«Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου - Παράδοση

Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΠΕΡΟΔΙΚΟ STERN - ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ



ΜΑΣ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ.
ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ;


Ανοιχτή επιστολή προς τους Έλληνες πολίτες, με τίτλο «Αγαπητοί μας Έλληνες» δημοσιεύεται στο τελευταίο τεύχος του γερμανικού εβδομαδιαίου περιοδικού Stern. Όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά στον υπέρτιτλο: «Μετά τις τράπεζες θα πρέπει τώρα οι Γερμανοί να σώσουν και την Ελλάδα. Πρώτα έκαναν αλχημείες οι Έλληνες στο ευρώ και τώρα, αντί να κάνουν οικονομίες, απεργούν».

Σύμφωνα με τον συντάκτη της επιστολής, Walter Wüllenweber:

«Από το 1981 ανήκουμε στην ίδια οικογένεια. Μόνο που εμείς έχουμε συνεισφέρει όσο κανείς άλλος στο κοινό ταμείο, δηλαδή γύρω στα 200 δις €, ενώ εσείς έχετε, αντίθετα, εισπράξει κατά κεφαλήν όσα κανείς άλλος, δηλαδή σχεδόν 100 δις €. Ουδέποτε λαός βοήθησε μέχρι τώρα με τη θέλησή του σε τέτοιο βαθμό και για τόσο μακρύ διάστημα άλλον λαό. Είσαστε, κυριολεκτικά οι πιο ακριβοί μας φίλοι.

Το ζήτημα πάντως είναι ότι τελικά δεν εξαπατάτε μόνο τον εαυτό σας αλλά και εμάς. Στην ουσία ουδέποτε φανήκατε αντάξιοι του ευρώ μια και παρά την εισαγωγή του, δεν καταφέρατε μέχρι τώρα να εκπληρώσετε τα κριτήρια σταθερότητας. Στην ΕΕ είσαστε ο λαός που ξοδεύει τα μεγαλύτερα ποσά σε καταναλωτικά αγαθά. Θα θέλαμε ο πρωθυπουργός σας Γ. Παπανδρέου να προχωρήσει στο πρόγραμμά του, όμως προφανώς αυτό δεν το θέλετε εσείς αφού συνεχίζετε απτόητοι να απεργείτε. Μη μας λέτε, λοιπόν, ότι μόνο οι πολιτικοί ευθύνονται για την καταστροφή.

Εσείς έχετε εφεύρει τη Δημοκρατία κι ως εκ τούτου θα πρέπει να γνωρίζετε ότι ο λαός είναι αυτός που κυβερνά κι, επομένως, έχει και την ευθύνη. Κανείς δεν σας αναγκάζει να φοροδιαφεύγετε, να χρηματίζεστε, να αντιδράτε σε κάθε συνετή πολιτική και να εκλέγετε διεφθαρμένους πολιτικούς. Σε τελευταία ανάλυση, οι πολιτικοί είναι λαϊκιστές και κάνουν ότι τους πει ο λαός. Θα μας πείτε, βεβαίως, ότι και εμείς οι Γερμανοί δεν είμαστε πολύ καλύτεροι, όπως θέλουν κάποιοι να πιστεύουν. Κι έχετε δίκιο.

Οι Έλληνες είναι εκείνοι που μας είχαν δείξει τον δρόμο της Δημοκρατίας και της Φιλοσοφίας, καθώς και τις πρώτες γνώσεις Εθνικής Οικονομίας. Τώρα μας δείχνετε και πάλι τον δρόμο. Μόνο που αυτή τη φορά είναι λάθος δρόμος. Κι από το σημείο που εσείς έχετε τώρα φτάσει, δεν πάει παραπέρα».

Πού να στραφεί ο πολίτης;

240210-xrisoxoidisγράφει ο Δημήτρης Παπαγεωργίου στον Ελεύθερο Κόσμο Πριν από κάποιους μήνες, όταν ένας αστυνομικός της ομάδας «Δ» τόλμησε να ζητήσει την προσαγωγή στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, έπεσε το κεφάλι του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. Ο Χρυσοχοΐδης όχι μόνο σταμάτησε άμεσα την «παραβίαση» του ασύλου των Εξαρχείων, όχι μόνο ζήτησε συγγνώμη από τον Τσίπρα αλλά και εκτός τόπου και χρόνου, απηύθυνε απειλές κατά «ακροδεξιών».
Την Τρίτη στο Βύρωνα, ένας πολίτης σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια μίας ακόμη «γκάφας» της Αστυνομίας σε σύγκρουσή της με πάνοπλους αλλοδαπούς κακοποιούς. Το περιστατικό αυτό ήταν απλά μία κλιμάκωση της ανεξέλεγκτης κατάστασης που επικρατεί στη χώρα. Το ότι γράφω τις γραμμές αυτές μέσα στη φυλακή είναι αλήθεια ότι μου φαίνεται αστείο. Στην πραγματικότητα όμως δεν είναι παρά απλά η απόδειξη της αθλιότητας του νεοελληνικού κράτους.
Το ότι κάθε γειτονιά της Αθήνας είναι έρμαιο της εγκληματικότητας είναι γεγονός. Και σίγουρα δεν οφείλεται στην τύχη. Είναι το αποτέλεσμα τόσο της στάσης της χώρας μας στο μεταναστευτικό αλλά

Κλείνουν το Ελληνικό Προξενείο Νυρεμβέργης

Ο απόδημος Ελληνισμός είναι ένα τεράστιο κεφάλαιο και ισχυρό "όπλο' στα χέρια της Ελληνικής Εξωτερικής Πολιτικής, η οποία επί σειρά ετών το αγνοεί. Αντί να ενισχύουμε αυτό το δυναμικό επιρροής στην αλλοδαπή το τιμωρούμε κλείνοντας το Ελληνικό Προξενείο Νυρεμβέργης και αναγκάζοντας τους χιλιάδες Έλληνες κατοίκους σε απίστευτη ταλαιπωρία και έξοδα. Το Τούρκικο προξενείο Κομοτηνής όμως παραμένει...

Όπως ανακοινώθηκε από τον υπεύθυνο για θέματα Ελληνισμού της Διασποράς του ΣΥΝ Β. Πριμικήρη : Η απόφαση του Υπ. Εξωτερικών να κλείσει οριστικά στις 31 Μαρτίου το μέχρι τώρα άμισθο ελληνικό Προξενείο της Νυρεμβέργης είναι τραγικό λάθος και ατόπημα που θα κληθεί να

Σταμάτησε να ...βρυχάται το πολιτικό "πεκινουά".!

Σήκωσε "μπαϊράκι" το πολιτικό... πεκινουά και άρχισε να ...βρυχάται ως δήθεν θιγμένο πολιτικό τέρας.
Είμαι αρκετά νέος στην ηλικία και ευτυχώς - για μένα - βρέθηκε ένα Γερμανικό περιοδικό και έγινε αιτία ώστε να ενημερωθώ κι' εγώ από τα παχύσαρκα εγχώρια πολιτικά τρωκτικά, ότι μεταξύ Γερμανίας και Ελλάδας υπάρχουν ανοιχτοί ...λογαριασμοί.
Ο αντιπρόεδρος της "Ελληνικής" ...κυβέρνησης (;) που τω πάλαι πέρναγε γεννεές δέκα τέσσερις τον ..."προϊστάμενό" του, ενοχλήθηκε σφόδρα από το εξώφυλλο του Γερμανικού περιοδικού focus, και απείλησε την Γερμανική αυτοκρατορία ότι θα την κάνει ...ντα ντα.!
Στις πρώτες μέρες χρησιμοποίησε σκληρούς χαρακτηρισμούς. Είπε πολλά. Είπε ότι θα ανοίξει το θέμα των Γερμανικών αποζημιώσεων και ετοιμάσθηκε για … ελληνογερμανικό πόλεμο.
Σήμερα μαθαίνω ότι ο προδότης του Οτσαλάν χαμήλωσε τους τόνους. Αρχίζει να μαζεύει και να γλείφει τα σάλια των ...βρυχηθμών του.

Για να μην ξεχνάμε. Η με καμάρι δήλωση της Διαμαντοπούλου για την συνμετοχή της στην λέσχη Bilderberg

AΠΟΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚ: Χρυσοχοϊδης: "Δεν συλλαμβάνουμε τους λαθρομετανάστες που εγκληματούν γιατί δεν χωράνε στις φυλακές"!!!!

Ελεύθεροι να εγκληματούν γιατί δεν χωράνε οι φυλακές!

ΠΩΣ Ο ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΛΑΤΕΙΑ ΨΑΡΕΥΟΝΤΑΣ ΣΕ... ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΑ ΝΕΡΑ

Ο Δημήτρης Νικολακόπουλος, συντονιστής κίνησης πολιτών για το κέντρο της Αθήνας, βγήκε χθες στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ και είπε το εξής εκπληκτικό: "Σε συνάντηση που είχαμε προ ημερών με τον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη και την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στις γειτονιές μας από την εγκληματικότητα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη μας είπε ότι δεν συλλαμβάνουμε τους λαθρομετανάστες γιατί δεν χωράνε οι φυλακές"!
Αλλά υπάρχει και κάτι ακόμη χειρότερο που αποκάλυψε ο κ. Νικολακόπουλος. Ο Χρυσοχοϊδης τους ζήτησε για όποιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν να απευθύνονται στον υπουργείο και όχι στην ΕΛ.ΑΣ.!
Βρισκόμαστε σε… προεκλογική περίοδο για τον Δήμο της Αθήνας Μιχάλη μου και δεν μας το λες; Και επιτέλους συνειδητοποίησε ότι αντιεξουσιαστής υπουργός Δημόσιας Τάξης δεν μπορείς να είσαι.
Συμμορίες
Αλλά οι καταγγελίες είχαν και συνέχεια. Λίγη ώρα αργότερα επίσης στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ ιδιοκτήτης ταβέρνας στην Ομόνοια – ξέρετε εκεί κοντά την Ευρυπίδου και την Μενάνδρου – είπε ορθά κοφτά πως πρέπει να είναι η μοναδική ταβέρνα της Ελλάδας που δεν δουλεύει βράδυ!
Και αυτό γιατί οι πελάτες φοβούνται κι όσοι το αποτολμούν ζητάνε να μάθουν που έχει πάρκινγκ εκεί

Άρθρο έκπληξη από Ελευθεροτυπία. - Τον πρωθυπουργό ποιός θα τον μαζέψει;

Δεν βρίσκεται κάποιος να τον μαζέψει; τον Ελληνα Πρωθυπουργό! που έχει πάρει τις ρούγες εκεί στην ξένη και με συνεντεύξεις παντού διεκτραγωδεί (όταν δεν καταγγέλλει) την κατάσταση της χώρας...
Μωρός είναι κι επιδεινώνει με κάθε ευκαιρία το κλίμα που εκμεταλλεύονται οι Οίκοι των Κερδοσκόπων για να μας πίνουν το αίμα; Μωρός είναι ή κομπλεξικός;...


