«Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου - Παράδοση

Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

Απύθμενο θράσος από την Τουρκία: Έμμεσες απειλές γιατί αναγνωρίζουμε την γενοκτονία των Ποντίων!

  • Aπύθμενο θράσος από την Τουρκία που εγκαλεί την Ελλάδα, "μέλη της κυβέρνησης" και τους Έλληνες πολίτες γιατί ...  προχώρησαν στην διοργάνωση ή συμμετείχαν στις εκδηλώσεις για την επέτειο της γενοκτονίας των Ποντίων! 
Σε ανακοίνωσή του με αφορμή τις εκδηλώσεις μνήμης στην Ελλάδα για τη Γενοκτονία των Ποντίων, το τουρκικό ΥΠΕΞ σημείωνε πως «οι εορτασμοί για την "Ημέρα της δήθεν Γενοκτονίας των Ποντίων" δεν συνάδουν με το πνεύμα του διαλόγου και συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών»! Καταδικάζοντας τις εκδηλώσεις αυτές, το τουρκικό ΥΠΕΞ καλεί όσους προβάλλουν τους ισχυρισμούς περί Γενοκτονίας, «να αντιμετωπίσουν τις ιστορικές αλήθειες».
Στην ανακοίνωση ότι "στους εορτασμούς συμμετείχαν μέλη του Κοινοβουλίου, αρμόδιοι των πολιτικών κομμάτων, τοπικοί διοικητικοί παράγοντες, αλλά και εκπρόσωποι της ελληνικής κυβέρνησης".
«Για μια ακόμη φορά, θα θέλαμε να εκφράσουμε την ανησυχία μας, για τις συμπεριφορές αυτές

Διακοπή της ελληνοϊσραηλινής αεροπορικής άσκησης «Μίνωας 2010»

Ματαιώθηκε και η επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα του αρχηγού της ισραηλινής Αεροπορίας Aluf Ido Nehoshtan που είχε προγραμματιστεί στο πλαίσιο της άσκησης.
_______________
Σταμάτησε σήμερα η κοινή άσκηση της Πολεμικής Αεροπορίας και της ισραληνικής Αεροπορίας μετά από εντολή του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.
Σύμφωνα με πληροφορίες του defencenet.gr, ο πρωθυπουργός Γεώργιος Παπανδρέου επικοινώνησε με τον υπουργό Άμυνας Ευάγγελο Βενιζέλο και έδωσε οδηγίες για την παύση της άσκησης, λόγω των γεγονότων.

Η άσκηση επρόκειτο να ολοκληρωθεί την Πέμπτη. Βέβαια με τον τρόπο αυτό η ελληνική πλευρά παίρνει θέση για τα γεγονότα κάτι που μπορεί να αποβεί και πρόωρο και επιζήμιο για τα ελληνικά συμφέροντα.
defencenet.gr 

Οι Ισραηλινοί επιτέθηκαν στον στόλο με τα πλοία της διεθνούς βοήθειας 70 μίλια από την Γάζα. 10 νεκροί και 70 τραυματίες



10 νεκροί, περίπου 70 τραυματίες, ο Έλληνας καπετάνιος σε κρίσιμη κατάσταση… έχει κτυπηθεί σοβαρά και αρνήθηκε να μπει σε ισραηλινό ελικόπτερο…


Η δολοφονική επίθεση έγινε στα 100 μίλια από τη Γάζα!
Τώρα αρχίζει ν' ασχολείται το ελληνικό υπουργείο εξωτερικών... (06:50)

31/05/2010 | 06:00 Τελευταία Ενημέρωση 07:10 31/05/2010 (ΣΚΑΙ)
Εικόνα μέσα από τα πλοία από τα 
τουρκικά
 μέσα ενημέρωσης
Εικόνα μέσα από τα πλοία από τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης

Κίνημα υπέρ διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας στα σχολεία της Αυστραλίας!

 Δώδεκα μέλη της πολιτειακής Εργατικής κυβέρνησης της Βικτώριας (υπουργοί, υφυπουργοί, βουλευτές και γερουσιαστές) ζητούν να περιληφθεί η ελληνική γλώσσα στο γλώσσας στο Εθνικό Πρόγραμμα διδασκαλίας ξένων γλωσσών.
Με επιστολή τους προς την αντιπρόεδρο της ομοσπονδιακής κυβέρνησης της Αυστραλίας και υπουργό Παιδείας, Τζούλια Γκίλαρντ, οι υπογράφοντες την επιστολή υποστηρίζουν, ότι η ελληνική γλώσσα είναι "γλώσσα εθνικής προτεραιότητας" και πρέπει να περιληφθεί στις γλώσσες, που θα διδάσκονται στα κρατικά σχολεία της χώρας.
Τα μέλη του πολιτειακού κοινοβουλίου υπενθυμίζουν στην υπουργό Παιδείας, ότι η ελληνική γλώσσα ομιλείται και διδάσκεται ευρύτατα σε ολόκληρη την Αυστραλία, σε κρατικά και εθνοτικά σχολεία.
"Η ελληνική γλώσσα έχει ιδιαίτερη ακαδημαϊκή σημασία. 
Η παγκόσμια σκέψη και ο δυτικός πολιτισμός έχουν επηρεαστεί άμεσα από τον ελληνικό πολιτισμό, γενικά, και την ελληνική γλώσσα, ειδικά", τονίζουν και προσθέτουν ότι «σε μεγάλο βαθμό η αγγλική γλώσσα και η διανόηση της Δύσης, έχουν τις ρίζες τους στην ελληνική γλώσσα και σκέψη. Πολλά από τα κείμενα, που έχουν επηρεάσει, τη γλώσσα και τη σκέψη μας έχουν γραφεί στην ελληνική γλώσσα.
Πιστεύουμε, ότι η διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας ενισχύει τη μάθηση σε πολυάριθμους τομείς της εκπαίδευσης όπως, τα Μαθηματικά, η Φυσική, η Μηχανολογία, η Ιστορία, η Φιλοσοφία, η Νομική, η δραματουργία Δράμα, οι Τέχνες.

Γι' αυτό πιστεύουμε ακράδαντα, ότι η ελληνική γλώσσα πρέπει να περιληφθεί ως γλώσσα εθνικής σημασίας, στο Εθνικό Πρόγραμμα Διδασκαλίας Γλωσσών που διαμορφώνει η Αυστραλιανή Επιτροπή Προγραμματισμού και Αξιολόγησης ACARA.-

Σχόλιο...

Καταραμένε ΕΛΛΗΝΑ!
 
Όπου να γυρίσω την σκέψη μου, όπου και να στρέψω την ψυχή μου, μπροστά μου σε βλέπω, σε βρίσκω.
Τέχνη λαχταρώ, Ποίηση, Θέατρο, Αρχιτεκτονική, εσύ μπροστά πρώτος και αξεπέραστος.
Επιστήμη αναζητώ, Μαθηματικά, Φιλοσοφία, Ιατρική, κορυφαίος και...


ανυπέρβλητος.
Για Δημοκρατία διψώ, Ισονομία και Ισότητα εσύ μπροστά μου ασυναγώνιστος και ανεπισκίαστος.
Καταραμένε Ελληνα, καταραμένη γνώση.....
Γιατί να σε αγγίξω;
Για να αισθανθώ πόσο μικρός είμαι, ασήμαντος, μηδαμινός;
Γιατί δεν με αφήνεις στην δυστυχία μου και στην ανεμελιά μου;''


Φρίντριχ Σίλερ (1759-1805) Γερμανός συγγραφέας και ποιητής.
http://eglimatikotita.blogspot.com

Ορθοδοξία: Σύμβολο ταυτότητας και μαζικής μνήμης

(Η «εξομολόγηση» ενός κομμουνιστή)
Θα δημοσιευτεί και στο επόμενο τεύχος του περιοδικού "Ρεσάλτο"  



Έχουμε αναλύσει πολλές φορές τη σύγχυση η οποία ταυτίζει τον μορφωμένο με τον εγγράμματο, αυτόν που έχει σπουδάσει.

