθνική Τράπεζα αποχωρεί, σύμφωνα με αποκάλυψη της "Σαμπάχ", από την Τουρκία και αυτό είναι αποτέλεσμα της διαβούλευσης σε κορυφαίο επίπεδο. Η διαβούλευση έλαβε χώρα στην Άγκυρα  μεταξύ του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργου Προβόπουλου και του προέδρου του τουρκικού Κρατικού Συμβουλίου Τραπεζικού Ελέγχου, Τεβφίκ Μπιλγκίν, λίγες ημέρες πριν ξεκινήσει η φημολογία περί πώλησης του 30% της Finansbank από την Εθνική, γράφει σήμερα η τουρκική εφημερίδα «Σαμπάχ».

  Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο ...Έλληνας διοικητής, Γιώργος Προβόπουλος, πριν από 10 ημέρες πραγματοποίησε «κρυφή» επίσκεψη στην Άγκυρα. Η εφημερίδα γράφει πως αν και υπήρξε η πληροφορία ότι ο κ. Γ. Προβόπουλος θα συναντηθεί και με τον πρόεδρο της Τουρκικής Κεντρικής Τράπεζας και το γενικό γραμματέα του Θησαυροφυλακίου, τελικά έγινε συνάντηση μόνο με τον Τ.

Η τριπλή ενέργεια των αεροψεκασμών. Η παγκοσμιοποίηση, η κερδοσκοπία και η χειραγώγηση του αθρώπου κρύβονται πίσω από αυτούς

 Οἱ ἀεροψεκασμοί, δέν ἀφοροῦν μόνο τόν ἔλεγχο τῶν καιρικῶν φαινομένων. Φαίνεται παράξενο, ἀλλά ἐπεμβαίνουν μέ αὐτούς, στίς μετεωρολογικές λειτουργίες τῆς φύσης, μέ πρόσχημα τήν προστασία ἀπό τό φαινόμενο τοῦ θερμοκηπίου καί τήν τρύπα τοῦ ὄζοντος.

·             Ἐπιπλέον, ἀφοροῦν καί τήν «σπορά» ψυχοτρόπων ἰῶν γιά τήν καταστολή τῶν «μαζῶν», προκειμένου νά δημιουργήσουν «πειθήνια ὄργανα ὑπακοῆς» στό σύστημα. «Ἀνδρείκελων» πού θά σκύβουν συγκαταβατικά τό κεφάλι, σέ ὅλα τά προστάγματα τοῦ «έναέριου» ἄρχοντος τοῦ κόσμου τούτου καί τῶν ἐπίγειων ὑποταγμένων σ' αὐτόν ἀρχόντων, ἐπιστημόνων καί ὁπαδῶν του, μέ ἐξασθενημένα σωματικά καί ψυχικά ἀντανακλαστικά ἀντίδρασης στά παγκόσμια δρώμενα.
Ἡ «λατρεία τοῦ καναπέ», δέν θά ὑφίσταται πλέον μόνο λόγω κακῆς νοοτροπίας ὅπως ξέραμε μέχρι τώρα, ἀλλά περισσότερο λόγω κακῆς σωματικῆς καί κυρίως κακῆς ψυχικῆς ὑγείας.
  Τέλος, μέ τους ἀεροψεκασμούς γίνονται πειράματα, μέ πειραματόζωα ἐμᾶς τούς ἀνθρώπους (κι ὄχι τά ποντίκια ὅπως συνηθίζεται ἐδῶ καί αἰῶνες). Μέ τήν ρίψη τεχνητῶν ἰῶν καί κατόπιν
μέ τήν ρίψη τῶν ἀντίστοιχων ἤδη προκατασκευασμένων ἐμβολίων τους. Στόχος εἶναι ἡ ἱκανοποίηση τῶν κερδοσκοπικῶν σκοπῶν κάποιων πολυεθνικῶν φαρμακευτικῶν ἐταιρειῶν. (Βλέπε τό φιάσκο μέ τόν τελευταῖο ἰό τῆς γρίππης τῶν χοίρων, μᾶλλον τῆς γρίππης «μαϊμοῦ»), πού ἔδωσε δίς στίς ἑταιρίες ἐμβολίων καί ἄχρηστα, ἀχρησιμοποίητα, ἀζήτητα ἐμβόλια σέ ξεχασμένες ἀποθῆκες.   


Ἐνδεικτικά διαβάστε:

Δευτέρα 12 Ιουλίου 2010

Η Τουρκία αποτρέπεται μόνο από μια λυσσώδη –όμως ναι-ελληνική αντίσταση

γράφει ο Στέλιος Παπαθεμελής

Η ολοκληρωτική απορρόφηση της προσοχής της κοινής γνώμης στα βίαια δρώμενα της οικονομίας σε συνδυασμό προς τη συστηματική εξαφάνιση από τα περισσότερα ΜΜΕ πάσης πληροφορίας για τα τεκταινόμενα περί τα εθνικά και αμυντικά μας θέματα επιτρέπουν να τερατουργούνται ερήμην του ελληνικού λαού μεγάλα και επικίνδυνα.