 
Όσο για τον Γεώργιο τον Β' Παπανδρέου τον Γ', όχι μόνον περιφρονεί το ΠΑΣΟΚ αλλά το έχει κιόλας διαλύσει. Περιστοιχιζόμενος από τους δικούς του παρακοιμώμενους κι εξκουβίτορες (στρατοπυροσβεστική στην πρεσβύτερη Ρώμη και στρατονυχτοφύλακες στην νεότερη) περιφρονεί κι αυτός από απόσταση ασφαλείας τον λαό.
Γιατί συμπεραίνουμε ότι τον περιφρονεί; διότι του είπε με τέλεια άνεση ψέματα προεκλογικώς, διότι λέει συχνά ψέματα στη Βουλή μετεκλογικώς, διότι διασύρει τους Ελληνες διεθνώς -όπου βρεθεί κι όπου σταθεί- με σπαρακτικά ανόητες συνεντεύξεις και διότι πέρα απ' τον κυρ Παμπούκη και τους άλλους κολλητούς του δεν βλέπει τη μύτη του. 

Εχουμε λοιπόν μια σειρά (μεγάλη) ηγετών που τα τελευταία (πολλά) χρόνια απεχθάνονται άλλος λιγότερο άλλος περισσότερο τα κόμματά τους και περιφρονούν τον λαό. Μητσοτάκης, Σημίτης, Καραμανλής ο Β', Παπανδρέου ο Γ' - μία μακρά περίοδος καθ' οίαν οι Ελληνες (δι)αισθάνονται οι περισσότεροι και νοιώθουν οι υπόλοιποι αυτήν τη διαρκή ανεξιλέωτη ύβριν να τους καταδιώκει με αποτέλεσμα τα φτερά τους να 'ναι κομμένα.

Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010

Η οικονομική κρίση ως όχημα απώλειας της εθνικής μας κυριαρχίας.

Εικονική οικονομική κρίση, Εθνική κυριαρχία, πετρέλαια, διεκδικήσεις…!
Πριν μερικά χρόνια, μόλις το 2007, κατά την ορκωμοσία του κ. Παπούλια ως Προέδρου της Δημοκρατίας από την κ. Άννα Ψαρούδα Μπενάκη, είχαμε ακούσει την τελευταία να μιλά για μια 5ετία κατά την οποία τα εθνικά μας σύνορα θα μειωθούν όπως και η εθνική μας κυριαρχία χάριν της ευημερίας των λαών….!

Τότε όλοι σπεύσαμε να αναρτήσουμε το βίντεο με τις συγκεκριμένες δηλώσεις χωρίς όμως να φανταζόμαστε τι ακριβώς εννοούσε η συγκεκριμένη κυρία. Πιθανότατα ο κ. Καραμανλής να πραγματοποίησε την πολιτική του έξοδο γνωρίζοντας τις εξελίξεις στα θέματα της εθνικής μας κυριαρχίας αλλά δεν άντεχε να μας οδηγήσει ο ίδιος προς αυτές…!
Μετά την λήψη της διακυβέρνησης από τον κ. Παπανδρέου λοιπόν τρώμε το ένα χαστούκι μετά το άλλο ως έθνος, είτε στα εθνικά θέματα, είτε στην οικονομία, είτε στο μεταναστευτικό….! Από παντού δεχόμαστε επίθεση και έρχεται ο κ. Παπανδρέου να επιβεβαιώσει την «προφητεία» της κ. Μπενάκη δηλώνοντας και ο ίδιος 2 φορές πως χάνουμε την εθνική μας κυριαρχία….!
Οι σκέψεις που δημιουργούνται από αυτά τα δεδομένα είναι συγκεκριμένες. Όλοι οι πολιτικοί μας άρχοντες γνώριζαν εδώ και πολλά χρόνια, ή ακόμα και προκάλεσαν την μοίρα της Ελλάδος. 
Αν γνώριζαν γιατί δεν φρόντισαν να κάνουν κάτι νωρίτερα; Επί τόσα χρόνια αποδεικνύεται πως

Εμπρηστής του κοινωνικού κράτους

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΑΣΤΙΚ

Πανηγυρικός ήταν ο τίτλος -οκτάστηλος!- στη δεύτερη και τρίτη σελίδα της δεξιάς γερμανικής εφημερίδας «Φράνκφουρτερ Αλγκεμάινε» την Κυριακή «Νέα πραγματικότητα: εμπρησμός του κοινωνικού κράτους. Και ο νέος Νέρωνας είναι ο Βέστερβελε». Ο Γκίντο Βέστερβελε είναι ο αντικαγκελάριος και υπουργός Εξωτερικών της χώρας, φανατικός εχθρός της χορήγησης βοήθειας προς την Ελλάδα και υπέρμαχος της παραπομπής της χώρας μας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Ο Βέστερβελε είναι αρχηγός του κόμματος των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP), του κόμματος με τα... «πολιτικά λαμόγια» της Γερμανίας που επί δεκαετίες προσκολλάται ως «παράσιτο» είτε στους δεξιούς χριστιανοδημοκράτες είτε στους σοσιαλδημοκράτες, με μοναδική «ιδεολογία» τη συμμετοχή του στην κυβέρνηση! Το FDP είναι ένα κόμμα που στις τάξεις του έχει συμπεριλάβει ως κορυφαία στελέχη άτομα όπως τον πρώην αντιπρόεδρο του Γιούργκεν Μέλεμαν, ο οποίος αυτοκτόνησε στις 5 Ιουνίου 2003, μία μόλις ώρα από τη στιγμή που η γερμανική Βουλή αποφάσισε ομόφωνα να άρει τη βουλευτική ασυλία του για να δικαστεί για σωρεία απατών! Τα αναφέρουμε αυτά για να αντιληφθούμε ποια είναι η ποιότητα των Γερμανών πολιτικών, επειδή υπάρχει στη χώρα μας η αφελής και εσφαλμένη εντύπωση ότι δήθεν οι Γερμανοί πολιτικοί είναι «αμέμπτου ηθικής». Θα επαναλάβουμε ότι ο ίδιος ο Βέστερβελε αποκαλείται από τους Γερμανούς σοσιαλδημοκράτες «λακές των φοροφυγάδων» γιατί υποστήριζε ότι δεν πρέπει να πάρουν στα χέρια τους οι γερμανικές αρχές λίστα με τις παράνομες καταθέσεις ζάπλουτων Γερμανών στην Ελβετία!
Η συζήτηση για το κοινωνικό κράτος στη Γερμανία έχει... «σοσιαλιστικά (!)» χαρακτηριστικά κατά τον

Τώρα θυμήθηκαν τις θηριωδίες των Ναζί;

Ψιλό γαζί νομίζει ο Πάγκαλος ότι μπορεί να κοροϊδέψει τους πολίτες μιλώντας τώρα για τις γερμανικές αποζημιώσεις.
"Πήραν το χρυσό που βρισκόταν στην Τράπεζα της Ελλάδος, πήραν ελληνικά χρήματα και ποτέ δεν τα επέστρεψαν. Είναι ένα θέμα που θα πρέπει να τεθεί κάποια στιγμή ...μελλοντικά", ανέφερε σε συνέντευξή του, προσθέτοντας:
"...Δεν λέω ότι θα πρέπει να επιστρέψουν αναγκαστικά τα χρήματα, αλλά τουλάχιστον ας πουν ένα ευχαριστώ. Και δεν θα έπρεπε να παραπονούνται τόσο για κλοπές...".
Όταν το 1997 που παιζόταν το θέμα των 14 δις δολαρίων των αποζημιώσεων και οι Σημίτης - Ματθίας έκαναν ό,τι περνούσε από τα χέρια τους για να μην επιστραφούν τα χρήματα, ο Πάγκαλος ήταν κορυφαίος υπουργός και δεν έβγαζε άχνα.
Ούτε αυτός, ούτε ο Παπανδρέου.
Τώρα θυμήθηκαν να πονέσουν για τα θύματα της Κατοχής, μετά το πρωτοσέλιδο του Focus;

Συνετελέσθη Συνταγματική εκτροπή

Φασιστική εκτροπή της «Νέας Διακυβέρνησης».
«Προληπτική σύλληψη» Νομαρχιακής συμβούλου της Νέας Δημοκρατίας!

Απίστευτη πρόκληση ενάντια στη νομιμότητα και τους θεσμούς από το πράσινο παρακράτος. Στις αναίτιες συλλήψεις πολιτών που προηγήθηκαν προγραμματισμένης συγκέντρωσης συμπεριλαμβάνεται και γνωστό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας που είναι και νομαρχιακή σύμβουλος.

Τα στοιχεία δεν τα ανακοινώνουμε αλλά εδώ έχουμε φασιστική εκτροπή, ενδεικτική των

Ολισθαίνουν ακόμη περισσότερο για τον ΜΗ ΕΟΡΤΑΣΜΟ της 25η Μαρτίου (!) τα "μπουμπούκια" του ΥΠΕΞ

Αντί το υπουργείο Εξωτερικών να παραδεχθεί την γκάφα της κατάργησης -λόγω... οικονομικής κρίσης- του εορτασμού της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου από τις πρεσβείες μας στο εξωτερικό, επανήλθε δυστυχώς με νέα εγκύκλιο που κάνει ακόμη χειρότερα τα πράγματα.
Ετσι, η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΞ με εγκύκλιο που υπογράφεται από τον διευθυντή της ΣΤ’ Γενικής Διεύθυνσης Προσωπικού πρέσβη Γ. Παΐζη απορρίπτει το αίτημα πολλών πρεσβευτών και προξένων να διοργανώσουν αδαπάνως για το ελληνικό Δημόσιο την καθιερωμένη δεξίωση για την εθνική εορτή, προβάλλοντας το επιχείρημα ότι πρέπει να υπάρξει, λέει, ενιαία εικόνα σε όλες τις ελληνικές διπλωματικές αποστολές...