Αυτή η αντίληψη, άκρως καθεστωτική, απλώς περιφρουρεί τα στεγανά της ελίτ, περιορίζει τη μόρφωση στην παραγωγή και στην κατανάλωση ευρυμάθειας, βιβλίων, άρθρων, πινάκων, κινηματογραφικών ταινιών κ.λπ.


Η Μόρφωση, όμως (η πραγματική και η ανόθευτη από τις «συνταγές» της καθεστωτικής «Παιδείας»), είναι κάτι το πολύ ευρύτερο και βαθύτερο. Είναι όλα τα σύμβολα ταυτότητας και μαζικής μνήμης: οι μαρτυρίες αυτού που είμαστε, οι προφητείες της φαντασίας, οι καταγγελίες ενάντια σ' αυτό που μας εμποδίζει να είμαστε και να υπάρχουμε. Είμαι μορφωμένος σημαίνει πως μπορώ να κατανοήσω με τις γνώσεις και την εμπειρία αυτό που διαδραματίζεται μπροστά μου, σημαίνει ότι είμαι ενεργητικός πομπός και όχι παθητικός δέκτης κατανάλωσης τυπικών γνώσεων.

Η πραγματική Μόρφωση είναι θεμελιώδης κοινωνική λειτουργία. Και το στέρεο βάθρο αυτής της κοινωνικής λειτουργίας, δηλαδή ο θεμελιακός λίθος της

Η Αποδόμηση της εθνικής κυριαρχίας χοντραίνει. Aπαγόρευση ανάρτησης της Ελληνικής Σημαίας στη βραχονησίδα Ζουράφα από το Λιμενικό Σώμα

Την απαγόρευση ανάρτησης της Ελληνικής Σημαίας στη βραχονησίδα Ζουράφα από το Λιμενικό Σώμα, καταγγέλλει ομάδα πολιτών από τη Βόρεια Ελλάδα που θέλησε να μεταβεί στη νησίδα.
Σύμφωνα με εμπιστευτικό σήμα του ΛΣ, που διέρρευσε στο Διαδίκτυο, η Σημαία δεν δύναται να αναρτηθεί "λόγω κινδύνου προκλήσεως βλαβών στη φαρική εγκατάσταση/λειτουργία του υφιστάμενου πυρσού που απορρέουν από τη γεωμορφολογία του εν λόγω βράχου".
Η Ζουράφα ή Λαδόξερα βρίσκεται σε απόσταση 6 ναυτικών μιλίων βορειοανατολικά της Σαμοθράκης και αποτελεί βασικό στοιχείο οριοθέτησης των ελληνικών συνόρων προς τα ανατολικά, στον κρίσιμο χώρο του βορειοανατολικού Αιγαίου.  
Το Λιμενικό έχει απαγορεύσει την αλιεία στον πλούσιο αυτό ψαρότοπο, ενώ οι Έλληνες ψαράδες που περιπλέουν τη Ζουράφα παρενοχλούνται συνεχώς από την Τουρκική Ακτοφυλακή όταν οι Τούρκοι ψαράδες ψαρεύουν ανενόχλητοι. ..»»»


Η Ζουράφα ονομάζεται και Λαδόξερα, λόγω του πετρελαίου που αναβρύζει στη θαλάσσια περιοχή γύρω από τη νησίδα, γεγονός γνωστό από την αρχαιότητα κατά την οποία φαίνεται ότι

Kαλλικράτης - ο δούρειος ίππος της Ελλάδας (video)



Από   FILOUMENOS    karfinews.blogspot.com

Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

π. Γεώργιος Μεταλληνός - Ἡ πτώση τῆς Ῥωμανίας


Τὰ αἴτια τῆς πτώσης
 
Ἀπὸ τὰ παραπάνω γίνεται φανερό, ὅτι ἡ πτώση τῆς Πόλης τὸ 1453 δὲν ἔγινε ἀπροσδόκητα, οὔτε μὲ αὐτὴν ἄρχισε ἡ τουρκοκρατία. Στὶς 29 Μαΐου 1453, ὅπως εἴδαμε, ἕνα μεγάλο μέρος τῆς Ρωμανίας ἦταν ἤδη κάτω ἀπὸ τοὺς Ὀθωμανούς, τοὺς Ἄραβες καὶ τοὺς Βενετούς. Ἀπὸ τὸ 1204 ἡ Πόλη δὲν μπόρεσε νὰ ἀναλάβει τὴν πρώτη της δύναμη καὶ ὅλα ἔδειχναν πὼς βαδίζει στὴν τελικὴ πτώση. Τὸ φραγκικὸ πλῆγμα ἐναντίον της ἦταν τόσο δυνατό, ποὺ ἀπὸ τὸ 13ο αἰ. ἡ Κωνσταντινούπολη ἦταν «μιὰ πόλη καταδικασμένη νὰ χαθεῖ».11 Ἡ ἅλωση ἦταν ἐξάλλου ἡ κατάληξη μιᾶς μακροχρόνιας ἀποσύνθεσης τῆς πολιτικῆς καὶ οἰκονομικῆς ὑπόστασης τοῦ Γένους. Ἀπὸ τὸ 13ο αἰ. ὁ Ἑλληνισμὸς εἶχε διασπαστεῖ καὶ διαμοιραστεῖ, στὸ μεγαλύτερο μέρος του, σὲ ξένους δυνάστες. Οἱ διεισδύσεις, ἔπειτα, μισθοφόρων στὸ στρατὸ καὶ ἀλλοφύλων στὸ διοικητικὸ μηχανισμό του εἶχαν προκαλέσει τὴν ἐθνολογική του ἀλλοίωση.
Οἱ ἐμφύλιοι πόλεμοι (1321-1328, 1341-1355), καὶ ἡ ἐσωτερικὴ ἀναρχία εἶχαν ἐπιφέρει τὴ δημογραφική του συρρίκνωση. Σοβαρὰ λάθη στὴν οἰκονομικὴ πολιτικὴ τῶν αὐτοκρατόρων, ὅπως ἡ συνεχὴς αὔξηση τῆς μεγάλης ἰδιοκτησίας σὲ βάρος τῶν μικρῶν, ποὺ πιέζονταν ἀπὸ τὴ δυσβάστακτη φορολογία, ἡ καταχρηστικὴ ἐπέκταση τοῦ θεσμοῦ τῶν «προνοιαρίων» καὶ ἡ ὑπερβολική, πολλὲς φορές, αὔξηση τῶν μοναστηριακῶν κτημάτων δημιούργησαν μιάν οἰκονομικὴ ὀλιγαρχία σὲ βάρος τῶν μικροκαλλιεργητῶν τῆς γῆς, μὲ ἀπόληξη τὴν οἰκονομικὴ κρίση.
Τὸ ἐμπόριο εἶχε περιέλθει στὰ χέρια τῶν δυτικῶν καὶ οἱ δυνατότητες γιὰ οἰκονομικὴ ἀνάκαμψη περιορίστηκαν σημαντικά. Ὑπῆρχαν ὅμως καὶ πνευματικὰ αἴτια τῆς πτώσης.
Οἱ θρησκευτικές, κοινωνικὲς καὶ ἰδεολογικὲς ἀντιθέσεις προκάλεσαν βαθειὰ σύγχυση, ποὺ

Μυστική αποστολή για την ΟΥΝΦΙΚΥΠ

-Επανεξετάζεται ο ρόλος της Ειρηνευτικής Δύναμης, απόφαση το Δεκέμβριο.