Η στρατιωτική περικύκλωση της Ελλάδος από την Τουρκία με την πρόσφατη τουρκοαλβανική συμφωνία έπιασε στον ύπνο τους δικούς μας. Αντί να κρατάμε την Αλβανία από το λαιμό τήν αφήσαμε να διολισθήσει στα τουρκικά στρατηγικά παίγνια που προσβάλλουν τώρα και εκ δυσμών την εθνική μας κυριαρχία. Οι Τουρκαλβανοί μας προκάλεσαν με δέσμευση μιας τεράστιας περιοχής απ’ την Κεφαλλονιά ως την.…Κρήτη για αεροναυτικές ασκήσεις με πραγματικά πυρά. Η κοντόφθαλμη εξωτερική και εθνικοαμυντική πολιτική μας των τελευταίων ετών ούτε προέβλεψε, ούτε υποψιάσθηκε περί τουρκοαλβανικής στρατιωτικής συμμαχίας.

Ελληνοποιούμε 750.000 Αλβανούς. Σε απλή αριθμητική μια συμπαγής εκλογική μάζα, ελεγχόμενη τελικά από την Τουρκία, -περί αυτού πρόκειται και μόνον κρετίνοι δεν το βλέπουν αυτό- είναι καθοριστική περί του ποιος κάθε φορά θα πρωθυπουργεύει εδώ, αφού θα έχει προηγουμένως υποθηκεύσει τη βούλησή του για να λάβει την εύνοια του σουλτάνου. Πριν αλέκτορα φωνήσαι ένα μπαράζ ανθελληνισμού ξέσπασε στην Αλβανία με νεκρανάσταση των φαντασμάτων της Τσαμουριάς. (Έθνος 4/7/10).
Το τουρκικό στρατιωτικό σκάφος «Τσεσμέ» μπήκε αιφνιδιαστικά και παράνομα (χωρίς να έχει προηγηθεί Navtex) και παρά το ελληνικό διάβημα παρέμεινε για 40 ώρες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, όπου διεξήγαγε όπως δήλωσε «υδρογραφικές» έρευνες. Απεχώρησε προς στιγμήν αλλά επανήλθε για να συνεχίσει την πρόκληση, πιθανόν διότι οι ημέτεροι αντί ιδίου ελέγχου περί τίνος πρόκειται ζήτησαν «διευκρινίσεις» από Άγκυρα. Επειδή οι τουρκικές κινήσεις δεν είναι ποτέ τυχαίες

Κυριακή 11 Ιουλίου 2010

Ένταση στο Κόσοβο - Μεταφέρουν μονάδες οι Σέρβοι στα βόρεια της Μητρόβιτσα

Aνεβαίνει το θερμόμετρο στα Βαλκάνια, άλλη μια φορά με επίκεντρο το Κόσοβο:
Ο πρόεδρος της Σερβίας Μπόρις Τάντιτς χαρακτήρισε "ανοιχτή απειλή πολέμου" την δήλωση του υπουργού Εσωτερικών του Κοσόβου, Μπαϊραμ Ρετζέπι, ότι "Η αστυνομία θα επέμβει στο βορά για να επιβάλει την τάξη".
Οι σερβικές ένοπλες δυνάμεις έχουν κινητοποιηθεί και κάποιες μονάδες έχουν μετακινηθεί στα νότια της χώρας (βόρεια της Μητρόβιτσα). Ο Μπόρις Τάντιτς κατέστησε υπεύθυνες τις διεθνείς δυνάμεις ασφαλείας στο Κόσοβο "για τις καταστροφικές συνέπειες που θα έχει, ενδεχόμενη υλοποίηση των απειλών που εξέφρασε ο Μπαϊράμ Ρετζέπι". Στο Βορρά υπάρχει συμπαγής σερβικός πληθυσμός που αντιστέκεται στην απόσχιση του Κοσόβου.
Ο Μ.Τάντιτς, στη ανακοίνωση που εξέδωσε το βράδυ της Παρασκευής το γραφείο του, τονίζει ότι "οι πολεμοχαρείς δηλώσεις των κοσοβάρων πολιτικών και οι προβοκάτσιες απειλούν την ήδη εύθραυστη ειρήνη στο Κόσοβο". Ο Μπαϊράμ Ρετζέπι, σε συνέντευξη του στην εφημερίδα "Koha ditore" της Πρίστινα, δήλωσε ότι "επετεύχθη συμφωνία με την ευρωπαϊκή αποστολή της EULEX να αποσταλούν

Θέμα πρόωρων εκλογών θέτει ο Χάρης Καστανίδης

Τα πάνω κάτω φέρνει με συνέντευξή του ο υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης, με την οποία έθεσε εμμέσως πλην σαφώς θέμα πρόωρων εκλογών, μία μόλις ημέρα μετά τη ‘νίκη’ της κυβέρνησης στην ‘μητέρα όλων των μαχών’, όπως είχε χαρακτηριστεί η ψήφιση του Ασφαλιστικού νομοσχεδίου στη Βουλή. Δεν υπάρχει θέμα με τις δηλώσεις Καστανίδη, απαντούν στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού.