ΠΗΓΗ ΕΘΝΟΣ

ΑΓΡΥΠΝΟΣ ΦΡΟΥΡΟΣ
Να τα χαιρόμαστε τα φρούτα της εξωτερικής πολιτικής μας

Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2010

Δεκάδες οι προληπτικές συλλήψεις από τους φίλους των αντιεξουσιαστών Χρυσοχοίδη και Βούγια!!! (video)

μΠΑτΣΟΚ! Αναίτιες προσαγωγές κατοίκων ακόμα και ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ!

Το video λόγω τεχνικού προβλήματος φαίνεται όταν πατήσετε « διαβάστε περισσότερα»

 
Είσαι μπιστολέρο; Δουλέμπορος; Παιδέρας; Πρεζέμπορος; Είσαι δικός μας!

Αυτό ακριβώς είναι το κράτος που έχει στήσει ο Χρυσοχοΐδης και το μΠΑτΣΟΚ. Είσαι παρακρατικό κάθαρμα; Μπορείς να διαδηλώνεις ελεύθερα.
Είσαι πολίτης καθ’ όλα νόμιμος; Πλήρωνε ΒΛΑΚΑ και αν σηκώσεις και κεφάλι, έχει προσαγωγή.
Μιλάμε βέβαια για τα έκτροπα που συμβαίνουν αυτή την στιγμή στην πλατεία Αττικής όπου οι πολίτες της περιοχής είχαν οργανώσει εκδήλωση διαμαρτυρίας ενάντια στην υποβάθμιση της γειτονιάς και το νομοσχέδιο για την ιθαγένεια.
Τι θράσος…
Με φασιστική μεθόδευση και επέμβαση, εκμεταλλευόμενοι την απεργία των μέσων, τα δουλικά της “Νέας Διακυβέρνησης” άρχισαν αναίτιες προσαγωγές εις βάρος των συγκεντρωμένων πολιτών, ακόμα και μέσα από την τοπική εκκλησία.
Άλλος ένας κρίκος στο σκηνικό τρόμου που ετοιμάζουν στα πρότυπα της Αργεντινής. Ο δρόμος βλέπετε πρέπει να καθαρίσει, κάθε προσπάθεια αυτοοργάνωσης των πολιτών πρέπει να καταστραφεί. Είτε με τα ένστολα “όργανα”, είτε με τρομοκρατικές χειροβομβίδες και καλάσνικοφ.
Τα ΜΜ”Ε” βέβαια θα υποβαθμίσουν την είδηση, πιστοί στην ιμπεριαλιστική προπαγάνδα του ΔΝΤ και των αρλεκίνων της κυβέρνησης. Σε λίγο νεώτερα.
olympia

Ακόμη και αυτή την στιγμή κάτοικοι βρίσκονται στην πλατεία Αμερικής!

Ακόμη και με προσαγωγές ακόμη και με τον εναγκαλισμο αστυνομίας και επαγγελματιών αντιρατσιστών..ακόμη και με το κλίμα τρόμοκρατίας που προσπαθήσαν να επιβάλλουν....αυτή την στιγμή στην πάνω μεριά της πλατείας Αμερικής είναι παραπάνω από 80 κάτοικοι της περιοχής εγκλωβισμένοι από την αστυνομία φωνάζοντας συνθήματα.
Ενώ οι αναρχικοί και αντιρατσιστές βρίσκονται 150 τουλαχιστον μέτρα μακρια στην ασφάλεια που τους παρέχεται στο πάρκο
που τους έχει "δωρηθεί" ως κατάληψη!!!

Στις σελίδες παραπληροφόρησης των αναρχικών προσπαθούν να πείσουν τον κόσμο πως δεν έγινε συγκέντρωση Ελλήνων και πως τα άπλυτα πετύχανε τον στόχο τους.

Δυστυχώς για αυτούς θα πέσει πολύ γέλιο γιατί το υλικό που θα βγει σε επόμενες αναρτήσεις θα αποδείξει πως εκτός από άπλυτοι και μισθοφόροι...είναι ψεύτες και βλάκες!!!

ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΟΥ ΠΡΟΠΟΤΖΗ ΧΟΥΝΤΟΧΟΙΔΗ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

Εκτός απο τον εκδότη του "Στόχου" στους προσαχθέν
τες είναι ακόμη η Νομαρχιακή Σύμβουλος Αθηνών, Τομεάρχης Β3 της Νομαρχιακής της ΝΔ Χριστίνα Σιδέρη, καθώς και το Μέλος του Πολιτικού Γραφείου της "Δημοκρατικής Αναγέννησης" Ηλίας Λέντζος, ο Τάσσος Χατζηπαράσχου της επιτροπής Εθνικής σωτηρίας!..και τουλάχιστον ακόμη 25 άτομα...
Λέμε τουλάχιστον γιατί η εντολή είναι ξεκάθαρη...προσαγωγές και συλλήψεις σε κάθε Έλληνα!!!
την ίδια στιγμή οι κρατοαναθρεμένοι αναρχικοί παίζουν τους κλέφτες και αστυνόμους με την αστυνομία προκαλώντας χωρίς φυσικά να προσαγάγεται κανείς!

Κλείστε καμιά λάμπα ρε να "στείλετε μήνυμα"!


Καλά, κάτι θλιβερές μειοψηφίες δεν έχουν καταλάβει οτι έχουμε μουσαφίρηδες από την Ε.Ε και οτι πρέπει να τους δείξουμε πόσο καλά και υπάκουα παιδιά είμαστε.
Κάτι εκκεντρικοί τύποι δεν έχουν καταλάβει οτι από την στιγμή που ο Τζέφρυ έχει την ''πολιτική βούληση και την λαϊκή εντολή'' (sic) πρέπει να σηκώσουν τα πόδια γιατί το κεφάλαιο δεν είναι σαν τα μούτρα τους που ανέχονται την μια καρπαζιά πίσω από την άλλη.


Κάποιοι, εκτός του οτι ζουν εκτός πραγματικότητας και δεν καταλαβαίνουν τις ανάγκες της

Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010

Και άλλο "λαβράκι" στο γραφείο της Μπιρμπίλη. "Η Αιολική απάτη"

Ο άλλος σύμβουλος της κας Μπιρμπίλη, Γ. Κάραλης του λόμπυ των μεγάλων αιολικών, που «θάβει» τους μικρομεσαίους των φωτοβολταικών.
Την περασμένη εβδομάδα ξέσπασε θύελλα αντιδράσεων με την «ταφόπλακα» που βάζει το ΥΠΕΚΑ στα φωτοβολταικά , προς όφελος των μεγαλοεπενδυτών αιολικών πάρκων. Έχουμε ήδη πληροφορίες για αποχώρηση από την Ελλάδα ξένων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων και επενδυτών φωτοβολταικών Hanover Leasing, KfW, Babcock & Brown κ.α. και διεθνή διασυρμό, λόγω της πρωτοφανούς στα ευρωπαϊκά χρονικά ενέργειας του ΥΠΕΚΑ να κάνει αιφνίδια μεταβολή στην πράσινη πολιτική, εν μέσω της δημόσιας διαβούλευσης!
Το ΥΠΕΚΑ που το ίδιο αποφάσισε μόλις τον περασμένο Δεκέμβριο πάγωμα τιμολογίων για τα φωτοβολταικά (όπως τα είχε καθορίσει η Κυβέρνηση Ν.Δ.) , αιφνιδίως τα μείωσε 25% το Φεβρουάριο 2010, δηλαδή μέσα σε 60 ημέρες!!! Για να καταλάβετε το μέγεθος της πολιτικής αθλιότητας, σκεφτείτε πως ουδέποτε (ως αντιπολίτευση το 2006, 2007, 2008, 2009 ή ως Κυβέρνηση από Οκτώβριο 2009) το ΠΑΣΟΚ ή κάποιο στέλεχός του δεν διαμαρτυρήθηκε για τα .......
Τιμολόγια των φωτοβολταικών! Από την άλλη, το Δεκέμβριο 2009 το ίδιο το ΥΠΕΚΑ αποφάσισε (άνευ αιτιολόγησης) αύξηση τιμολογίων από 10% έως 60% για τα αιολικά, η οποία και συνεχίζει να ισχύει κανονικότατα….
Η θύελλα αντιδράσεων είναι τόσο έντονη, που ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εταιρειών Φωτοβολταικών σε συνέντευξή του στην οικονομική εφημερίδα DEAL NEWS την περασμένη Παρασκευή, κάνει δημοσίως αναφορά για βρώμικο κύκλωμα στο ΥΠΕΚΑ που έχει ατζέντα την εξυπηρέτηση των συμφερόντων κάποιων μεγάλων εταιρειών αιολικών πάρκων, σε βάρος των φωτοβολταικών. (βλέπε απόκομμα της εφημερίδας ΦΏΤΟ 4)
1. Σας είχαμε ενημερώσει έγκαιρα για τον κύριο Ν. Βασιλάκο , που εκτός από Σύμβουλος

Συγκέντρωση της Επιτροπής Εθνικής Σωτηρίας στο ξενοδοχείο PRESIDENT


Τη ΔΕΥΤΕΡΑ 1 ΜΑΡΤΙΟΥ 2010 στις 7:00 μ.μ στο ξενοδοχείο PRESIDENT στη λεωφόρο Κηφισίας.
Το κίνημα , για Εθνική Αναγέννηση και Δημοκρατική Αντίσταση, που καθημερινά γιγαντώνεται, από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη, λέει:
- ΟΧΙ στο λαθρονομοσχέδιο, και τον εξισλαμισμό της Χώρας μας
- ΟΧΙ στην ομοσπονδοποίηση και το διαμελισμό της Ελλάδας
- ΟΧΙ στον ολιγαρχικό εκλογικό νόμο για χειραγωγούμενη Δημοκρατία
- ΟΧΙ στην καταλήστευση του....
.