-Αντιπαράθεση με τα Ηνωμένα Έθνη

-Ο Στεφάνου δεν βλέπει λύση το 2010

-Βολές ΑΚΕΛ εναντίον Ντάουνερ

-Ψυχραιμία συστήνει ο Αναστασιάδης.

Ομάδα εμπειρογνωμόνων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών ήρθε στην Κύπρο και κατέγραψε τα πάντα αναφορικά με την Ειρηνευτική Δύναμη που διατηρεί ο Οργανισμός στο νησί (ΟΥΝΦΙΚΥΠ). Οι εμπειρογνώμονες προέβησαν σε λεπτομερέστατη καταγραφή της λειτουργίας της Δύναμης και ετοιμάζουν έκθεση, η οποία θα αποτελέσει τη βάση για τη λήψη αποφάσεων αναφορικά με το μέλλον της ΟΥΝΦΙΚΥΠ. Πάντως, η όποια απόφαση για το μέλλον των Ειρηνευτών στην Κύπρο θα παρθεί το Δεκέμβριο, μιας και στο ψήφισμα που ετοιμάζεται για τον Ιούνιο, περιέχεται αναφορά, με την οποία παραπέμπεται η όποια απόφαση περί τούτου σε μεταγενέστερο στάδιο.

Η 7μελής ομάδα

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Α», η Ομάδα Εμπειρογνωμόνων βρισκόταν στην Κύπρο πριν μερικές βδομάδες. Η ομάδα αποτελείτο από επτά εμπειρογνώμονες των Ηνωμένων Εθνών, και οι όροι εντολής τους καθορίστηκαν από την έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

Οι επτά εμπειρογνώμονες, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, κατέγραψαν τα πάντα αναφορικά με τη Δύναμη. Λεπτομερείς καταγραφές που αφορούσαν το ρόλο της Δύναμης, το πεδίο δράσης της, τις ευθύνες και τις αρμοδιότητές της, ενώ προέβησαν και σε λεπτομερή καταγραφή για τη νεκρή ζώνη, η οποία, ως γνωστόν, είναι υπό την αποκλειστική επιτήρηση και ευθύνη της Δύναμης.

Οι εμπειρογνώμονες επισκέφθηκαν επί τόπου διάφορα σημεία της πράσινης γραμμής, από τον Πύργο

Φτιάχνουν τζαμί στην Ακρόπολη! Το πρότεινε η Ντόρα, το στήνει η Διαμαντοπούλου

230510-tzami-athensΗ απόφαση για την ανέγερση ισλαμικού τεμένους εντός των Αθηνών νομιμοποιήθηκε με νόμο της κυβέρνησης Καραμανλή [τον 3512/2006] όταν υπουργός Παιδείας ήταν η Μαριέτα Γιαννάκου-Κουτσίκου.
Στις εθνικές εκλογές του 2007 η Γιαννάκου έχασε την εμπιστοσύνη του εκλογικού σώματος, την βουλευτική της έδρα και έτσι βρέθηκε εκτός Ελληνικού Κοινοβουλίου, αφού υπερασπίσθηκε σθεναρά την εκδοχή της Ιστορία της Ρεπούση για την Στ' Δημοτικού.

Προφανώς, για τις υπηρεσίες της στην παραχάραξη της ιστορικής μνήμης, η κυβέρνηση της ΝΔ την διόρισε ευρωβουλευτή το 2009.

Τρίζουν τα οστά του Μιαούλη...

Αν και το θέμα κατά τα φαινόμενα είχε παγώσει μέχρι την πρόσφατη επίσκεψη της κυβέρνησης Ερντογάν στην Αθήνα [παρέμενε κυρίαρχο από το 2006 μεταξύ άλλων, το αίτημα της μουσουλμανικής κοινότητας στην Ελλάδα για ανέγερση τεμένους στην Αθήνα] η σημερινή υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Χάανα Διαμαντοπούλου [αγαπημένο παιδί της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ] με μια αιφνιδιαστική υπόσχεση στην τουρκική πλευρά αναφέρει την άμεση ενεργοποίηση του νόμου της κυβέρνησης της ΝΔ για την ανέγερση ισλαμικού τεμένους στο Βοτανικού, στην περιοχή του Ελαιώνα.

Το πρώτο μετά την Ελληνική Επανάσταση του 1821, ισλαμικό τέμενος στην Αθήνα θα έχει, όπως ανακοινώθηκε, χωρητικότητα 500 περίπου ατόμων και θα ανεγερθεί σε χώρο που παραχωρείται από το

Οι Πομάκοι της Θράκης δηλώνουν: Είμαστε απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου

  • Σύμφωνα με τις παραδόσεις των παπούδων μας οι Πομάκοι είναι απόγονοι του μεγάλου Αλεξάνδρου
Του Σελήμ Κεχαγιά Καδρή

Σύμφωνα με τις διηγήσεις των παπούδων μας, οι Πομάκοι είμαστε απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Στα αρχαία χρόνια, ο Μέγας Αλέξανδρος μας κάλεσε να πολεμήσουμε μαζί του στην Μικρά Ασία και στα βάθη της Ανατολής και φτάσαμε μέχρι τις Ινδίες. Όταν τελείωσε η εκστρατεία του, γυρίσαμε στην πατρίδα μας, στα βουνά της Ροδόπης.
Εμείς εδώ κατοικούσαμε πάντα. Είμαστε απόγονοι των αρχαίων Αγριάνων.
Αργότερα, με την Οθωμανική κατάκτηση, είμασταν σκλάβοι στους τούρκους μπέηδες. 
Οι παραδόσεις μας λένε ότι υποφέραμε από την σκλαβιά αυτή, δουλεύοντας ασταμάτητα για ένα κομμάτι ψωμί. Οι Τούρκοι συνήθιζαν και έπαιρναν τις πιό όμορφες κοπέλες στα χαρέμια τους ή βίαζαν όποια κοπέλα ήθελαν... 

 Πολλοί Πομάκοι δεν άντεξαν την κατάσταση αυτή και έφευγαν αντάρτες στα βουνά ή έχτιζαν τα σπίτια

Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

Δεν κυβερνάτε που δεν κυβερνάτε, δεν πάτε να... ψαρέψετε;

Τί να τους πεις;
Αφού έτσι κι αλλιώς απλώς παριστάνουν ότι κυβερνάνε, πότε με τα ψέματα του Παπανδρέου και του Παπακωνσταντίνου, πότε με την ανυπαρξία των υπόλοιπων, πότε με τα καραγκιοζιλίκια του Λοβέρδου.
Ε, τώρα η Τρόικα, δηλαδή το ΔΝΤ, θα τους κουβαλήσει και τους επιτηρητές ανά υπουργείο για να τελειώνουν και επισήμως τα προσχήματα.
Μόνο που όσοι τους ψήφισαν, αλλά και όλοι οι άλλοι, που θα υποστούμε αδιακρίτως τις αγριότητες, δεν θα ψάχνουμε να βρούμε τους επιτηρητές για να ζητήσουμε τον λογαριασμό. Αυτούς που υπέκλεψαν τη λαϊκή ψήφο για να μας οδηγήσουν στην τραγωδία θα αναζητήσουμε – και όσοι από εμάς κατάλαβαν νωρίς τι μας περιμένει και όσοι το ανακάλυψαν λίγο πιο αργά.
Μόνο που το πράγμα είναι πολύ σοβαρό για να το πάρουμε στην πλάκα. Για καλοσκεφτείτε τι μας λέει το πρωτοσέλιδο του Ποντικιού. Ότι έρχονται να διοριστούν επιτηρητές σε πέντε συγκεκριμένα υπουργεία:

1. Το Οικονομικών, το οποίο ελέγχει όλους τους λογαριασμούς του κράτους, όλα τα έσοδα και που αποτελεί το στρατηγείο όλων των περικοπών στις δαπάνες, αλλά και όλων των ιδιωτικοποιήσεων. Πλην αυτών τις οποίες διαχειρίζονται ο ίδιος ο πρωθυπουργός και η οικογένειάτου με τα αλλεπάλληλα

Η θέση της πολιτκής παράταξης ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ για το Σκοπιανό

Επειδή πολιτική σκηνή δεν είναι μόνο τα πέντε κόμματα του κοινοβουλίου, ούτε και οι κουκουλοφόροι πίσω από αυτούς, και επειδή δεν έχουν καμιά ευκαιρία στα ΜΜΕ τα μικρότερα πολιτικά σχήματα, με πυρήνα την αγάπη για την Ελλάδα, και την ελληνορθόδοξη παράδοση, παρουσιάζουμε προς ενημέρωση την θέση της πολιτικής παράταξης «Κοινωνία.Πολιτική παράταξη συνεχιστών του Καποδίστρια» για το Σκοπιανό δια μέσου του προέδρου της Εμμανουήλ Βολουδάκη.



Για περισσότερες πληροφορίες koinwnia.com

Οι πιλότοι της ΠΑ τους οποίους προσβάλλει ανερυθρίαστα ο Βενιζέλος, παραδίδουν μαθήματα προσβολής και αναχαιτίσεων στους Ισραηλινούς...

Με μικτά σενάρια COMAO, CAP και air-refulling συνεχίστηκαν σε τρεις περιοχές του ελλαδικού χώρου οι ελληνοϊσραηλινές αεροπορικές ασκήσεις.  

Στο Βόρειο Αιγαίο στην περιοχή της Ψαθούρας, έγινε ανεφοδιασμός ελληνικών και ισραηλινών μαχητικών από αεροσκάφη τάνκερ Β707, στην Κεντρική Ελλάδα είχαμε ασκήσεις προσβολής στόχων επιφανείας και στο νότιο Ιόνιο ασκήσεις ναυτιλίας και εικονικές εμπλοκές.

Αξιοσημείωτο: Η τουρκική Αεροπορία δεν τόλμησε να μπει στο Αιγαίο κατά τις ώρες της ελληνοϊσραηλινής άσκησης.
H συγκεκριμένη φάση αφορούσε εναέριο ανεφοδιασμό στο Βόρειο Αιγαίο, αλλά το απόγευμα σχηματισμός αποτελούμενος από 8 συνολικά τουρκικά αεροσκάφη, πραγματοποίησε 1 παράβαση των Κανόνων Εναέριας Κυκλοφορίας και 1 παραβίαση του Εθνικού Εναέριου Χώρου. 4 από τα τουρκικά αεροσκάφη ήταν οπλισμένα.

Σε ότι αφορά την άσκηση ΜΙΝΩΑΣ 2010, η εμπλοκή σε διάφορα σενάρια των ελληνικών F-16 με τα

Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

Άλλο έλεγε ο πατέρας, άλλο κατάλαβε ο "εύστροφος" γιόκας!




Kapou stin Larissa.....

     O Andreas eipe :        vythisate to xora

o Yorgos(jeffry) katalave: vythisate ti xora    


*********************

Στρατηγική προσβολή με βλήμα cruise SCALP-EG (26/05/10)

Πριν λίγα λεπτά σε ένα Αιγαίο γεμάτο από ελληνικά και ισραηλινά, F-16, F-15 και Μirage 2000-5, που ασκούνταν σε διάφορα σενάρια εναέριας μάχης, ολοκληρώθηκε μια, «διαφορετική» από τις συνηθισμένες, επιχείρηση προσβολής στρατηγικού στόχου υψηλής αξίας, στην εχθρική ενδοχώρα με βλήματα cruise SCALP-EG τα οποία εβλήθησαν από μαχητικά Mirage 2000-5 Mk2 της 331Μ από την 114 Π.Μ.
 
Στην πίσω θέση του Mirag 2000-5 με τo SCALP καθόταν ένας από τους ανθρώπους του defencenet.gr, το οποίο είναι το πρώτο ελληνικό μέσο ενημέρωσης που συμμετείχε σε «εκτόξευση» ελληνικού βλήματος cruise κατά εχθρικών στόχων με συνδυασμένη χρήση δορυφόρων τόσο ως προς την ανίχνευση, όσο και προς την κατεύθυνση προς τον στόχο.

Έχοντας αποκτήσει πολύ πρόσφατα δυνατότητα εκτόξευσης SCALP-EG με την ενσωμάτωση του λογισμικού SEG 52, πετώντας λίγα μέτρα πάνω από την θάλασσα, μέσα στον εχθρικό εναέριο χώρο, το Mirage 2000-5 που βρισκόμασταν, με το πρώτο φως της ημέρας, μακριά από τα βλήματα της

Ομολόγησε ο Μαντέλης πρώην υπουργός Σημίτη ότι πήρε 200.000 μάρκα από τη SIEMENS.

Την άμεση εμπλοκή του Τάσου Μαντέλη, πρώην υπουργού Μεταφορών της κυβέρνησης Σημίτη,με τα μαύρα ταμεία της Siemens ομολόγησε ευθέως ο στενός φίλος και κουμπάρος του πρώην υπουργού Γεώργιος Τσουγκράνης στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής.
Εξεταζόμενος από το βουλευτή του ΚΚΕ Θανάση Παφίλη, ο κ. Τσουγκράνης παραδέχθηκε ότι ο Τ. Μαντέλης του εκμυστηρεύθηκε ότι τα 200.000 μάρκα που εμβάσθηκαν στο λογαριασμό που άνοιξε στην Ελβετία τον Νοέμβριο του 1998 ήταν χορηγία της Siemens.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τέτοια ομολογία γίνεται για πρώτη φορά, ενώ ο κ. Τσουγκράνης, ενώ ήταν βεβαιωμένο πως ήταν ενδιάμεσος σε παράνομη πληρωμή δεν κλήθηκε ποτέ ως τώρα από τη Δικαιοσύνη. Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη η εξέταση του πρώην υπουργού Τάσου Μαντέλη, ενώ ο κ. Τσουγκράνης, που μόλις προς το τέλος της εξέτασής του παραδέχθηκε τη χορηγία,δήλωσε σύμφωνος σε τυχόν κατ' αντιπαράσταση εξέταση με τον πρώην υπουργό.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, ο κ. Μαντέλης που ως υπουργός Μεταφορών υπέγραψε από

Αλλαγή του πολιτικού σκηνικού στην Ελλάδα βλέπει η Κίνα!