Μιλώντας στον ρ/σ ΘΕΜΑ 9,89, ο κ.Καστανίδης έθεσε το δίλημμα περί ‘ή μίας γενναίας κυβέρνησης όπως αυτή που θα σώσει τη χώρα αλλά η κεντροαριστερά θα εξαφανιστεί για 30 χρόνια, ή θα πρέπει να υπάρχουν διαδικασίες νέας δημοκρατικής νομιμοποίησης της κυβέρνησης’, θέτοντας ευθέως θέμα εκλογών με σκοπό την ανανέωση της λαϊκής εντολής.

Ο ίδιος έκανε λόγο για μέτρα που προκαλούν ιδεολογική πικρία και που καμία σοσιαλιστική κυβέρνηση δεν θα ελάμβανε αν δεν ήταν απόλυτη ανάγκη, σε μία προσπάθεια να δικαιολογήσει την

Οικονομική κρίση ή κρίση προτύπων; του Κωνσταντίνου Χολέβα

Οικονομική κρίση ή κρίση προτύπων;

Κωνσταντίνος Χολέβας

Πολιτικός Επιστήμων

Δέν ὑπάρχει κρίση ἀποκλειστικά καί μόνον οἰκονομική. Ἡ οἰκονομία εἶναι μία ἀνθρώπινη καί κοινωνική δραστηριότητα καί ἐπηρεάζεται ἀπό τίς ἀρχές, τίς ἀξίες, τά ἰδανικά, τόν σκοπό ζωῆς καί τή ψυχοσύνθεση τῶν προσώπων καί τῶν συνόλων. Ἡ σημερινή κρίση στήν Ἑλλάδα και στήν παγκόσμια οἰκονομία φαινομενικά μέν ἀφορᾶ στούς ἀριθμούς, στό εἰσόδημα, στήν παραγωγή. Οὑσιαστικά ὅμως εἶναι κρίση ἀξιῶν, προτύπων καί ἰδανικῶν. Εἶναι κρίση, παρακμή καί διάψευση τῶν ὑλιστικῶν ἰδεολογιῶν πού ταλαιπώρησαν τήν ἀνθρωπότητα καί πολύ περισσότερο τή χώρα μας κατά τα τελευταῖα πενήντα τοὐλάχιστον χρόνια. Ἔχουμε μπροστά μας τήν πανηγυρική καί θορυβώδη κατάρρευση τῶν ὑλιστικῶν παραδείσων καί τῶν ψευδῶν ὁραμάτων πού καλλιεργοῦσαν οἱ κυριώτερες διεθνεῖς ἰδεολογίες τῶν προσφάτων δεκαετιῶν.

Ὑλιστική ἦταν ἡ ἀντιμετώπιση τῶν πάντων ἀπό τή μαρξιστική ἰδεολογία μέ ὅλες τίς παραλλαγές της, λενινιστικές, σταλινικές, μαοϊκές κ.λπ. Ἡ πάλη τῶν τάξεων, ἡ δικτατορία τοῦ προλεταριάτου, τό μίσος κατά τῶν ἐχόντων, αὐτά καί πολλά ἄλλα φανάτισαν ἑκατομμύρια μυαλά σέ ὅλη τή γῆ, ἔστειλαν στήν ἐξορία καί στό θάνατο ἑκατομμύρια ἀντιφρονούντων, κατέστρεψαν ψυχές, κοινωνίες καί οἰκονομίες. Στό ὄνομα μιᾶς δῆθεν ἐπανάστασης γιά τό καλό τοῦ λαοῦ ἔγινε προσπάθεια νά ξεριζωθοῦν ἀπό τίς ψυχές τῶν ἀνθρώπων τά δύο μεγάλα καί ἀκατάλυτα ἰδανικά. Ἡ πίστη στόν Θεό καί ἡ ἀγάπη στήν Πατρίδα. Ὁ ὑλισμός καί ὁ διεθνισμός μαζί μέ τόν ἀθεϊσμό ἐδιδάσκοντο ἀπό τά σχολεῖα, τίς ἐφημερίδες, τίς τηλεοράσεις. Τά καταστροφικά ἀποτελέσματα τά εἴδαμε μετά τήν πτώση τοῦ τείχους τοῦ Βερολινου τό 1989. Ἡ γύμνια τοῦ μαρξιστικοῦ ὑλισμοῦ ἀποκαλύπτεται καθημερινά μπροστά μας. Καί στή Καμπότζη ἀκόμη καί σήμερα δικάζονται οἱ μαρξιστές μαζικοί δολοφόνοι, οἱ ὁποῖοι κατήργησαν τήν πίστη πρός τόν Θεό στό ὄνομα τοῦ «ἀταξικοῦ παραδείσου»!