.....Ελληνικού λαού.
- ΟΧΙ στην Παγκόσμια Διακυβέρνηση της Τραπεζιτικής Χούντας
- ΟΧΙ στον Νέο-Οθωμανισμό και τον Εθνομηδενισμό
- ΟΧΙ στην Διαπολιτισμική Εκπαίδευση και τον αφελληνισμό των παιδιών μας

Η κρίση δεν θα γίνει η ΕΥΚΑΙΡΙΑ τους. Θα την κάνουμε ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ για τα σχέδια της Νέας Τάξης.
Η Επιτροπή Εθνικής Σωτηρίας , και η Επιτροπή Ενημερώσεως επί των Εθνικών Θεμάτων , οργανώνουν, μαζί με το Ελληνικό Ανανεωτικό Ρεύμα και την Πατριωτική Αυτόνομη Κίνηση Εκπαιδευτικών συγκέντρωση,
Τη ΔΕΥΤΕΡΑ 1 ΜΑΡΤΙΟΥ 2010 στις 7:00 μ.μ στο ξενοδοχείο PRESIDENT
για να απαντήσουμε στα σχέδια της Παγκόσμιας Διακυβέρνησης και των ντόπιων συνεργατών της ,κατά του Ελληνικού Λαού, και του Έθνους.
Για να απαντήσουμε στα σχέδια για κατάργηση της Εθνικής Ανεξαρτησίας, και της Λαικής Κυριαρχίας, και να απαιτήσουμε Κοινωνική Δικαιοσύνη.
Η Επιτροπή Εθνικής Σωτηρίας , και η Επιτροπή Ενημερώσεως επί των Εθνικών Θεμάτων ,καλούν κάθε πατριώτη, κάθε Έλληνα, να δώσει το Παρόν, την Δευτέρα 1 Μαρτίου 2010 στις 7:00 μμ., στη συγκέντρωση στο ξενοδοχείο President, για να διατρανώσουμε προς πάσα κατεύθυνση, ότι.
- Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ
- Η ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ και η ΛΑΪΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ είναι αδιαπραγμάτευτες
- Η ΕΘΝΙΚΗ ΑΠΟΔΟΜΗΣΗ δεν θα περάσει.

Η ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΕ ΕΝΙΑΙΟ ΜΕΤΩΠΟ ΠΑΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΛΑΟ ΜΑΣ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗ ΤΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ.
- ΕΞΩ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Όλοι Τη ΔΕΥΤΕΡΑ 1 ΜΑΡΤΙΟΥ 2010 στις 7:00 μ.μ στο ξενοδοχείο PRESIDENT στη λεωφόρο Κηφισίας.
Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ
Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΩΣ ΕΠΙ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΟ ΡΕΥΜΑ
ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Πάγκαλου για τη μονιμότητα στο δημόσιο τομέα

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος
«Βόμβα» για το ευαίσθητο θέμα της μονιμότητας στο δημόσιο τομέα έριξε ο αντιπρόεδος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος, εκφράζοντας την εκτίμηση ότι αν μια θέση στο Δημόσιο καταργηθεί, τότε παύει να ισχύει και η μονιμότητα στη θέση αυτή.
Μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάι, με αφορμή την κατάργηση ή συγχώνευση οργανισμών του Δημοσίου, ο κ. Πάγκαλος είπε ότι οι υπάλληλοι αυτοί «μπορεί να βγουν στο δρόμο, μπορεί να μεταταγούν».
Ως προς το θέμα της μονιμότητας που εγείρεται, ο Θ.Πάγκαλος δήλωσε: «Κάποιος είναι μόνιμος αν υπάρχει θέση. Το Σύνταγμα λέει ότι είναι μόνιμος επί της υπαρχούσης θέσεως. Αν καταργηθεί η θέση, δεν είναι μόνιμος».
Σε ερώτηση εάν είναι στην πρόθεση της κυβέρνησης να καταργήσει τη μονιμότητα στο Δημόσιο, ο κ.

ΑΙΣΧΟΣ. Η κυβέρνηση με αφορμή την οικονομική κρίση απαγόρευσε την παρέλαση στρατιωτικών τμημάτων στην επέτειο της επανάστασης του Ολύμπου.

Έντονες διαμαρτυρίες από τον κόσμο σήμερα στον εορτασμό της επετείου της επανάστασης του Ολύμπου στο Λιτόχωρο, γιατί η κυβέρνηση απαγόρευσε στον στρατό να παρελάσει. Είναι η πρώτη φορά από τότε που εορτάζεται η επέτειος που δεν επέτρεψαν στο Στρατό να παρελάσει, ούτε καν τα πεζοπόρα τμήματα, παρόλο που ακριβώς δίπλα από το χώρο της παρέλασης βρίσκεται το στρατόπεδο "Μπαλανίκα" της 24ης Ταξιαρχίας Λιτοχώρου.
Η επέτειος της μεγάλης επανάστασης του Ολύμπου κατά του τουρκικού ζυγού το 1878 εορτάζεται επίσημα από τη δεκαετία του ΄60.
Ο κόσμος άρχισε να διαμαρτύρεται όταν η παρέλαση βρισκόταν προς το τέλος και οι κάτοικοι αναρωτιόνταν
αγανακτισμένοι, γιατί δεν παρελαύνει ο στρατός σε μια επέτειο που αφορά πολεμικούς απελευθερωτικούς αγώνες του λαού μας κατά των Τούρκων κατακτητών.



Η υφυπουργός εσωτερικών Θεοδώρα Τζάκρη που παρέστη στις εκδηλώσεις ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης, όταν ερωτήθηκε γιατί δεν επετράπη για πρώτη φορά στην επέτειο της επανάστασης του Ολύμπου να παρελάσουν ούτε καν τα πεζοπόρα στρατιωτικά τμήματα, απάντησε ότι "γίνονται

Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2010

ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Το άθλιο δημοσίευμα του Γερμανικού Περιοδικού FOCUS κρύβει τη μεγάλη αλήθεια

για τις τεράστιες ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

που αγγίζουν το 1/3 του συνολικού Δημοσίου Χρέους μας, ενώ είναι σχεδόν 3πλάσιες από το επάρατο έλλειμμα!

Μάθε περισσότερα! Μάθε τα Δίκαιά μας!

Δες Βίντεο και αναλυτική κατάσταση των Γερμανικών οφειλών προς την Ελλάδα

από τον 1ο και 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο!

Μάθε για τις φοβερές Γερμανικές Καταστροφές κατά της Ελλάδας και της Οικονομίας μας!

Μάθε για τους 800.000 Έλληνες Νεκρούς που προκάλεσε η Γερμανία στην Ελλάδα!

Για τη Γενοκτονία της Κατοχής!

Αν Νοιάζεσαι!

Αν σε δένει κάτι ακόμη με τον τόπο που έλαμπε πάντα στην Οικουμένη, ώσπου τον τύλιξε η γερμανική μέγγενη...

www.NOIAZOMAI.net

Η Βρώμικη σκευωρία με τον Χιλιανό αποκαλύπτεται ξερνώντας ανυπόφορη βρώμα που δεν κρύβεται πλέον


Από σήμερα αρχίζουμε την αποδόμηση του κατασκευασμένου κατηγορητηρίου από τους «αδιάφθορους» της υπηρεσίας εσωτερικών υποθέσεων της αστυνομίας, σε βάρος αθώων αστυνομικών, που αφορούν στην σκευωρία με πρωταγωνιστή τον χιλιανό λαθρομετανάστη – εγκληματία – φυγόδικο NAVARRO Pedro.
       Ως πρώτο στοιχείο θα αναφέρουμε ποιός είναι ο προφυλακισμένος αστυνομικός. Πρόκειται για έναν νέο που απέκτησε με υποτροφία του Ιδρύματος Ωνάση, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ τίτλο σπουδών στις πολιτικές επιστήμες, από το πανεπιστήμιο Linkopings της Σουηδίας (2008). Δεν θα επεκταθούμε στις πολλές επιστημονικές του εργασίες και δραστηριότητες, αλλά θα μνημονεύσουμε μόνον ότι γνωρίζει 3 γλώσσες (Αγγλικά, Σουηδικά, Γερμανικά). Κλασσικό προφίλ βασανιστή, δεν συμφωνείτε;
           Τώρα ας δούμε για ποιό λόγο συνελήφθη και κρίθηκε προφυλακιστέος από τις 7 Ιανουαρίου 2010. Έδερνε, λένε οι αδιάφ(θ)οροι για τις εσωτερικές υποθέσεις της αστυνομίας, ΕΠΙ ΤΡΕΙΣ ΩΡΕΣ !!!! τον χιλιανό εγκληματία, από τις 14.00 έως 17.00 την 31η Δεκεμβρίου 2009, υιοθετώντας με ύποπτη ευκολία την κατάθεση του χιλιανού. 
Όμως οι (α)διάφοροι την πάτησαν. Ο αστυνομικός βρισκόταν αιμόφυρτος από τα χτυπήματα του NAVARRO, στο Λαϊκό Νοσοκομείο Αθηνών από τις 14.45 της ίδιας ημέρας, για να περιποιηθούν οι γιατροί τα τραύματά του.(βλ ντοκουμέντα) 

Κι άλλες χώρες "μαγείρεψαν" οικονομικά στοιχεία.‏..

Oι Γάλλοι δείχνουν αλληλεγγύη με τον μόνο τρόπο που μπορούνε αυτήν τη στιγμή. Καθώς είναι αδύνατο βέβαια να δικαιολογήσουνε τα δικά μας ψέμματα προς την Ε.Ε. ξεμπροστιάζουν τις χώρες που ακολούθησαν τον ίδιο δρόμο. Μετά τις δηλώσεις της Γαλλίδας υπουργού Οικονομικών πως έξι αγγλικές τράπεζες κερδοσκόπησαν τον τελευταίο καιρό παίζοντας με την οικονομική μας κατάσταση, η εφημερίδα Le Monde δημοσιεύει σήμερα δύο άρθρα, όπου ουσιαστικά φαίνεται πως ουκ ολίγες χώρες "μαγείρεψαν" τα στοιχεία τους.


La Grèce n' est pas la seule à maquiller sa dette (H Ελλάδα δεν είναι η μόνη που μακιγιάρει το χρέος της). Η Ελλάδα είναι μεν στο επίκεντρο αυτής της υπόθεσης. Φαίνεται ωστόσο πως και άλλες χώρες επωφελήθηκαν των υπηρεσιών των Αμερικανικών και Βρετανικών τραπεζών. Η εφημερίδα κατανομάζει την Μεγάλη Βρετανία, την Γερμανία, την Ιταλία και την Πορτογαλία ως χώρες που βελτίωσαν κάπως τα λογιστικά τους με τη βοήθεια των Goldman Sachs, JP Morgan, Barclays, Lehman Brothers"...
La Gréce au bal des hypocrites. (Η Ελλάδα στον χορό των υποκριτών).Ένα ακόμη άρθρο το οποίο αναφέρεται μεν στα ελληνικά ψέματα των ελληνικών κυβερνήσεων προς την Ε.Ε., αναφέρει ωστόσο

Θα έχουμε την τύχη των Ινδιάνων!