Άνθρωποι που γνωρίζουν τον πρόεδρο (Hu Jintao) απόρησαν με την απόφαση του να αποστείλει τον εκτελεστικό του βραχίονα Jiafu (σσ. Τον πρόεδρο της Cosco) στην Ελλάδα υπό την παρούσα κυβέρνηση και οικονομική συγκυρία.
Ο πρόεδρος Ζιντάο βλέπετε είναι πραγματικά ένας σύγχρονος Χαν και διατηρεί τον κώδικα τιμής του αναλλοίωτο και στην εφαρμογή πολιτικής. Ακόμα και αν αυτό δεν είναι προς το πολιτικό του συμφέρον σε κάποια απόφαση. Όλοι λοιπόν γνώριζαν ότι ο Ζιντάο δεν τρέφει καμμία εκτίμηση για τον νυν πρωθυπουργό της Ελλάδας καθώς θεωρεί ότι προσέβαλε την εμπιστοσύνη του και την τιμή που του έκανε να τον δεχτεί πριν γίνει πρωθυπουργός (σσ. το μεγάλο ατόπημα του ΓΑΠ όπου του μιλούσε για “πράσινη ανάπτυξη” και άλλα δυτικά φληναφήματα).
Οικονομοτεχνικά επίσης αυτή η απόφαση ήταν ακατανόητη. Κανονικά η Κίνα θα έπρεπε να ψάχνει αφορμές ώστε να αποτραβηχτεί από τις συμφωνίες λόγω της έλευσης του ΔΝΤ στην Ελλάδα. Το να επενδύει η Κίνα χρήματα σε μία χώρα που βρίσκεται υπό το καθεστώς του ΔΝΤ είναι σα να πετάει χρήματα σε ένα βαρέλι χωρίς πάτο. Η δράση του ΔΝΤ καθιστά αυτομάτως μία χώρα απαγορευτική για Κινεζικες επενδύσεις αφού όπου επεισέρχεται το ΔΝΤ καταρρέει η ανάπτυξη και η ανταγωνιστικότητα στοιχεία απαραίτητα στους φρενήρεις ρυθμούς της Κινέζικης ανάπτυξης. Επίσης η παρουσία του ΔΝΤ καθιστά επισφαλείς τις όποιες Κινέζικες επενδύσεις.
Παρ’ όλα αυτά ο πρόεδρος προχώρησε σε αυτή την κίνηση τραβώντας την προσοχή της Δύσης και όχι

Ο βρωμερός κόσμος της Ζούγκλας, παραινεί σε νέα "Δεκεμβριανά"

Δεν είναι τυχαίο, ότι ο τύπος αποτελεί εξουσία. Αυτή η εξουσία, η οποία μεταπολιτευτικά έχει κατ' εξοχήν περιέλθει στα χέρια της αριστεράς - δεν υπάρχουν πια μεγάλα δεξιά μέσα ενημέρωσης, αποτελεί ίσως την ισχυρότερη, αφού είναι σε θέση να χειραγωγεί τις μάζες και συντονισμένα να τις παραπληροφορεί κατά την βούληση της μίας και μόνο παράταξης που την κατέχει.
Ο βρωμερός ιστοχώρος της zougla αποτελεί ένα σύγχρονο παράδειγμα αυτής της τακτικής.
 
Εκατομμύρια συμπολιτών μας ενημερώνονται πλέον καθημερινά από το διαδίκτυο, αφού όλο και περισσότερο απαξιώνεται ο έντυπος τύπος. Αυτό δεν στάθηκε αρκετά, ώστε να εφαρμοσθεί μία στοιχειώδης δεοντολογία στα δημοσιεύματα του συγκεκριμένου μέσου.
Σ' αυτό διαβάσαμε προ μηνών ότι η βόμβα που σκότωσε τον δεκαπεντάχρονο Αφγανό, είχε τοποθετηθεί από ακροδεξιά τρομοκρατική οργάνωση, σ' αυτό δεν διαβάσαμε κάποια συγγνώμη για το ..."λάθος", όταν απεκαλύφθη η αλήθεια.
Θα μπορούσαμε να απαριθμήσουμε εκατοντάδες άλλα αντίστοιχα παραδείγματα, αλλά θα μείνουμε

Μοιάζει με εφιάλτη. Ο Δούρειος Ίππος του Καλλικράτη

+ Ο Καλαβρύτων & Αιγιαλείας Αμβρόσιος Τρίτη, 25 Μαΐου

ΑΔΥΝΑΤΩ ΝΑ ΛΑΒΩ ΘΕΣΗ
Σας το παραδίδω με κάθε επιφύλαξη

    Έλαβα και δημοσιεύω αμέσως το παρακάτω κείμενο. Μου το έστειλε με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο κάποιος φίλος, ο κ. Αναστάσιος Β. Αυτός τό έχει λάβει από τον Καναδά. Μοιάζει σαν εφιάλτης! Και τα μισά αν είναι αλήθεια, ζήτω που καήκαμε! Αλλά το σενάριο, που παρατίθεται στη συνέχεια, δεν φαίνεται να είναι και τόσο φανταστικό. Αν κάποιος το παρακάτω κείμενο μελετήσει στοχαστικά, θα διαπιστώσει ότι δεν φαίνεται και τόσο φανταστικό. Θεωρώ ως χρέος μου πρός τήν αγαπημένη μας Πατρίδα, δημοσιοποιώ το εφιαλτικό αυτό κείμενο, κάνοντας την δήλωση, ότι ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΩ, όσα αναφέρει. Ο καιρός θα το δείξει. Εύχομαι όλα αυτά να είναι "όνειρα θερινής νυκτός".