Η θυσιαστική τιμή στην ιερή ελληνική σημαία. Κωνσταντίνος Κουκίδης

Όταν μπήκαν οι Γερμανοί στην Αθήνα, 27 Απριλίου 1941, η πρώτη τους δουλειά ήταν να στείλουν ένα απόσπασμα υπό τον λοχαγό Γιάκομπι και τον υπολοχαγό Έλσνιτς για να κατεβάσει τη Γαλανόλευκη από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης και να υψώσει τη σβάστικα.
Δεξιά ο Παρθενώνας, αριστερά οι Καρυάτιδες. Από τήν εληά τής Αθηνάς οι Γερμανοί αντικρύζουν στό ακραίο σημείο τού βράχου τής Ακρόπολης πού δεσπόζει τής πόλης, τήν γαλανόλευκη σημαία πού θ’ αντικατασταθεί από τόν αγκυλωτό σταυρό.
Η εθνική Σημαία με το μεγάλο σταυρό στην μέση λάμπει και τα χρώματά της τονίζουν και τονίζονται από τον Παρθενώνα που στέκει αγέρωχος και όμορφος όπως πάντα. Εκεί στην θέση Καλλιθέα, στο ανατολικό σημείο του Ιερού Βράχου ο επικεφαλής του αποσπάσματος ζήτησε από τον εύζωνο που φρουρούσε τη σημαία μας να την κατεβάσει και να την παραδώσει.

Ο απλός αυτός φαντάρος, όταν στις 8:45 το πρωϊ έφθασαν μπροστά του οι κατακτητές της χώρας μας και με το δάκτυλο στην σκανδάλη των πολυβόλων τους, τον διέταξαν να κατεβάσει το Εθνικό μας σύμβολο, δεν έδειξε κανένα συναίσθημα. Δεν πρόδωσε την τρικυμία της ψυχής του.* Ψυχρός, άτεγκτος και αποφασισμένος.. απλά αρνήθηκε! *Οι ώρες της περισυλλογής, που μόνος του είχε

Τα προσωπικά δεδομένα των Ευρωπαίων πολίτών στα χέρια της Παγκόσμιας κυβέρνησης

Η συμφωνία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη μεταφορά τραπεζικών δεδομένων των πολιτών της προς τις Ηνωμένες Πολιτείες στο πλαίσιο του αγώνα κατά της τρομοκρατίας, δεν "είναι τέλεια, αλλά είναι απαραίτητη", δήλωσε την Παρασκευή στην Ουάσινγκτον η ευρωπαία Επίτροπος για τη Δικαιοσύνη, Βίβιαν Ρέντινγκ. "Ίσως η συμφωνία αυτή να μην είναι τέλεια αλλά είναι απαραίτητη προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια των πολιτών μας", εκτίμησε η Ρέντινγκ, η οποία μετέβη στην αμερικανική πρωτεύουσα προκειμένου να συζητήσει με τον υπουργό Δικαιοσύνης Έρικ Χόλντερ και την υπουργό Εσωτερικής Ασφάλειας των Ηνωμένων Πολιτειών Τζάνετ Ναπολιτάνο τις απαρχές μιας μελλοντικής συμφωνίας-πλαίσιο για τη μεταφορά των δεδομένων. "Θα θέλαμε μια συμφωνία-πλαίσιο από την οποία θα απορρέουν όλες οι άλλες συμφωνίες" που αφορούν τις μεταφορές δεδομένων, είπε η Ρέντινγκ, η οποία δήλωσε "αισιόδοξη" για την επίτευξη μιας συμφωνίας-πλαίσιο έως τα τέλη του 2011. Οι διαπραγματεύσεις αναμένεται να ξεκινήσουν τον Οκτώβριο. Η συμφωνία για τη μεταφορά τραπεζικών δεδομένων (TFTP, Terrorist Financing Tracking Programme), την οποία ενέκρινε την Πέμπτη το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για πέντε χρόνια, προβλέπει, σύμφωνα με την ευρωπαία επίτροπο, πως τα δεδομένα που ζητούν οι ΗΠΑ θα "φιλτράρονται" από την ευρωπαϊκή οργάνωση αστυνομικής συνεργασίας, Europol.

 Στη συνέχεια, "ένας ευρωπαίος παρατηρητής, διορισμένος από την Επιτροπή, θα είναι παρών στο αμερικανικό Θησαυροφυλάκιο όπου τα δεδομένα υπόκεινται σε επεξεργασία, προκειμένου να διασφαλίσει ότι αυτό γίνεται σύμφωνα με τους κανόνες". "Αν ο ευρωπαίος πολίτης έχει κάποιο