Κάπως έτσι… Ή καλύτερα έτσι… Κάπου Εκεί, μετά το 1450 πλάκωσαν οι Ισπανοί και οι Πορτογάλοι στην Αμερική. Δήθεν εξερευνητές. Αλλά στην ουσία έφτασαν κατακτητές… Πολύς ο χρυσός, τα μπαχάρια, τα διαμάντια. Και το σπουδαιότερο: Χωρίς πολέμους… Οι Ινδιάνοι ήταν ακόμη με τα τόξα και με τα σκουλαρίκια στις μύτες.
Ηταν μόνο Ινδιάνοι. Στην χώρα τους. Στην θάλασσά τους, στα βουνά τους, στα δάση τους. Με τα ήθη τους και τα έθιμά τους.
Ισπανοί και Πορτογάλοι, οι… πολιτισμένοι, ρίχτηκαν στην δουλειά! Εγιναν κυρίαρχοι. Και όπου εύρισκαν αντίσταση έπεφταν τα βόλια! Δεν πάλεψαν και πολύ… Σιγά – σιγά οι Ινδιάνοι πήραν τα βουνά… Και όσοι απέμειναν κήρυξαν με το δικό τους τρόπο πόλεμο…
Η Ιστορία  αυτή κράτησε χρόνια και χρόνια… Εν τω μεταξύ έφταναν κάθε τόσο και νέες φουρνιές …εξερευνητών! Και από άλλες …πολιτισμένες χώρες… Και οι Ινδιάνοι όλο και γινόντουσαν και πιο απόμακροι όσο και πιο λίγοι…
Η Αμερική – οι Αμερικές καλύτερα – γέμισε από Λευκούς. Πολιτισμένους… Κατακτητές… Οι Ινδιάνοι έμειναν στην άκρη. Και σήμερα μετράνε λίγες χιλιάδες και αυτοί ζούν μέσα στον φόβο και τον τρόμο.
Η Ελλάδα έχει τους «Ελληνες – Ινδιάνους». Ο ερχομός των «κατακτητών» είναι συνεχής και προστατευόμενος. Τα μαντάτα για το Εγκλημα έρχονται με γοργό ρυθμό… Και στα ΔΕΚΑ αδικήματα, τα 8 προέρχονται από ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ! Εδώ είναι οι Στατιστικές. Τώρα αν για την Κάλπη όλα είναι διαφορετικά – το καταλαβαίνουμε… Ερχονται και Ερχονται… Και οι αριθμοί σιγά – σιγά όλο και πλησιάζουν σε συσχετισμούς κοντινούς!
Λένε αρκετοί: «Μα εμείς δεν πήγαμε στην Αμερική; Τι έπαθε η χώρα τους;». Σαφώς ΝΑΙ.  Πήγαμε. Αλλά η Αμερική ΔΕΝ υπήρξε χώρα Αμερικανών! Πανσπερμία. Και ακόμη: Μιλάμε για μια χώρα με 280.000.000 ανθρώπους και όχι με ΔΕΚΑ, όπου ανάμεσά μας υπάρχουν 1.500.000 ξένοι που αρκετοί – χωρίς φόβο και πάθος -

Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2010

Ποιος θα πληρώσει την νύφη;

Τα καλόπαιδα; οι μπαμπάδες τους; ο Πρύτανης; ο Ξύριζα; ο Προστασίας μουσουλμάνου πολίτη; η Διαμαντοπούλου; ή ο   .....   ταλαίπωρος ελληνικός λαός;

Χθες το βράδυ κάποια καλόπαιδα έκαναν "πάρτι" όπου τα ήπιαν και τα "έσπασαν" στην Πολυτεχνειούπολη του Ζωγράφου. Η αστυνομία προσήγαγε τριάντα, που ως συνήθως αφέθηκαν ελεύθεροι "ελλείψει επαρκών στοιχείων".

Άραγε η κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου θα στείλει τον λογαριασμό για τις ζημιές στους διοργανωτές της "πολιτιστικής" εκδήλωσης και στις πρυτανικές αρχές που την επέτρεψαν, ή θα καλέσει και πάλι τον ελληνικό λαό να πληρώσει τα σπασμένα, και μάλιστα εν μέσω των επώδυνων οικονομικών θυσιών που του έχουν επιβάλει;
gnomodotis.blogspot.com

Χρονολογικός κατάλογος των τουρκικών εγκλημάτων από τον 19ο αιώνα


  • Αυτοί είναι οι Τούρκοι, όσο και αν κάποιοι επιθυμούν να μας παρουσιάσουν την ομορφιά ενός τέρατος, παραγνωρίζοντας πως αναφέρονται σε "κράτος εγκληματία"
Ο ρόλος της Τουρκίας στην διεθνή σκηνή σήμερα δείχνει να ανβαθμίζεται όσο ποτέ άλλοτε. Αυτό αν και συμβαίνει καθαρά λόγω συγκυριών της διεθνούς γεωπολιτικής σκηνής και κυρίως λόγω των ενεργειακών δρόμων που σχεδιάσθηκαν να περάσουν μέσα από την Τουρκία, δεν είναι σε θέση να αναιρέσει ή να διαγράψει την πραγματική Τουρκία, η οποία δεν διστάσει σε καμία περίπτωση να μετατραπεί σε δυνάστη της ευρύτερης περιοχής των Βαλκανίων (ή και του Καυκάσου) εάν κάποιοι αποφασίσουν να της δώσουν ισχύ (όπως έπραξε ο αμερικανός πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα, σε ένα αποκορύφωμα απερισκεψίας...)
Η δράση της Τουρκίας, η μηδενιστική ανθρωπιστική αντίληψη που διακατέχει το "είναι" των Τούρκων και η αντίληψη της κτήσης μέσω της αρπαγής και της χρήσης οποιουδήποτε μέσου απαιτηθεί, είναι στοιχεία καταγεγραμμένα ιστορικά και αποδεικνύουν πως ίσως η διεθνής κοινότητα θα πρέπει να αναθεωρήσει πολλά για την Τουρκία και την πραγματική της εικόνα.
Ο άτυπος "κατάλογος" εγκλημάτων, που κατατίθεται στη συνέχεια, δυστυχώς δεν μπορεί να καταγράψει εγκλήματα της "ανθρωπιστικής" και "πολιτισμένης" Τουρκίας κατά άλλων λαών (π.χ. Σύριοι)...
Απρίλιος του 1821 - Εκτέλεση του Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Γρηγορίου, και εξαπόλυση πλήθους εξαγριωμένων Τούρκων κατά Ελλήνων κατοίκων της Τουρκίας, ως αντίποινα για την εξέγερση των Ελλήνων στην Πελοπόννησο.
1822 - Νεά αντίποινα από τον Σουλτάνο για να τρομοκρατήσει τους χριστιανούς στο νησί της Χίου. Δολοφονούνται 50.000 Έλληνες.
1850 - 12.000 Αρμένιοι και Νεστοριανοί σφαγιάζονται από Κούρδους υπό την ηγεσία του Μπεντέρ

Η καταστροφη της ελληνικής οικονομίας από τους Γερμανούς κατακτητές την τριετία 1941-1944

Οι Γερμανοί εισήλθαν στην Αθήνα ως κατακτητές στις 27 Απριλίου του 1941. Λίγες μέρες πριν, είχε συνθηκολογήσει ο στρατηγός Τσολάκογλου, ενώ η Ελληνική Κυβέρνηση και ο βασιλιάς Γεώργιος Β΄ είχαν μεταφερθεί στην Κρήτη για να συνεχίσουν τον Αγώνα. Ο στρατηγός Τσολάκογλου σχημάτισε μια κυβέρνηση "δοσίλογων", που αρχικά μέσα από την συνεργασία με τον Κατακτητή προσπάθησε να ομαλοποιήσει την ζωή στην Χώρα εξασφαλίζοντας την ειρηνική επάνοδο όλων των Ελλήνων στρατιωτών από τα μέτωπα στις εστίες τους. Ο Τσολάκογλου προσπάθησε επίσης να έρθει σε συνεννόηση με τον Κατακτητή για να διασώσει την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας έναντι της Βουλγαρίας.

Οι Γερμανοί όμως είχαν εντελώς διαφορετικές προτεραιότητες που δεν συμβάδιζαν με τις Ελληνικές επιδιώξεις. Αφού τεμάχισαν την Ελλάδα μοιράζοντας τα εδάφη της σε Βουλγαρία και Ιταλία, αποφάσισαν να μεταβάλλουν την Χώρα σε προκεχωρημένη αποθήκη προμηθειών για την στρατιά του Ρόμελ που αγωνιζόταν στην Μέση Ανατολή. Για να πετύχουν τον σκοπό αυτό ακολούθησαν μια εξοντωτική "κρυφή" οικονομική πολιτική. Συγκεκριμένα επέβαλλαν στην κυβέρνηση δοσίλογων να πληρώνει χρήματα με την μορφή δανείων για την συντήρηση των Γερμανικών στρατευμάτων στην ........
Ελλάδα ("δαπάνες κατοχής"). Το Ελληνικό δημόσιο όμως, δεν είχε ταμειακά διαθέσιμα για να

Ο λιάκος χέστηκε από την αγωνία του και βρώμαγε η «Στοά του Βιβλίου»


Βρώμα και δυσωδία σήμερα στη «Στοά του Βιβλίου».
Ο βρωμερός λιάκος, η Πρωτονοτάριου
και η παρέα τους έκαναν επίθεση...
βρωμας.... λόγω του σ.....
που έχουν στο κεφάλι τους ,
στους καλεσμένους τους,
με αποτέλεσμα το θλιβερό
νοεταξικό πάνηγυράκι τους
να καθυστερήσει για αρκετή ώρα.
Για το συμβάν διεξάγει έρευνες
η... αντιβρομοκρατική του Προ-Πο
και η....
ΑΝΤΙ-Fa! 

21 ΦΕΒ 1913 Απελευθέρωση Ιωαννίνων - ΣΥΛΛΟΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ




Παιδεία 1969 - 2009

Jacoline Vinke-Παπακωνσταντίνου: "Στην Ολλανδία κάνουμε τα πάντα όπως πρέπει". (?)