    Το όνειρο γίνεται ακόμη πιο εφιαλτικό, όταν διαβάσουμε και τις απόψεις του μεγάλου μουσικού μας Μίκη Θεοδωράκη. Τις παραθέτουμε σαν επιμύθιο. Τα συμπεράσματα είναι δικά σας.

~~~~~~~~~~~~~~~~

ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΣΑΤΑΝΙΚΗ ΔΙΑΠΛΟΚΗ!!
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ, ΠΡΟΣ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ

Θέμα: Ο Δούρειος Ίππος του Καλλικράτη....

Miα διαφορετική ανάλυση της πολιτικο-οικονομικής κατάστασης στην Ελλάδα...

Κρις Σπύρου καταπέλτης εναντίον Μητσοτάκη. «Έτσι έδωσαν το όνομα Μακεδονία» (Θα φρίξετε!)

ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ ΚΡΙΣ ΣΠΥΡΟΥ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ


ΕΤΣΙ ΕΔΩΣΑΝ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Ομιλία Κρις (Χρήστου) Σπύρου

Πρώην Πρόεδρου του Δημοκρατικού Κόμματος της Πολιτείας Νιού Χαμσάιρ ΗΠΑ, για το Σκοπιανικό, στην εκδήλωση της «Ένωσης των Αποφοίτων Αμερικανικών Πανεπιστημίων»

15 Δεκεμβρίου 2004 Αθήνα


“Γνώρισα την Μακεδονία από τα λίγα χρόνια που πήγα σχολείο στην Ελλάδα. Έφυγα για την Αμερική 13 ετών πριν από 48 χρόνια.

Έμαθα για την Μακεδονία από τον παππού μου τον Θανάση Σπύρου, ο οποίος άφησε την γυναίκα του έγκυο το 1910, με τον πατέρα μου στην κοιλιά της, και έφυγε για την Αμερική. Πήρε τρία παιδιά μαζί του και άφησε πίσω στο χωριό άλλα 4 παιδιά με τη γιαγιά μου την Ελένη.

Έμαθα για την Μακεδονία από αυτόν τον παππού, που δύο χρόνια μετά την άφιξή του στην Αμερική ξαναγύρισε στην Ελλάδα να πολεμήσει για την απελευθέρωση της Μακεδονίας και των άλλων κατεχομένων εδαφών από τους Τούρκους. Έξι (6) ολόκληρα χρόνια πολέμησε και δεν ξαναείδε ποτέ τα τρία παιδιά του που άφησε στην Αμερική.

Ξέρω τους Μακεδόνες από τον πατέρα μου τον Κώστα που πολέμησε στην Μακεδονία, στο Ιταλικό μέτωπο και τραυματίας μας διηγιόταν χρόνια μετά για «τα μεγάλα νταούλια» που παίζανε οι Μακεδόνες όταν αυτός έπαιζε το μαντολίνο του στο μέτωπο. Με καμάρι μας έδειχνε φωτογραφίες και μας έλεγε για την φιλοξενία που τους προσέφεραν οι Έλληνες της Μακεδονίας.

Το Μακεδονικό το έμαθα από το Νίκο Μάρτη, τον Βαγγέλη Κωφό, και τον Στέλιο Παπαθεμελή, τρεις έξοχους Έλληνες Μακεδόνες που έχουν κάνει αγώνες για την Μακεδονία.

Από τα ντοκουμέντα που θα δείξω απόψε θα δείτε πως για πρώτη φορά μετά το 1993 απεφάσισα να

14.000 ευρώ κόστισε η γέννα του υιού Τσίπρα!

  • Χωρίς «κουκούλες» και καλύματα είναι τουλάχιστον πρόκληση για τον αριστερό χώρο που υποτίθεται ότι αντιπροσωπεύει, με τις σημερινές άθλιες οικονομικές καταστάσεις των Ελλήνων (γνησίων), εργαζομένων, όταν βλέπουν τέτοια διαφορά στον τρόπο που με «αίμα» κυριολεκτικά φέρνουν στον κόσμο τα παιδιά τους.

    Στην καλύτερη και την ακριβότερη σουίτα του ιδιωτικού μαιευτηρίου ΙΑΣΩ ήρθε στον κόσμο ο γιός του Προέδρου του ΣΥΝ, Αλέξη Τσίπρα καιτης συντρόφου του Περιστέρας, όπως αποκάλυψε  το Tlife.gr.

    Ο κ. Τσίπρας, επέλεξε για την γέννηση του πρώτου του παιδιού την σουίτα Νο 805 και το γειτονικό δωμάτιο 806 του 8ου ορόφου του ΙΑΣΩ.

    Το κόστος χωρίς την αμοιβή του γιατρού είναι όπως ορίζεται από τον τιμοκατάλογο του μαιευτηρίου περίπου 14.000 ευρώ! Σε αυτά συνήθως δεν συμπεριλαμβάνεται η αμοιβή του γιατρού.

    Είναι προφανώς διακίωμα του κάθε πολίτη, εφόσον έχει τα χρήματα να επιλέγει το που θα τα ξοδέψει. Ειδικά όταν πρόκειται για στιγμές σαν την γέννηση του παιδιού του. Αρα, κανείς δεν μπορεί να κατακρίνει γι' αυτό τον κ. Τσίπρα.

    'Ομως το ποσό που δαπανήθηκε ξεπερνά κατά πολύ ακόμα και τις ετήσιες αποδοχές ενός απλού εργαζομένου σαν αυτούς που δίπλα τους θα διαδηλώσει στην απεργία της Πέμπτης ο επικεφαλής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ φωνάζοντας συνθήματα κατά της λιτότητας....
    newsit.gr

    Τι έλεγε ο κατοχικός πρωθυπουργός για το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου



    gpapanik

    Η διαφορά των Ελλήνων πολιτικών και των τούρκων. Περαστικά μας!


    Από παλιότερο διεθνές συνέδριο στην Χαλκιδική

    Έβαλαν οι φωστήρες τις σημαίες της κάθε χώρας στο πάτωμα για να σταθούν επάνω της οι Πρωθυπουργοί για φωτογραφία ποδοπατώντας την. (Στις μασονικές στοές το τυπικό για να ανεβεί κάποιος στον 18 βαθμό είναι να ποδοπατήσει την σημαία της χώρας του). Ο δικός μας έτρεξε πρώτος να πατήσει τον Σταυρό και εξευτελίστηκε μπροστά στον Τούρκο που σεβάστηκε την ημισέληνο. Και όμως δεν είναι απύθμενη ανοησία που δέρνει τους δικούς μας. Είναι δείγματα τελείας υποταγής.


    Ο Ερντογάν δεν δέχτηκε να καταθέσει στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτου αλλά οι δικοί μας .... δισκοπάθεια έπαθαν σκύβοντας και προσκυνώντας.

    Ο εθνομηδενισμός της Δραγώνα συνεχίζει να κυνηγά την Χαρά Νικοπούλου

    Ποιοι και γιατί πολεμάνε την ηρωική δασκάλα του Μ. Δερείου Χαρά Νικοπούλου;
    Ως γνωστόν έχει μετατεθεί από τώρα για τη νέα σχολική χρονιά στη Θεσ/κη, αφού η κυρία Δραγώνα έκανε πράξη την απειλή της.
    Η κυρία Δραγώνα της έχει απαγορεύσει, προφορικά όπως είπε η ίδια η κυρία Νικοπούλου, ακόμη και να προβαίνει σε δημόσιες δηλώσεις.
    Το γραφείο Τύπου του υπ. Παιδείας όλως παραδόξως απάντησε στις 12:30 τη νύχτα πως δεν υπάρχει τέτοια απαγόρευση αλλά ότι είναι σε ισχύ ο υπαλληλικός κώδικας!!!
    Δηλαδή τι εννοεί το διανυκτερεύον υπουργείο;

    Ολα αυτά στην εκπομπή του Κώστα Χαρδαβέλα όπου αναγκάστηκε να βγει η κυρία Νικοπούλου για να αποκρούσει την καταγγελία του Δημάρχου Ορφέα Εβρου, Πουλιλιού Ευάγγελου, ότι έχει μηνύσει μαθητές της!!!