Ο Αρχιεπίσκοπος Κυπριανός και η 9η Ιουλίου 1821

Tα στρατεύματα του Mουχασίλη δεν άφησαν ψυχή ζωντανή. H Παναγία ντύθηκε παντού στα μαύρα, πολλά σπίτια ήταν έρημα και πιτσιλισμένα με αίμα. Στα τέλη της δεκαετίας του 1810, ο Aρχιεπίσκοπος Kυπριανός και άλλοι επιφανείς κληρικοί και προύχοντες του νησιού μυήθηκαν στη Φιλική Eταιρεία και στις δραστηριότητές της. Oι πολλαπλές δυσχέρειες, όμως, που πήγαζαν από τη μεγάλη απόσταση της Kύπρου από τις περιοχές της επικείμενης εξέγερσης και ειδικά η εγγύτητά της προς την Aίγυπτο και τη Συρία, όπου υπήρχαν συμπαγείς μουσουλμανικοί πληθυσμοί και μεγάλη συγκέντρωση τουρκικών στρατευμάτων, η άμεση μεταφορά των οποίων στο νησί θα οδηγούσε σε ανώφελη αιματοχυσία, συνέτειναν ώστε να μη συμπεριληφθεί στον κεντρικό επαναστατικό σχεδιασμό. Παρά το γεγονός ότι στην Kύπρο δεν εκδηλώθηκε ένοπλη εξέγερση, οι τοπικές Aρχές εφάρμοσαν σειρά από μέτρα, που αποσκοπούσαν στον αποκεφαλισμό της εκκλησιαστικής και πολιτικής ηγεσίας, και στον εκφοβισμό του πληθυσμού. Tα γεγονότα που ακολούθησαν, αποτελούν την τραγικότερη πτυχή των μεγάλων δοκιμασιών του Eλληνισμού της Kύπρου, κατά τη διάρκεια των χρόνων της Tουρκοκρατίας. Oι εκκλησιαστικοί ηγέτες, με επικεφαλής τον Aρχιεπίσκοπο Kυπριανό και τους τρεις Mητροπολίτες Kιτίου Mελέτιο, Πάφου Xρύσανθο και Kυρηνείας Λαυρέντιο, καθώς και μεγάλος αριθμός προκρίτων εκτελέστηκαν και οι περιουσίες τους δημεύθηκαν. «Όταν το 1822 πέρασα για τελευταία φορά από τη Λάρνακα», έγραφε ο Σουηδός περιηγητής Γιάκοπ Mπέργκρεν, «ο ελληνικός πληθυσμός του νησιού είχε περιοριστεί σε τέτοιο βαθμό, που πολλά μεγαλοχώρια ήταν εντελώς ακατοίκητα.

Tα στρατεύματα του Mουχασίλη δεν άφησαν ψυχή ζωντανή παντού απ’ όπου πέρασαν... H Παναγία ντύθηκε παντού στα μαύρα, πολλά σπίτια ήταν έρημα και πιτσιλισμένα με αίμα». Eξέχουσα μορφή των τραγικών εκείνων ημερών υπήρξε ο Aρχιεπίσκοπος Kυπριανός, ο οποίος ενήργησε με υπευθυνότητα φιλόπατρη ηγέτη και πνευματικού πατέρα, προσπαθώντας να κρατήσει λεπτές ισορροπίες, υποστηρίζοντας από τη μια την επανάσταση στην Eλλάδα και προστατεύοντας, με τις ενέργειές του,

Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010

«Κάρτα πολίτη» τελικό. π. Σαράντης Σαράντος

Ένα κείμενο -επιστολή του π. Σαράντη Σαράντου απέναντι στην επερχόμενες ηλεκτρονικές κάρτες.

Αναβάσεις: 
Το  κείμενο της επιστολής του π. Σαράντη που θα διαβάσετε είναι προϊόν επεξεργασίας τουλάχιστον διμήνου, επιδόθηκε στο Άγιον Όρος για ενημέρωση και για τυχόν επεξεργασία από τους Αγιορείτες πατέρες στην προσπάθεια να δημιουργηθεί μια κοινά συναινετική επιστολή, η οποία στην συνέχεια επιδόθηκε δια του οικείου Μητροπολίτου κ. Κυρίλλου στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο για περαιτέρω επεξεργασία στην Ιερά Σύνοδο και λήψη αποφάσεων για το τόσο σημαντικό θέμα που αφορά την υλική και πνευματική ζωή όλων μας.

Για λόγους χώρου μπορείτε να κατεβάσετε το τελικό κείμενο της επιστολής για την Κάρτα πολίτη σε αρχείο pdf, πατώντας πάνω στο link στο τέλος της δημοσίευσης.

Ευχόμαστε η Χάρις του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού να φωτίσει τους Άγιους πατέρες της ιεραρχίας μας, ώστε να προβούν στις ποιμαντικές αποφάσεις, που χρειάζεται η Εκκλησία μας, και ο σημερινός πανταχόθεν βαλλόμενος ορθόδοξος χριστιανός.


Πρόν τόν
Μακαριώτατον Ἀρχιεπίσκοπον
Ἀθηνῶν καί πάσης Ἑλλάδος κ. Ἱερώνυμον
Πρόεδρον τῆς Ἱ. Συνόδου τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος,
Σεβασμιωτάτους Ἁγίους Ἀρχιερεῖς τῆς Ἱεραρχίας
τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος,
διά τοῦ Σεβασμιωτάτου
Μητροπολίτου Κηφισίας, Ἀμαρουσίου καί Ὠρωποῦ
κ. Κυρίλλου.                    
                                                           Μαρούσι 17-6-2010

Μακαριώτατε,
Σεβασμιώτατοι,                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              

Εὐλαβῶς ἀσπάζομαι τήν Δεξιά Σας.