Εμφανίστηκε η Ολλανδή σύζυγος του κ. Παπακωνσταντίνου στην τηλεόραση και σε ελληνικά και ολλανδικά ΜΜΕ και είπε διάφορα για την οικονομική κατάσταση της οικογένειάς της. Αν και ακούστηκαν αστεία δεν επιθυμώ να τα σχολιάσω.

Εγώ θα σχολιάσω μόνο μια πρόταση που χρησιμοποίησε η κυρία Jacoline Vinke συγκρίνοντας την Ολλανδία με την Ελλάδα:

"Στην Ολλανδία κάνουμε τα πάντα όπως πρέπει"

Για να δούμε τι ωραία χώρα είναι η Ολλανδία όπου τα κάνουν όλα όπως πρέπει.........
Στην χώρα που εδώ και καιρό κυβερνάνε κάτι τύποι σαν τον ΣΥΡΙΖΑ...
Η πιο "προοδευτικοκουλτουριάρικη" χώρα.....

Χρεοκοπεί η Ελλάδα ή η... ΕΕ;

Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ

Στην πολιτική επίθεση εναντίον της χώρας μας που έχει εξαπολύσει η Γερμανία και άλλες δυνάμεις της ΕΕ και στην κερδοσκοπική επίθεση που τη συνοδεύει, χρησιμοποιούνται ένα σωρό προπαγανδιστικοί μύθοι και ανακρίβειες, προκειμένου να τρομοκρατήσουν τους Ελληνες εργαζόμενους και να παραλύσουν εκ των προτέρων τις όποιες αντιδράσεις τους στα μέτρα στραγγαλιστικής λιτότητας που υποχρέωσαν τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου να εξαγγείλει. Επικεντρώνοντας όλη τη συζήτηση στο ύψος του ελλείμματος και του δημόσιου χρέους, επιχειρείται η παραπλάνηση της ανενημέρωτης κοινής γνώμης.
 Χρεοκοπεί άραγε μια χώρα όταν επί σειρά ετών έχει ελλείμματα; Ναι, είναι η απάντηση που προσπαθούν να υποβάλουν. Οχι, είναι η σωστή απάντηση. Σε καμιά περίπτωση δεν αρκούν τα ελλείμματα για να οδηγηθεί μια χώρα σε χρεοκοπία. Για του λόγου το αληθές, ας δούμε τι γίνεται στις οικονομικές υπερδυνάμεις του πλανήτη - την ευρωζώνη, τις ΗΠΑ, την Ιαπωνία.

Η δύναμη της ανθρώπινης θέλησης σε όλο της το μεγαλείο. Ενα συγκινητικό και θαυμαστό video.



Ευχαριστούμε την Εύη από http://koukfamily.blogspot.com

Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2010

Η παγκόσμια τραπεζιτική Χούντα. Οι «αγορές» και οι «επενδυτές» καταργούν τη δημοκρατία και τα κράτη.


"Give me control of a nation's money and I care not who makes the laws."«Δώστε μου τον έλεγχο του νομίσματος ενός έθνους και δεν με απασχολεί το ποιος ψηφίζει τους νόμους»Mayer Amschel Rothschild
Οι «επενδυτές» επιβάλλουν
τις βουλές τους μέσα
από τον έλεγχο της «Αγοράς» ομολόγων.
Του Γιώργου Χρηστίδη
Στα αγγλικά είναι γνωστοί ως Vigilantes, όνομα που θυμίζει… μυθιστόρημα του Νταν Μπράουν και σε ελεύθερη μετάφραση θα μπορούσε να αποδοθεί ως “αυτοί που παίρνουν το νόμο στα χέρια τους”. Σε αντίθεση όμως με τους χαρακτήρες του συγγραφέα τού “Κώδικα Ντα Βίντσι”, οι Vigilantes είναι υπαρκτά και πανίσχυρα φυσικά και νομικά πρόσωπα, που δρουν στις παγκόσμιες αγορές, και σήμερα, δυστυχώς για την Ελλάδα, έχουν βάλει στο “μάτι” τη χώρα μας. Οι επενδυτές αυτοί αναλαμβάνουν αυτόκλητα να βάλουν τάξη σε όποια χώρα κρίνουν ότι δεν ακολουθεί “σωστή” πολιτική. Και το μέσο επιβολής των “απόψεών” τους είναι οι διεθνείς αγορές ομολόγων, εκεί δηλαδή όπου εκτυλίσσεται τους τελευταίους μήνες το ελληνικό δράμα.
Τα κακά νέα για τη χώρα μας είναι ότι από τη μάχη αυτή βγήκε ηττημένη ακόμα και η μοναδική υπερδύναμη του πλανήτη (με την κλασική, γεωστρατηγική τουλάχιστον έννοια του όρου), οι Ηνωμένες Πολιτείες, και μάλιστα την εποχή της παντοκρατορίας του Μπιλ Κλίντον. Τότε, στις αρχές της δεκαετίας του 1990, είχαν υποχρεώσει την κυβέρνηση Κλίντον να ρίξει δραματικά το δημόσιο έλλειμμα. Για να την “πείσουν” να αναλάβει δράση, απαιτούσαν όλο και πιο εξοντωτικά επιτόκια, για

Οι "ξεχασμένοι" Έλληνες του Σαν Αντρες στο Περού

greeks_perouΜια ελληνική σημαία έσωσε πριν από 130 χρόνια επτά Έλληνες και τις οικογένειές τους, στον Πόλεμο του Ειρηνικού, μεταξύ Περού και Χιλής.
Ήταν το 1880, όταν Χιλιανοί στρατιώτες εισέβαλαν στο χωριό Σαν Αντρές, ένα ψαροχώρι του Περού. Μαρτυρίες αναφέρουν ότι οι στρατιώτες σκότωναν τους κατοίκους. Ανάμεσα στους ντόπιους ήταν και επτά Έλληνες ναυτικοί που βρέθηκαν τυχαία στο Σαν Αντρές, κοντά στο Πίσκο, το 1870 και αποφάσισαν να ζήσουν εκεί. Για να σωθούν οι Έλληνες από τη σφαγή, ύψωσαν σε ένα σπίτι την ελληνική σημαία και κλείστηκαν εκεί με τις οικογένειές τους και με αρκετούς περουβιανούς. Οι Χιλιανοί στρατιώτες δεν τους πείραξαν. Οι Έλληνες και οι οικογένειές τους γλίτωσαν την καταστροφή. Σήμερα οι απόγονοί τους είναι κάπου 600. Τα επίθετα Κομνηνός, Γκίκας, Παπαφάβας, Φαλκόνης, Κωσταντίνου, είναι από τα πιο συνηθισμένα στο ψαροχώρι.
Εκατόν τριάντα χρόνια μετά η ελληνική σημαία υψώθηκε και πάλι. Η ελληνική κοινότητα της Λίμα μαζί με την ελληνική κοινότητα του Σαν Αντρές αποφάσισαν να γιορτάσουν για πρώτη φορά τα Φώτα στο χωριό. Ο δήμαρχος έδωσε εντολή να υψωθούν στην πλατεία η περουβιανή και η ελληνική σημαία. Πολλοί από τους απόγονους των πρώτων Ελλήνων ήταν συγκινημένοι. “Οι Έλληνες για μας είναι αδέλφια μας, σας οφείλουμε πολλά. Η ανάπτυξη στην περιοχή οφείλεται στο όραμα και στη δουλειά

25η Μαρτίου τέλος λόγω περικοπών αλλά και για λόγους συμβολισμού!

  • Τα χρήματα που εξοικονομούνται θα δοθούν τελικά σε άλλες «συναφείς» εκδηλώσεις!
Με μία πρωτοφανή ενέργεια το υπουργείο Εξωτερικών επιβάλει την ματαίωση των εορταστικών εκδηλώσεων που οργανώνονται στις ελληνικές πρεσβείες και προξενεία ανά τον κόσμο, για λόγους… οικονομίας!
Σύμφωνα με εγκύκλιο η οποία στάλθηκε σε όλες τις ελληνικές διπλωματικές αρχές του εξωτερικού, με θέμα «Εορτασμός Εθνικής Επετείου από Αρχές Εξωτερικής Υπηρεσίας υπό παρούσα δυσχερή οικονομική συγκυρία», δίδεται εντολή να μην παρατεθούν οι καθιερωμένες δεξιώσεις για την 25η Μαρτίου…!
Όπως αναφέρεται, μάλιστα, η ακύρωση των εορταστικών εκδηλώσεων της εθνικής επετείου «κρίνεται σκόπιμη προς εξοικονόμηση πόρων, αλλά και για λόγους… συμβολισμού»!!! Τι μπορεί να συμβολίζει άραγε η επέτειος της επανάστασης των Ελλήνων και της απελευθέρωσής τους από τον τουρκικό ζυγό; Μήπως εκεί στο υπουργείο Εξωτερικών δεν θέλουν να θυμίζουν στον κύριο Ερντογάν και τον «πολύ» Νταβούτογλου πως οι έλληνες είμαστε ελεύθεροι και διώξαμε τους προγόνους τους «κακήν-κακώς» από τα εδάφη μας; Μήπως στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών έχουν χάσει την αίσθηση του μέτρου και απλά επιδίδονται στο γνωστό σπορ της κυβέρνησης Παπανδρέου που δεν είναι άλλο από την κατάργηση οτιδήποτε εθνικού;
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών (η εγκύκλιος υπογράφεται από τον γ.γ. του

Έλληνες Ίκαροι: "...Μη φοβάσθε κύριοι, δεν θα κάνουμε λευκή απεργία...θα συνεχίσουμε να πετάμε..."

Αυτή την "δουλειά" δεν ξεκινήσαμε να την κάνουμε για τα χρήματα...Δώσαμε εξετάσεις για να μπούμε στην Σχολή Ικάρων γνωρίζοντας ότι θα στερηθούμε 4 από τα καλύτερα χρόνια ενός εφήβου (τα φοιτητικά) κλεισμένοι μέσα σε ένα στρατόπεδο... το τίμημα του να κάνουμε αυτό που αγαπάμε, αυτό που λατρεύουμε... να πετάξουμε μια μέρα πάνω από το Αιγαίο. Δεν περιμένουμε να γίνουμε πλούσιοι από αυτό. Το μόνο που ζητήσαμε είναι να υπάρχει ηρεμία στην προσωπική και οικογενειακή ζωή μας ώστε να αφοσιωθούμε ψυχή τε και σώμα¬τι στην λατρεία μας... στην δουλειά μας. Ούτως ή αλλιώς τα λεφτά ΗΔΗ έφταναν οριακά για να συντηρήσω την οικογένεια μου με την γυναίκα μου να δουλεύει και εκείνη.
Η "σπάταλη" ζωή μας; Ένα στεγαστικό δάνειο όλο κι όλο για να έχουμε το δικό μας σπίτι....