    Ο Δήμαρχος υποσχέθηκε να στείλει φαξ με τη μήνυση αλλά αντί αυτού ξαναβγήκε αργότερα να πει άλλα αντ' άλλων, πως έκανε μήνυση σ' αυτούς που τη χτύπησαν και της είχαν σπάσει το χέρι.
    Τι ρόλο παίζετε κύριε Δήμαρχε και ποιους σκοπούς εξυπηρετείτε;

    Το πολύ έξυπνα κατασκευασμένο «χρέος» της Ελλάδος και η Νεοταξική απειλή «ή ΔΝΤ ή πτώχευση»


    Τι μας λένε οι δημοσιογράφοι και τι ανακαλύπτουμε σκαλίζοντας λίγο τα δεδομένα και τα στοιχεία:

    ·         Ισχυρισμός 1ος: "Το χρέος της Ελλάδας είναι πρωτοφανές"!!

    Σύμφωνα με στοιχεία του Δ.Ν.Τ. το χρέος της Ελλάδας (δημόσιο και ιδιωτικό) είναι στο 179% του Α.Ε.Π. Ας δούμε λίγο τα χρέη (δημόσια και ιδιωτικά) των άλλων χωρών: Ιαπωνία: 197,2% του Α.Ε.Π. Ολλανδία: 234% Ιρλανδία: 222% Βέλγιο: 219% Ισπανία: 207% Πορτογαλία: 197% Ιταλία: 194% Μέσος όρος για Ε.Ε.: 175% του ευρωπαϊκού Α.Ε.Π. (Διαβάστε επίσης εδώ)http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=134025     Ελευθεροτυπία 
    Ποια είναι η Ελληνική «ιδιαιτερότητα»; 
    Η Ελλάδα λοιπόν κάνει την πρωτοτυπία να μεταφέρει τα χρέη του ιδιωτικού τομέα στο δημόσιο. Γιατί το Ελληνικό κράτος όχι μόνο κάνει τα στραβά μάτια σε μια σειρά από ανοιχτές παρανομίες (π.χ. εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία) αλλά στερεί προκλητικά από το δημόσιο τους βασικούς του πόρους, προτιμώντας να φαίνεται ένα χρεοκοπημένο κράτος παρά ένας ανίκανος ιδιωτικός τομέας. Κι όλα αυτά χωρίς να αναφερθούμε στις κάθε τύπου επιδοτήσεις.
      Μόνο από τις offshore εταιρίες χάνονται κάθε χρόνο 6 δις έσοδα για το κράτος (Νέα, 11/05/2009). Χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός οικονομικών Γ. Αγαπητός αναφέρει στην Ελευθεροτυπία της 20/02: «.τα μη εισπραττόμενα φορολογικά έξοδα υπερβαίνουν το 40% των εισπραττόμενων». Σύμφωνα με στοιχεία του Ο.Ο.Σ.Α. το 25% της παραγωγής στην Ελλάδα διακινείται χωρίς παραστατικά με αποτέλεσμα το κράτος να χάνει τόσα λεφτά, ώστε αν τα έπαιρνε «.θα επέτρεπαν ακόμη και το

    Τρίτη 25 Μαΐου 2010

    Στην Ελλάδα αγνοήσαμε τον ορυκτό πλούτο μας


    ΔIEYΘYNTHΣ του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, όταν ήμουν υπουργός Βιομηχανίας, μου δήλωσε ότι η Ελλάδα με την έρευνα και την αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου της είχε βρει τον σωστό δρόμο για τη γρήγορη ανάπτυξή της!
    Η Ελλάδα έχει πλούσιο ορυκτό πλούτο. Αν εξαιρέσουμε τα πετρέλαια της Μεγάλης Βρετανίας και της Νορβηγίας και τον άνθρακα, η Ελλάδα είναι η πλουσιότερη χώρα της Ε.Ε. σε ορυκτό πλούτο. Εχει νικέλιο, βωξίτη, χρώμιο, ουράνιο, λιγνίτη, αμίαντο, λευκόλιθο, χρυσό, ασήμι, πετρέλαιο (λίγο μέχρι τώρα), γεωθερμία, μάρμαρα και άλλα ορυκτά.
    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής, ως πρωθυπουργός, όταν ήλθε στο Υπουργείο Βιομηχανίας και του έκανα την πρώτη εισήγηση για ορυκτό πλούτο, μου είπε: «Εχεις 3 εκατομμύρια δραχμές για έρευνες». Μετά από έναν μήνα έκανα μία ανακοίνωση για τον ορυκτό πλούτο. Μόλις διάβασε τη δήλωσή μου τηλεφώνησε και μου είπε: «Τα 3 εκατομμύρια δραχμές γίνονται 100. Πρέπει να μάθουμε τι πλούτο έχουμε».
    Ιδιώτες δημιούργησαν μεταλλευτικές επιχειρήσεις που με την οργάνωσή τους εξέπληξαν το 1977

    Ρε βολευτάκο, κατάλαβες τι ψήφισες;


    Θυμάστε τη θυελλώδη συνεδρίαση της Βουλής, στην οποία επικυρώθηκε (με το νόμο 3845/2010) η συμφωνία Ελλάδας-τρόικας;
    Ήταν η συνεδρίαση στην οποία το ΠΑΣΟΚ διέψραψε τους βουλευτές του, Οικονόμου, Δημαρά, Σακοράφα
    και η Ν.Δ. τη Ντόρα Μπακογιάννη.
    Μέσα στον επικοινωνιακό κουρνιαχτό των διαγραφών, μάλλον κανείς βουλευτής, δεν κατάλαβε τι ψήφισε!

    Έτσι, ακούμε σήμερα βουλευτές να "πέφτουν απ'τα σύννεφα", με τις εξωφρενικές ρυθμίσεις που μας

    Πως προσεύχονταν οι κυβερνήτες μας άλλοτε. Ιωάννης Καποδίστριας.

    «Γλυκοφυλοῦσα Μαριάμ τόν Υἰόν σου αἴτησαι ύπέρ ἐμού τοῦ δούλου σου Ἰωάννου, βραβεῦσαι, μετά σοφίας κυνερνᾶν τόν εὐσεβῆ λαόν του καί βασιλείας με Αὐτοῦ τυχεῖν δι' Ἐλεός του» (1829)


    Ἰδιόχειρο ίκετευτικό ἐπίγραμμα στην εἰκόνα,  του Ίωάννη Καποδίστρια

    (Πατήστε πάνω στις φωτογραφίες για να μεγαλώσουν)


    Ευχαριστούμε τον κ. Γιώργο για την εικόνα.
    Αναβάσεις

    Καὶ Πολιτικὸς καὶ ἀσκητής; ΝΑΙ γίνεται


    Ὁ Καποδίστριας, καὶ ὅταν ἦταν ὑπουργὸς τῶν Ἐξωτερικῶν της Ρωσίας καὶ μεσουρανοῦσε στὴν εὐρωπαϊκὴ διπλωματία ἀλλὰ καὶ στὴ διεθνῆ -ἐφόσον εἶχε ἐπὶ χρόνια ἀσχοληθεῖ καὶ μὲ τὶς πολιτεῖες τῆς Ἀμερικῆς καὶ μὲ τὴν Περσία καὶ μὲ ἄλλες ἀσιατικὲς χῶρες-, ἔστελνε συνεχῶς στὴν ἀγωνιζομένη Ἑλλάδα πολεμοφόδια καὶ τρόφιμα καὶ σπούδαζε μὲ δικές του δαπάνες πολλοὺς Ἑλληνόπαιδες στὰ εὐρωπαϊκὰ πανεπιστήμια, γιὰ νὰ προετοιμάζει τοὺς μορφωμένους ἐπιστήμονες σὲ ὅλους τους κλάδους ποὺ θὰ ἐπάνδρωναν τὶς διάφορες ὑπηρεσίες τοῦ ἑλληνικοῦ κράτους μόλις θὰ ἐλευθερωνόταν ἀπὸ τὴν τουρκικὴ καταδυνάστευση...

    Ὅταν τὸ 1822 ὑπέβαλε τὴν παραίτησή του ἀπὸ τὸ ὑπουργεῖο, ὁ τσάρος Ἀλέξανδρος δὲν τὴ δέχθηκε καὶ τοῦ ἔδωσε ἄδεια ἒπ΄ ἀόριστον μὲ ὅλα ὅμως τὰ προνόμια τοῦ ἀξιώματός του, ἐφόσον τυπικὰ τὸ διατηροῦσε. Στὴ Γενεύη ποὺ ἐγκαταστάθηκε ἔπρεπε νὰ κατοικήσει σὲ «ἕνα μέγαρο, νὰ ἔχει τέσσερις ἅμαξες καὶ ἱκανὸν ὑπηρετικὸν προσωπικόν». Ὁ Καποδίστριας κατοικοῦσε σὲ «δύο πτωχικὰ δωμάτια, εἶχε μόνο μία ἅμαξα καὶ ἕναν ὑπηρέτη». Ὅταν οἱ πάντες, διπλωμάτες, ἀριστοκράτες καὶ ἁπλοὶ ἄνθρωποι τὸν ρωτοῦσαν κατάπληκτοι, ἐκεῖνος ἀπαντοῦσε:

    «Ὅταν ἀφοῦ ἐκτύπησα πρῶτον τὰς θύρας τῶν μεγάρων τῶν πλουσίων ἠναγκάσθην κατόπιν νὰ κτυπήσω καὶ τὰς θύρας τῶν πτωχῶν ζητώντας τὸν ὀβολὸν τοὺς προκειμένου νὰ στείλω τρόφιμα καὶ πολεμοφόδια εἰς τὸν ἀγωνιζόμενον ἑλληνικὸν λαὸν ἔπρεπε νὰ ἠμπορῶ νὰ τοὺς λέγω: Ἔδωσα πρῶτος