Ἐπιτρέψατέ μου νά Σᾶς ἀπασχολήσω μέ ἕνα θέμα καθόλου ἐλάσσονος σημασίας.
Ἐπειδή ὁ λαός μας μᾶς ἐρωτᾷ, ταπεινῶς φρονῶ, ὅτι πρέπει νά ἀσχοληθοῦμε σοβαρά μέ τό θέμα, πού ἤδη ἄρχισε μέ τόν ΑΜΚΑ καί συνεχίζεται μέ τίς διαδικασίες θέσπισης τῆς Κάρτας τοῦ Πολίτη.
Ἡ Ἱερά Σύνοδος τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος ἰσχυρίσθηκε κατά τό πρόσφατο παρελθόν, (23-10-2009 τρίτη συνεδρία ΔΙΣ γιά τό μήνα Ὀκτώβριο)  ὅτι ἀσχολήθηκε μέ τό θέμα τοῦ ΑΜΚΑ.  Ἐξέδωσε ὀλιγόλογη ἀνακοίνωση, ὅτι ὁ ΑΜΚΑ εἶναι ἕνας ἁπλός χρηστικός ἀριθμός καί δέν κινδυνεύει ἡ σωτηρία μας μέ τή λήψη καί τή χρήση τοῦ ἀριθμοῦ αὐτοῦ.
Λίγο νωρίτερα, στίς 17 Ἰουλίου 2009, εἴχαμε γράψει ἀπευθυνόμενοι πρός τήν Ὑμετέρα Μακαριότητα, ὅτι ὁ ΑΜΚΑ καθιερού¬μενος διά τοῦ Νόμου 3655/2008 ἄρθρο 153, συμφωνεῖ πρός τή νοοτροπία τῆς Συνθήκης Σένγκεν, μᾶς ὑποχρεώνει νά λάβουμε τήν Κάρτα Ὑγείας, ἐνῷ ταυτόχρονα μᾶς ἀπειλεῖ μέ ἀποκλεισμό ἀπό ὅλη τή ζωή καί τίς δραστηριότητές της, ἄν δέν τήν πάρουμε.
Παράλληλα εἴχαμε ἀναλύσει τόν τρόπο δημιουργίας τοῦ ΑΜΚΑ ὁ ὁποῖος παραμερίζει τό βαπτιστικό μας, διά Μυστηρίου δεδομένο ὄνομα καί μᾶς ἀριθμοποιεῖ, ἀφοῦ ἡ Νέα Ἐποχή δέν μᾶς ἀναγνωρίζει ὡς πρόσωπα - ποῦ νά τό ξέρει αὐτό - ἀλλά ὡς ἀριθμητικές ἀπρόσωπες μονάδες.
Τώρα πιά, ὅσοι δέν ἔχουμε λάβει καί δέν χρησιμοποιοῦμε τόν ΑΜΚΑ – καί δέν εἴμαστε ἐλάχιστοι- ἀναγκαζόμαστε νά πληρώνου¬με τά φάρμακά μας, ἀποκλειόμενοι σταδιακά ἀπ’ ὅλες τίς δυνατότητες ἀσφάλισης, γιά τήν ὁποία ἔχουμε πληρώσει ἄφθονα χρήματα ἐπί σαράντα ὁλόκληρα χρόνια.
Ὅμως οἱ ἐξελίξεις εἶναι ραγδαῖες.
Ἀκούγοντας τόν πρωθυπουργό νά ἀναπτύσσει τίς προγραμματικές  του δηλώσεις, ἐκτός ἀπό τήν πρόσκληση τῶν πολιτῶν  γιά  συμμετοχή στήν προσπάθεια ἐξόδου ἀπό τήν κρίση καί τίς γενικές κατευθύνσεις τῆς κυβέρνησης σέ καίριους τομεῖς τῆς δημόσιας ζωῆς, προσέξαμε τήν ἔμφαση πού ἔδωσε   στή χρήση τῆς «ἠλεκτρονικῆς Κάρτας Ὑγείας»  ὡς βασικοῦ «ἐργαλείου» στήν ἐπίτευξη της  «ἠλεκτρονικῆς διακυβέρνησης».  Σέ ἑπόμενες συνεντεύξεις του μιλάει γιά τήν ἠλεκτρονική Κάρτα Πολίτη.