Θα έκανα ευχαρίστως κύριοι και δεύτερη δουλειά για να μην τους λείψει τίποτα. Δεν προλαβαίνω όμως όταν 6 μήνες τον χρόνο λείπω για υπηρεσίες σε νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.
Το να βάλουμε όλοι το χέρι στην τσέπη φαντάζει δίκαιο. Δεν είναι όμως ρεαλιστικό και δυστυχώς

Μιχάλης Σπανουδάκης : Ένας χρόνος απο την δολοφονία του

Στις 5-3-2010 συμπληρώνεται ένας χρόνος από τη δολοφονία του Αρχιφύλακα της ΕΛ.ΑΣ. Μιχάλη Σπανουδάκη, από Αλβανό λαθρομετανάστη ληστή τραπεζών, που είχε διαπράξει ληστεία στο Υποκατάστημα της Τράπεζας Κύπρου στη Νίκαια, και ενώ επιχειρούσε να τον συλλάβει.

Έφυγε το παλικάρι στα 36 του χρόνια. Πιστός στον όρκο του, στο καθήκον και τα ιδανικά του. Προσπαθώντας έστω και εκτός υπηρεσίας να τιμήσει τη θέση που του εμπιστεύθηκε η πατρίδα. Χωρίς να τραβήξει το όπλο του από τη θήκη. Και το πλήρωσε με τη ζωή του. Το 18 μηνών παιδί του θα τον «γνωρίσει» μέσα από τις αφηγήσεις της μητέρας του, που θα του μιλά για την «αμυνόμενη Αστυνομία». Κανένας τοίχος δεν φιλοξένησε και δε θα φιλοξενήσει το όνομα του. Δεν έγινε και δεν θα γίνει σύνθημα στα χείλη «εξεγερμένων νεαρών». Δεν έγινε και δε θα γίνει «σύμβολο» μιας κοινωνίας όπου έχει χαθεί το μέτρο η ποιότητα, η ευθύνη, η αλληλεγγύη, η ανιδιοτέλεια και η αφοσίωση σε υψηλά ιδανικά, μιας κοινωνίας που εξακολουθεί να αντιστρέφει τα μεγέθη, να θεοποιεί τις ασημαντότητες και να παραγνωρίζει τις αληθινές αξίες.
Κανένας πολιτικός δεν τον μνημόνευσε, ούτε θα τον μνημονεύσει με το μικρό του όνομα, βουρκώνοντας από συγκίνηση μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες, ούτε έκανε, ούτε και θα κάνει δημόσιες δηλώσεις βγάζοντας την ετυμηγορία του πολύ πριν αποφανθεί η Δικαιοσύνη.
Η τότε φυσική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. δεν απέστειλε ούτε θα αποστείλει συλλυπητήρια για το χαμό του παλικαριού, του δικού τους ανθρώπου. Δεν πειράζει, αυτοί είχαν «άλλα θέματα» να ασχοληθούν.

Και όλοι εμείς κοιμηθήκαμε ήσυχοι σίγουροι ότι κανένας δεν θα ρίξει βόμβες μολότοφ στο αυτοκίνητο ή στο κατάστημά μας. Μόνο οι γνωστοί αλήτες πήραν θέση. Και επιχαίρουν στο Διαδίκτυο και στα «εναλλακτικά» κανάλια τους για τη δολοφονία του παλικαριού. «Μπράβο πάντα τέτοια» αναφωνούν δίνοντας τα εύσημα στον στυγερό εγκληματία. Αρνούμεθα να συμβιβαστούμε και να ανεχθούμε ακόμα και την ύπαρξή τους. Αν ο αστυνομικός αυτός είχε πυροβολήσει και είχε σκοτώσει το ληστή η Αθήνα θα καιγόταν το λιγότερο για δέκα ημέρες, ενώ τα διάφορα φόρουμ -στέκια-οργανώσεις-καταλήψεις κ.α. θα οργάνωναν νέο Δεκέμβρη και νέους «αγώνες λαϊκούς».

Με την πτώση F-16 θα ξεκινούσαν τον πόλεμο - Το σχέδιο εισβολής στον Έβρο

Image «Παίζει με τη φωτιά» η Άγκυρα στο Αιγαίο. Το σημερινό επεισόδιο με την πτήση των τουρκικών F-16 εντός της περιοχής που βαλλόταν με καταιγιστικά αντιαεροπορικά πυρά από την φρεγάτα ΑΙΓΑΙΟ, ήταν ουσιαστικά αντιγραφή του πρώτου μέρους του σχεδίου "Βαριοπούλα" που αποκαλύφθηκε πριν από είκοσι ημέρες και θα οδηγούσε τις τουρκικές δυνάμεις σε δεύτερο χρόνο να εισβάλουν στην Ελλάδα από τον Έβρο το 2003. Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ που κυκλοφορεί αποκαλύπτει το δεύτερο μέρος το σχεδίου "Bαριοπούλα", το επιχειρησιακό σχέδιο του τουρκικού Γενικού Επιτελείου. Ιδού ένα μικρό τμήμα αυτού του σχεδίου που δημοσιεύεται ολόκληρο στην ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ:
«…To σχέδιο θα τίθετο σε εφαρμογή ημέρα Παρασκευή (ημέρα αργίας για τους Μουσουλμάνους), ώρα τρείς το πρωί με την ανάπτυξη των δυνάμεων των 4 Ταξιαρχιών της Στρατοχωροφυλακής που εδρεύουν μέσα στην Κωνσταντινούπολη. Οι άνδρες των Ταξιαρχιών της Στρατοχωροφυλακής θα καταλάμβαναν στρατηγικής σημασίας τοποθεσίες μέσα στην πόλη περιμένοντας το σύνθημα για την κινητοποίηση τους.
Την ίδια ημέρα οι Τούρκοι ιθύνοντας του Πραξικοπήματος σχεδίαζαν την κατάρριψη ενός τουρκικού μαχητικού κατηγορώντας την Ελλάδα ως υπαίτιο. Αξίζει να σημειωθεί ότι για την επίτευξη αυτού του στόχου είχε προβλεφθεί ακόμα και η κατάρριψη του τουρκικού μαχητικού από αεροσκάφος όπου ανήκε σε ειδικό Σμήνος της Αεροπορίας της Τουρκίας.
Με την πράξη αυτή θα κινητοποιούταν ο μηχανισμός των δημοσιογράφων που ήταν συμπαθούντες των Πραξικοπηματιών, οι οποίοι θα δημοσίευαν την είδηση στο διαδίκτυο, στις τηλεοράσεις, στο ραδιόφωνο στοχεύοντας στο εθνικιστικό συναίσθημα του τουρκικού λαού.
Η είδηση της κατάρριψης τουρκικού αεροπλάνου από ελληνικό μαχητικό, ακόμα και αν αυτό δεν ήταν αλήθεια και θα διαψευδόταν από την Ελλάδα, θα ήταν αρκετή για να ξεσηκώσει τα πλήθη, ειδικότερα δε τους υποστηρικτές του Κεμαλικού κατεστημένου, και τις οργανώσεις των Γκρίζων

Κόσσοβο – Με ποιούς συνεργάζονται οι διώκτες του Επισκόπου Αρτέμιου για την απομάκρυνσή του. (video)

aktines.blogspot.com

Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2010

Καταργούν το σταυρό από το λάβαρο του Ερυθρού Σταυρού!

Αποκαλύπτει η Γιαννιώτικη τοπική εφημερίδα ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ και το ιστολόγιο ΓΙΑΝΝΙΩΤΗΣ

Δεν θα λάβει μέρος στην παρέλαση το Σώμα Εθελοντών Ιωαννίνων, σε ένδειξη διαμαρτυρίας και για τη στάση της Προέδρου Μ. Παπαδοπούλου. Συμβαίνει για πρώτη φορά και αποτελεί αρνητική εξέλιξη, που θα σχολιαστεί ποικιλότροπα.

Η Ολομέλεια του Σώματος Εθελοντών Νοσηλευτικής του Περιφερειακού Τμήματος Ιωαννίνων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, αποφάσισε να μην συμμετάσχουν οι εθελόντριες στην παρέλαση για τα «Ελευθέρια» των Ιωαννίνων την ερχόμενη Κυριακή.
Δηλαδή δεν θα δούμε, όπως έχουμε συνηθίσει, στην παρέλαση τις εθελόντριες του Ερυθρού Σταυρού να διασχίζουν, κρατώντας με υπερηφάνεια τη σημαία του σώματος, τον κεντρικό δρόμο, έξω από τη Νομαρχία και να περνούν μπροστά από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Γιατί, όμως, τα πράγματα οδηγήθηκαν σε αυτή την αρνητική κατάσταση;

Σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση της Ολομέλειας του Σώματος Εθελοντών Νοσηλευτικής του Περιφερειακού Τμήματος Ιωαννίνων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, η αποχή από την παρέλαση, αποτελεί έντονη διαμαρτυρία «για τη συμπεριφορά της προέδρου του εδώ Τμήματος Μάρθας Παπαδοπούλου, η οποία ζητά να αφαιρεθεί μόνιμα ο σταυρός από το έμβλημα της σημαίας μας» (δηλ. του Ερυθρού Σταυρού).

Βέβαια, υπήρξε και προηγούμενο σχετικό περιστατικό με «πρωταγωνίστρια» την κ. Παπαδοπούλου. Όπως καταγγέλλεται «την εσχάτη στιγμή, στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου 2009, την στιγμή της εκκίνησης, χωρίς καμία προειδοποίηση, η κ. Παπαδοπούλου, έδωσε εντολή με τρόπο αυταρχικό, να αφαιρεθεί ο σταυρός».

Η πρόεδρος του Τμήματος Ιωαννίνων επικαλείται απόφαση της κεντρικής διοίκησης των Αθηνών.

Τον ίδιο ισχυρισμό προέβαλε και χθες σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί της ο «Π.Λ.»

Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010

Ας νηστέψουμε και από τα Μ.Μ.Ε. αυτήν την περίοδο.