    Βούλγαροι εξέδιδαν την 15χρονη κόρη τους στο Ηράκλειο Κρήτης

    Σοκ στην τοπική κοινωνία του Ηρακλείου Κρήτης, έχει προκαλέσει η υπόθεση εκπόρνευσης 15χρονης απο τους γονείς της.
    Η ανήλικη μαθήτρια απο τη Βουλγαρία, ζούσε τον απόλυτο εφιάλτη με απόφαση της μάνας και του πατέρα της οι οποίοι την εξέδιδαν για να κερδίζουν χρήματα. Πρόκειται για μια υπόθεση, που από το πρωί συγκλονίζει την τοπική κοινωνία του Ηρακλείου. Ένα ανήλικο κορίτσι στα σκοτεινά μονοπάτια της πορνείας, με απόφαση των δικών της ανθρώπων. Της μάνας και του πατέρα της! Ένας εφιάλτης που έδειχνε να μην έχει τέλος, αφού με αυτόν τον τρόπο οι γονείς της 15χρονης κάθονταν στο σπίτι και κέρδιζαν χρήματα.
    Στην υπόθεση εμπλέκεται και ο 26χρονος εξάδελφος της 15χρονης, που έπεισε το ζευγάρι να έρθει στην Ελλάδα από τη Βουλγαρία. Φέρεται να ήταν εκείνος που έριξε την ιδέα στο τραπέζι και να έπεισε τελικά τους γονείς της μικρής.
    Η 15χρονη δεν μπορούσε να κάνει διαφορετικά. Την ημέρα οι γονείς της, κανόνιζαν τα ραντεβού και τα βράδια ήταν αναγκασμένη να πηγαίνει στα ξενοδοχεία που περίμεναν οι πελάτες.
    Όλα αυτά άρχισαν να συζητιούνται στην τοπική κοινωνία και οι πληροφορίες δεν άργησαν να φτάσουν στην αστυνομία. Έτσι η 15χρονη εντοπίστηκε και στο αστυνομικό τμήμα αποκάλυψε τα πάντα.

    Το Νοέμβριο το νέο κόμμα της Μπακογιάννη

    Οριστική είναι η απόφαση της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη για τη δημιουργία νέου πολιτικού φορέα.
    Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, το κόμμα της πρώην υπουργού θα επιχειρήσει να κάνει την επίσημη πρώτη στο πολιτικό σκηνικό αμέσως μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου.

    Η κυρία Μπακογιάννη εκτιμά ότι οι επόμενοι πέντε μήνες θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμοι, εκτός από την πορεία της οικονομίας, και για το υφιστάμενο πολιτικό σύστημα. Εως τότε η ανεξάρτητη βουλευτής θα κινηθεί με προσεκτικά βήματα, επιδιώκοντας να καταστήσει σαφές και προς πάσα κατεύθυνση ότι διαθέτει διακριτό πολιτικό στίγμα.
    Παράλληλα, θα επιδιώξει να ενισχύσει την εικόνα της πολιτικού που την ενδιαφέρει να σωθεί η χώρα. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο αποφεύγει κάθε συζήτηση σχετικά με τους προσωπικούς της σχεδιασμούς. «Ποιος ενδιαφέρεται τι θα κάνω εγώ;», λέει η Ντόρα, δείχνοντας να ανησυχεί για τις εξελίξεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
    Στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις της έλεγε ότι οι πρόσφατες δηλώσεις της καγκελαρίου της Γερμανίας

    Οι Αλβανοί φέρνουν τους Τούρκους στο Ιόνιο


    armyalert.blogspot.com

    Δευτέρα 24 Μαΐου 2010

    Η αξιοκρατία της Διαμαντοπούλου στο μεγαλείο της. Διόρισε τον ίδιο άνθρωπο σε 2 διαφορετικές θέσεις

    Τον διόρισε σε δύο θέσεις, η κ. Διαμαντοπούλου. Πότε ...προλαβαίνει;

    Η κα Διαμαντοπούλου έχει διορίσει σε μία επιτροπή, το Σύμβουλο του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου κ. Τύπα Γεώργιο (http://users.att.sch.gr/vasmponias/yliko/epitropes-epiloghsstelexnv.pdf) και ταυτόχρονα τον όρισε Αντιπρόεδρο στη σχολή ΑΣΠΑΙΤΕ (http://www.esos.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=7776:2010-05-13-14-03-59&catid=335:2009-12-02-06-41-30&Itemid=673).
    Όπως έχει αναρτηθεί και στο blog του υφυπουργού παιδείας (http://tiny.cc/5u2w9)
    Αν οι παραπάνω θέσεις ήταν αμισθί θα είχα ένα πρόβλημα.
    Το πρόβλημά μου θα ήταν η κατανόηση του τρόπου που θα προλαβαίνει αυτός ο άνθρωπος να κάνει όλα αυτά που...
    απαιτείται να κάνει λόγω των θέσεων που έχει. Μάλλον πρέπει να έχει για αυτόν περισσότερες ώρες η ημέρα.
    Δυστυχώς όμως οι θέσεις είναι έμμισθες και άρα πληρώνεται κάποιος από τρεις πηγές, ενώ άλλοι χάνουν και αυτά που είχαν και άλλοι είναι άνεργοι.
    Νομίζω αδικεί τον κόσμο αυτή η συμπεριφορά και η στάση.
    Θυμίζει την παλιά διακυβέρνηση...
    πηγή  http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/
    αναμετάδοση από radiofloga.blogspot.com

    Ο Ερντογάν μας υπαγορεύει τώρα και τα θέματα των Εξετάσεων

    Δεν πρόλαβε να στεγνώσει η μελάνη των υπογραφών των κυριών, Διαμαντοπούλου και Τσουμπουκτσού και η δική μας «σαν έτοιμη από καιρό» ανήμερα της 19ης Μαΐου, Ημέρας Μνήμης για τα 353.000 θύματα της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού και κατ’ επέκταση τα 1.500.000 θύματα των ομοεθνών μας της καθ’ ημάς Ανατολής έσπευσε να δώσει θέμα στις εισαγωγικές εξετάσεις το διήγημα του Γιώργου Ιωάννου «Στου Κεμάλ το σπίτι» Οι συνειρμοί είναι αυτονόητοι.
    Ο λογοτέχνης είναι αθώος του αίματος. Αφηγείται μια πολύ ανθρώπινη πλευρά της τραγωδίας της υποχρεωτικής ανταλλαγής των πληθυσμών που κορύφωσε το δράμα της Μικρασιατικής Καταστροφής.
    Τέτοιες εμπειρίες υπάρχουν αναρίθμητες. Και εκατέρωθεν. Αλλά τα αισθήματα των απλών πολιτών δεν είναι το πρόβλημα. Και πάντως στην Ελλάδα που μεγαλώσαμε, κανένα αντιτουρκικό μίσος δεν μας δίδαξαν οι δάσκαλοί μας.
    Πρόβλημα είναι ο τουρκικός επεκτατισμός. Βεβαίως το φερόμενο ως «σπίτι του Κεμάλ» όπως απέδειξε ο Νεοκλής Σαρρής δεν είναι το σπίτι του Κεμάλ , αλλά του θείου του.
    Αντιθέτως τα τουρκικά βιβλία, και όλο το επικοινωνιακό τους σύστημα αποπνέουν μίσος κατά Ελλήνων. Εμείς ακολουθούμε την εντολή του Κυρίου «αγαπάτε τους εχθρούς υμών, καλώς ποιείτε τοις μισούσιν υμάς».
    Φυσικά δεν προκαλεί το κείμενο του Ιωάννου. Αυτό αποπνέει ανθρωπιά και τρυφερότητα. Προκαλεί η