Ἰσχυρίζεται ὁ Πρωθυπουργός, ὅτι στήν Κάρτα τοῦ πολίτη, μέ τήν ὁποία θά διασυνδέονται ἠλεκτρονικά ὅλες οἱ ὑπηρεσίες τοῦ Δημοσίου, θά ἐνσωματωθοῦν ΑΦΜ, ΑΜΚΑ, ἐκλογικός ἀριθμός, διαβατήριο, δίπλωμα ὁδήγησης, κάρτα διέλευσης διοδίων, κάρτα δημότη, ἀλλά καί δεδομένα πού ἔχουν σχέση μέ τήν ὑγεία (ἠλεκτρονικός ἰατρικός φάκελλος), ὥστε ὁ πολίτης νά ἐξυπηρετεῖται παντοῦ καί χωρίς γραφειοκρατία.  Ἐπίσης  στό μέλλον σχεδιάζεται νά ἐνταχθεῖ καί ἡ ἠλεκτρονική «ὑπογραφή» τῶν πολιτῶν.  Σύμφωνα μέ τό χρονοδιάγραμμα, στόχος εἶναι νά ψηφιστεῖ μέσα στό καλοκαίρι καί ἡ «ἔξυπνη κάρτα» καί νά ἐνεργοποιηθεῖ τό 2011, ἐνῷ δέν ἀποκλείεται νά ἐφαρμοσθεῖ νωρίτερα στούς μετανάστες, καθώς ὑπάρχει σχετική εὐρωπαϊκή ὁδηγία.
Ἔχουμε ἀναπτύξει πολλές φορές  τή θέση  μας, ὅτι  δηλαδή τό κύριο μέλημα  τῆς «Νέας Ἐποχῆς» εἶναι ἀκριβῶς ἡ ὁλοκλήρωση τῶν ὑποδομῶν τῆς «ἠλεκτρονικῆς διακυβέρνησης».  Φυσικά ἡ εὐρύτατη καί παγκόσμια χρήση  αὐτοῦ τοῦ ὅρου, ἀποτελεῖ ἕναν  εὐφημισμό καί μία μάσκα ἀφοῦ στήν οὐσία πρόκειται γιά ἠλεκτρονική δικτατορία καί παγκόσμια ἠλεκτρονική τυραννία.  Ὁ στόχος εἶναι ἡ ἐλαχιστοποίηση τῶν λαϊκῶν ἀντιδράσεων, τό «νανούρισμα» τῶν συνειδήσεων καί ἡ παιδαγωγία στήν ἐκκοσμίκευση καί τόν ὑλισμό ἀτομισμό.
Ὁ ΑΜΚΑ καί ἡ Κάρτα Κοινωνικῆς Ἀσφάλισης πού θεσμοθέτησε  ἡ προηγούμενη κυβέρνηση εἶναι τά ἀπαραίτητα δομικά στοιχεῖα γιά τήν ὀργάνωση τῆς παγκόσμιας «ἠλεκτρονικῆς διακυβέρνησης», γιά χάρη τῆς ὁποίας ἡ σημερινή κυβέρνηση ἵδρυσε καί ἀντίστοιχο ὑπουργεῖο. Αὐτό πού διαφαίνεται ἐκ τῶν προγραμματικῶν δηλώσεων  τοῦ πρωθυπουργοῦ εἶναι ἡ πρόθεση γιά ἔκδοση  μίας νέας κάρτας,  ἡ ὁποία, ὅπως ἀνέφερε, θά ὀνομάζεται «ἠλεκτρονική κάρτα ὑγείας» καί θά εἶναι ἀρκούντως ἐξοπλισμένη μέ τέτοια τεχνολογία, ὥστε νά μπορεῖ νά χρησιμοποιεῖται μέ «διαλειτουργικό»  τρόπο στά πλαίσια τῆς ὁλοκλήρωσης τῆς «ἠλεκτρονικῆς διακυβέρνησης».  Εἶναι «ἡλίου φαεινότερον» ὅτι θά εἶναι μία  ὑπερκάρτα ἡ ὁποία θά ἀντικαταστήσει ὅλες τίς κάρτες, τά βιβλιάρια, τά διαβατήρια καί τίς ἀστυνομικές ταυτότητες  λίαν συντόμως.  Τό τελικό ὄνομά της θά εἶναι «ἠλεκτρονική κάρτα τοῦ πολίτη».
Αὐτή ἡ κάρτα τοῦ πολίτη ἀσφαλῶς καί θά κυκλοφορήσει ἀντί τῶν ἠλεκτρονικῶν ταυτοτήτων.  Ὁ καγκελάριος τῆς Γερμανίας Σρέντερ τό 2000 εἶχε προτείνει τή θέσπιση Κάρτας ἀσφάλισης, ἐφόσον οἱ Ἕλληνες ἀντιδροῦν στήν ἔκδοση ἠλεκτρονικῶν ταυτοτήτων.  Αὐτό ὅμως εἶναι σαφέστατη προσπάθεια ἐξαπάτησης τοῦ ὀρθοδόξου Ἑλληνικοῦ λαοῦ, ὁ ὁποῖος γιά λόγους εὐαίσθητης Ὀρθοδόξης συνείδησης δέν θέλει τήν ἔκδοση καί παραλαβή τῶν ἠλεκτρονικῶν ταυτοτήτων, καθώς ἐπίσης καρτῶν ἀσφάλισης, ἀφοῦ καί αὐτές ὑποκαθιστοῦν τίς ἠλεκτρονικές ταυτότητες.