Οι ακολουθίες της Μεγ.Σαρακοστής μας εισάγουν σε μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα, βοηθώντας μας να επικεντρωθούμε στον εαυτό μας και να κατευθύνουμε τη σκέψη μας στο Θεό. Αυτή την πνευματική κατάσταση πρέπει να προσπαθήσουμε να την διατηρήσουμε και όταν εγκαταλείψουμε τον ναό.

Ο κύριως εχθρός αυτής της προσπάθειας είναι τα Μ.Μ.Ε. κυρίως η τηλεόραση,η οποία έχει γίνει ένα πραγματικό είδωλο των σπιτιών όπου τα μέλη της οικογένειας θυσιάζουν τον χρόνο τους και την προσοχή τους. Σκορπίζει τον νου και μας αποσπά από την προσευχή την οποία προσφέρουμε στο Θεό μεταξύ χασμουρητών και τον νου σκορπισμένο Νηστεύεις; Κλείσε την τηλεόραση, μείωσε το ‘’σερφάρισμα’’ στο διαδίκτυο μελέτησε ένα βιβλίο.

Νηστεύεις; Όταν οδηγείς, δεν χρειάζεται να ακούς με τίς ώρες ραδιόφωνο. Προσευχήσου λίγες στιγμές. Νηστεύεις; “Αφησε στην άκρη τις εφημερίδες με τα ένθετα καί τα περιοδικά, καί αποφάσισε - επιτέλους - να συζητήσεις με τους ανθρώπους πού αγαπάς καί μοιράζεσαι την ϊδια στέγη.

Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2010

Προκλήσεις Μπαν Κι Μουν

ΤΟΥ ΜΑΝΩΛΗ ΣΤΕΡΓΙΟΥΛΗ*
 
Ενώ οι συνομιλίες Χριστόφια-Ταλάτ συνεχίζονται, ο Γενικός Γραμματέας Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι Μουν πραγματοποίησε αιφνιδιαστική επίσκεψη στην Κύπρο. Η επίσκεψη έγινε σε μια χρονική φάση κατά την οποία δεν υπήρξε κάποια εξέλιξη, που θα την καθιστούσε αναγκαία. Θα είχε δικαιολογητική βάση, αν οι συνομιλίες των δύο πλευρών σημείωναν πρόοδο. Σε μια τέτοια περίπτωση, θα συνέτρεχαν λόγοι μετάβασής του στη νήσο. Θα επληροφορείτο εκ του σύνεγγυς τα δεδομένα και θα προέβαινε σε ανακοινώσεις ως προς τα αποτελέσματα των συνομιλιών.
Όμως, καμία απολύτως εξέλιξη δεν μεσολάβησε. Απεναντίας, μετά τις τελευταίες τουρκικές προτάσεις, που υποβλήθηκαν μέσω του ειδικού συμβούλου των Ηνωμένων Εθνών Αλεξάντερ Ντάουνερ, η πιθανότητα σύγκλισης των δύο κοινοτήτων απομακρύνθηκε. Οι παραχωρήσεις της ελληνοκυπριακής πλευράς, που προσέλαβαν διαστάσεις υπερβολικής ένδειξης καλής θέλησης, εκτιμήθηκαν από την Τουρκία ως ευκαιρία προβολής εξωφρενικών διεκδικήσεων. Έτσι, για μιαν ακόμη φορά, έδειξε πώς εννοεί την επίλυση

Yφ.ΠΡΟ.ΠΟ Σπύρος Βούγιας: «Είναι θέμα χρόνου να συνηθίσουμε τα ήθη και έθιμα τους, την μουσική τους και τις μυρωδιές τους»

«Στην πρωινή εκπομπή του ANTENA, ο κ. Βούγιας εδήλωσε, ότι «οι Έλληνες έχουν να κερδίσουν από τον πολιτισμό των Αφρικανών και Ασιατών, αφού το όραμα του είναι να διανέμουν όλοι μαζί, Έλληνες και αλλοεθνείς, σε κοινές γειτονιές και τα οποία προβλήματα υπάρχουν σήμερα θα ξεπεραστούν».

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου, ότι είναι έξω από τα ήθη και έθιμα των Ελλήνων να βλέπουν τους Πακιστανούς να χτυπούνε στην πλάτη τους μαχαίρια, απήντησε ότι «είναι θέμα χρόνου να συνηθίσουμε τα ήθη και έθιμα τους, την μουσική τους και τις μυρωδιές τους».
Επίσης δήλωσε ότι «είναι απαράδεχτο να ζητάει η πλειοψηφία δημοψήφισμα για τα δίκαια δικαιώματα της μειοψηφίας». Τέλος είπε ότι η «μετανάστευση Σομαλών μουσουλμάνων Ισλαμιστών στην Ελλάδα είναι θετική και δεν ενοχλεί, επειδή η Ελλάς δεν έχει κοινά σύνορα με την Σομαλία. Έτσι σε περίπτωση πολέμου με γειτονική χώρα δεν θα την υποστηρίξουν»!!!
Σε παρατήρηση καταστηματαρχών για την εγκληματικότητα που αντιμετωπίζουν καθημερινά , λίγο πολύ τους είπε «δεν πειράζει, θα συνηθίσετε».


 Για περισσότερα σχόλια deltio11.blogspot.com

Αλλοδαποί ξυλοκοπούν υπερασπίστριά τους των Οικολόγων-Πράσινων

Μια ιδιαίτερη είδηση πέρασε στα ψιλά αυτές τις μέρες. Η επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας των Οικολόγων-Πράσινων, πρώην υποψήφια ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, ιδρύτρια του Ιατρικού Κέντρου Αποκατάστασης Θυμάτων Βασανιστηρίων εν Ελλάδι (και μόνιμη κατήγορος των σωμάτων ασφαλείας για …βασανιστήρια λαθρομεταναστών), τακτική εισηγήτρια της “ένωσης πολιτών κατά του ρατσισμού και της ξενοφοβίας”, ιδρυτικό μέλος κάμποσων ΜΚΟ και χαίρουσα διαφόρων άλλων ιδιοτήτων και τίτλων κρατικής αναγνώρισης, Μαρία Πίνιου-Καλλή, έπεσε θύμα ξυλοδαρμού και ληστείας από… μετανάστες! Μεταφέρουμε από την Καθημερινή, μερικά άξια σχολιασμού αποσπάσματα:

Ένας νεκρός από το μακελειό στο Βύρωνα



Κατέληξε τελικά ο πολίτης, ο οποίος είχε τραυματιστεί σοβαρά στη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης για τη σύλληψη δύο ληστών στην περιοχή του Βύρωνα.
Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, οι αστυνομικοί επιχείρησαν να συλλάβουν τους δύο ληστές –Αλβανικής υπηκοότητας- καθώς έβγαιναν από σπίτι στην οδό Ζωοδόχου Πηγής.
Εκείνοι άνοιξαν πυρ εναντίον τους, πετώντας παράλληλα χειροβομβίδες, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο αστυνομικοί. Κατά την ανταλλαγή πυρών τραυματίστηκε σοβαρά και ένας πολίτης, ο οποίος βρισκόταν σε διπλανή οικοδομή και κατέληξε λίγο αργότερα στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός.
Ο ένας από τους δράστες συνελήφθη αμέσως, ενώ ο δεύτερος κρύφτηκε στο πατάρι παρακείμενου αρτοποιείου, όπου συνελήφθη λίγο αργότερα.
Οι κακοποιοί πέταξαν συνολικά πέντε χειροβομβίδες από τις οποίες εξερράγησαν οι δύο ή οι τρεις. Στο σημείο βρίσκονται συνεργεία πυροτεχνουργών για να εξουδετερώσουν τις υπόλοιπες.
Δηλώσεις για το περιστατικό θα κάνει στις 18.45 ο Διοικητής της Ασφάλειας Αττικής.
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος «Πάμε για αλλοίωση του πληθυσμού της Ελλάδος;»

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΛΕΪΝΑ

Συνέντευξη στον Αποστόλη Λέινα παραχώρησε ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος για το μεταναστευτικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης που έχει προκαλέσει μεγάλη αντίδραση στον ελληνικό λαό.


ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ερ: Παναγιότατε είδαμε ότι αντιδράσατε έντονα στο νομοσχέδιο που θέλει να περάσει η κυβέρνηση για τους μετανάστες . Θα μας πείτε λίγα λόγια;
Απ: Μαζί με τα άλλα πολλά και μεγάλα προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει η πατρίδα μας, η ελληνική κοινωνία, και που βλέπω ότι από μέρα σε μέρα γίνονται επιτακτικότερα και πιο ανησυχητικά, προσετέθη τελευταία και το νομοσχέδιο για την ρύθμιση των προβλημάτων που αφορά τους μετανάστες. Όπως γνωρίζετε αυτό το νομοσχέδιο δημιούργησε μια μεγάλη αντίδραση από την ελληνική κοινωνία που έδωσε την ώθηση, ώστε πριν κατατεθεί να υπάρξουν και μερικές βελτιώσεις, οι οποίες ενδεχομένως και να αυξηθούν κατά τη διάρκεια της επεξεργασίας του στη Βουλή. Εγώ προσωπικά από τον άμβωνα της Θεσσαλονίκης κατά την Κυριακή και με δυο συνεντεύξεις, μία με τον κ. Πρετεντέρη και μία με τον κ. Χατζηνικολάου εξέθεσα τις απόψεις μου σαν ένας από τους ποιμένες τους πνευματικούς της εκκλησίας, αλλά και σαν Έλληνας πολίτης, διότι γνωρίζω παρά πολύ καλά το θέμα αυτό και διότι αφετέρου στην Αθήνα, η οποία μου είναι πάρα πολύ γνωστή, διότι εκεί εσπούδασα και έκανα παρά πολλά χρόνια, είδα επιτόπου την σκληρή πραγματικότητα, την οποία αντιμετωπίζει ο λαός και ιδιαίτερα σε ορισμένες  περιοχές.
ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ 650.000 ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ
Ερ : Η εκκλησία της Ελλάδος και ο ελληνικός λαός δεν έχει ερωτηθεί για αυτό το θέμα. Σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες πώς αντιμετωπίζεται αυτό το πρόβλημα;
Απ : Έθεσα το καίριο ερώτημα, γιατί η πολιτεία, όταν προετοιμάζει αυτό το νομοσχέδιο, δεν αποφασίζει να ρωτήσει και την