Για την συνέχεια της 12 σέλιδης επιστολής πατήστε : «Κάρτα πολίτη» τελικό. π. Σαράντης Σαράντος

anavaseis.blogspot.com

Από το Σεπτέμβριο λογοκρισία στο διαδίκτυο στη Λευκορωσία ! Από εδώ λοιπόν ξεκινά το πείραμα ;

Tideon :  Σοβαρές ανησυχίες προκαλεί η ασαφής διατύπωση της νομοθετικής ρύθμισης, που μπορεί να φιμώσει οποιαδήποτε ιστοσελίδα με οποιοδήποτε πρόσχημα, επικαλούμενη αγαθές προθέσεις !  Θυμίζει τα "κλασσικού τύπου" προσχήματα των δικτατορικών καθεστώτων προκειμένου να επιτύχουν με κάθε μέσο τον σκοπό τους.

Μήπως από τη Λευκορωσία ξεκινά πιλοτικά ένα πείραμα που μπορεί να εφαρμοστεί παντού ;


Από 1ης Σεπτεμβρίου αναμένεται να τεθεί σε ισχύ η ρύθμιση που επιβάλλει λογοκρισία στο διαδίκτυο. Το κείμενο με τις σχετικές διατάξεις αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Κέντρου Επιχειρήσεων της παρούσας Διοίκησης υπό τον γενικό τίτλο “Κανονισμός Περιορισμού Πρόσβασης σε Πληροφορίες Απαγορευμένες υπό το Σύμφωνο Νομιμότητας Χρήσης Υπηρεσιών Διαδικτύου”.
Ειδικότερα, υπό τη νέα ρύθμιση η κρατική υπηρεσία τηλεπικοινωνιών θα εκπονήσει κατάλογο με απαγορευμένες ιστοσελίδες, κατόπιν πρότασης από τις αρμόδιες κυβερνητικές επιτροπές. Στην κατάρτιση του καταλόγου θα έχουν λόγο και μέλη του νομικού κόσμου αλλά και απλοί πολίτες, που θέλουν να εκφράσουν την ανησυχία τους. Ο διαχειριστής κάθε ιστοσελίδας που τελεί υπό απαγόρευση θα ειδοποιηθεί με επιστολή, ενώ η αφαίρεσή της από τον κατάλογο των απαγορευμένων θα γίνεται μόνο κατόπιν σχετικής απόφασης της αρμόδιας κυβερνητικής επιτροπής. Μεταξύ άλλων, προβλέπεται, αν και με κάπως ασαφή τρόπο, η απαγόρευση ιστοτόπων που αφορούν στη διάδοση εξτρεμιστικής δραστηριότητας, εκρηκτικών, ραδιενεργών στοιχείων, ναρκωτικών, ψυχότροπων φαρμάκων, διακίνησης ανθρώπων, υποβοήθησης παράνομης μετανάστευσης, πορνογραφίας κ.α.
Η ρύθμιση έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στο εσωτερικό και το εξωτερικό, με οργανώσεις για τις ατομικές ελευθερίες, μεμονωμένους πολίτες αλλά και διεθνείς οργανισμούς όπως ο ΟΑΣΕ, που καταγγέλλουν ότι πρόκειται, στην ουσία, για μια απόπειρα του ηγέτη της χώρας Αλεξάντερ Λουκασένκο να φιμώσει τους αντιπάλους του, εν όψει των επικείμενων προεδρικών εκλογών.

πηγή : lawnet.gr
αναδημοσίευση από Τράπεζα Ιδεών

Μύθοι και ήθη της πολυπολιτισμικότητας

Κωνσταντίνος Χολέβας

Πολιτικός Επιστήμων

Με τη συνέντευξή της στην Κυριακάτικη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ της 30.5.2010 η κ. Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ έβαλε τα πράγματα στη θέση τους. Το Βυζάντιο, είπε, ήταν μεν πολυεθνικό, αλλά μονοπολιτισμικό, είχε μόνο τον ελληνικό πολιτισμό. Έτσι η διαπρεπής βυζαντινολόγος μάς έδωσε και το μυστικό της επιβιώσεως ενός κράτους επί 1100 χρόνια. Τα μονοπολιτισμικά κράτη έχουν μέλλον, τα πολυπολιτισμικά διαλύονται είτε ειρηνικά είτε με τη βία των όπλων. Θυμηθείτε την περίπτωση της Γιουγκοσλαβίας, παρατηρήστε τα διαλυτικά φαινόμενα στα Σκόπια (μουσουλμάνοι Αλβανοί κατά Χριστιανών Σλάβων), ακόμη και στο Βέλγιο (οι Ολλανδόφωνοι Φλαμανδοί θέλουν να αποσχισθούν από τους γαλλόφωνους Βαλλόνους). Μπορεί μία κοινωνία σήμερα να αντέξει ένα συγκεκριμένο –όχι απεριόριστο- αριθμό μεταναστών από άλλες χώρες, αλλά πρέπει να τους ενσωματώνει σε ένα και μοναδικό πολιτιστικό πρότυπο. Ο μονοπολιτισμός σώζει τις κοινωνίες, διατηρεί τις ισορροπίες και απομακρύνει τη διάσπαση και την γκετοποίηση.

Στην Ελλάδα, δυστυχώς, δεν διδασκόμαστε από την Ιστορία. Αντί να θαυμάζουμε το μονοπολιτισμικό Βυζάντιο (Ρωμανία) έχουμε διδαχθεί από ξενόφερτες προπαγάνδες και από θορυβώδεις μειοψηφίες να